logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...
" "

Kryptovaluutat ovat saaneet osakseen paljon huomiota viime aikoina ja oleellisena osana niiden käyttöön liittyy varojen säilytys. Digivaluuttaa voi säilyttää monella eri tapaa, mutta niin sanottu fyysinen kylmälompakko on yleensä turvallisimpia vaihtoehtoja. Tutustumme Ledger Nano X -lompakkoon, joka tarjoaa turvallisen tavan säilyttää kryptovaluuttaa.

Ledger Nano X on kryptovaluuttalompakko, jonka on valmistanut ranskalainen Ledger-niminen yhtiö. Se on jatkoa Ledger Nano S -lompakosta ja sitä alettiin toimittaa markkinoille keväällä 2019.

Se toimii niin sanottuna kylmälompakkona virtuaalivaluutoille, eli se säilyttää omaisuutta suojaavat privaattiavaimet internetin ulkopuolelle. Vastakohtana tälle ovat niin sanotut kuumalompakot, jotka toimivat internetyhteydellä ja niitä ovat käytännössä esimerkiksi kryptovaluuttapörssit.

Kryptovaluutta on siis virtuaalista valuuttaa, joka toimii täysin digitaalisessa ympäristössä. Se poikkeaa monelta osin perinteisistä valuutoista, koska siihen ei liity kolmansia osapuolia eikä sitä säätele minkään maan keskuspankki. Perinteiseen rahankäyttöön sisältyy muun muassa erilaiset lainat, joihin voi halutessaan tutustua tarkemmin osoitteessa www.lainat.fi.

Nano X ja Nano S vertailussa

Ledger Nano on noussut viime vuosina yhdeksi merkittävämmäksi, ellei jopa suosituimmaksi lompakoksi piensijoittajien keskuudessa. Sijoittajat ovat mieltyneet sen turvallisuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Nano S on Nano X -laitteen edeltäjä ja se on edelleen tietyissä puitteissa täysin toimiva ratkaisu kryptovaluuttojen säilyttämiseen.

Nano X on kehittyneempi versio Nano S -mallista, sillä se tarjoaa merkittävästi kattavamman tuen eri virtuaalivaluutoille. Lompakossa on enemmän tilaa ja ehkä merkittävin ominaisuus on sen Bluetooth-yhteys, joka mahdollistaa Nano X -käytön mobiilissakin. Nano X -lompakkoa voi siis käyttää saumattomasti älypuhelimen kanssa ja siihen riittää vain mobiiliverkko, jolloin langatonta verkkoyhteyttä ei tarvita. Nano S -versiota voi puolestaan käyttää tietokoneella USB-kaapelin avulla.

Nano X -lompakon lanseeraaminen vaikutti tuntuvasti Nano S:n hintaan. Kun Nano X -malli julkaistiin, tippui Nano S:n hinta noin puolella. Nano S:ää voi siis pitää edullisempana ratkaisuna käyttäjille, jotka eivät ensisijaisesti tarvitse kaikkia Nano X:n tuomia ominaisuuksia.

Ks. lisää osoitteessa www.lainat.fi/lainatermisto

Nano X toi laitetason lompakon mobiiliin

Ledger Nano X tuli markkinoille vuonna 2019 ja sen ennakoitiin olevan edeltäjäänsä uudempi malli, joka tarjoaa kryptokäyttäjille enemmän tallennustilaa ja laajempia käyttömahdollisuuksia. Sitä odotettiin innolla, koska ensimmäiset arvostelut kuvailivat laitteistoa joustavaksi ja helppokäyttöiseksi.

Suurimpia mullistuksia oli sen mobiilisovellus, jonka kautta kylmälompakon käyttö tuli mahdolliseksi kotikoneen ulkopuolellakin. Ledger Nano X tukee myös tuhansia erilaisia kryptovaluuttoja, joten siitä on tullut isojen kryptosijoittajien suosikkilompakko.

Ledger Nano -lompakosta on tullut nykyään yksi suosituimmista kryptovaluuttalompakoista ja sitä pidetään varsin turvallisena ratkaisuna virtuaalivaluuttojen säilytykseen. Se ei ole ainoa lajissaan, sillä markkinoilla on tarjolla muitakin vastaavanlaisia lompakoita. Nano Ledger on kuitenkin vahvimmillaan reitittimen helppoudessa ja ulkonäössä. Kaunis hopeanharmaa laite miellyttää taatusti monen digisijoittajan silmää. 

Ledgerin taustaa

Ledger-yhtiö perustettiin vuonna 2014 ja se tuotti kauan erilaista laitteistoa ensisijaisesti Bitcoiniin, joka on maailman tunnetuin ja suosituin kryptovaluutta. Sen pääkonttori sijaitsee Pariisissa ja sen perustajajoukolla oli jo entuudestaan vankkaa kokemusta alalta. Tämä on vakuuttanut myös rahoittajat ja Ledger on kerännyt rahoitusta yli 88 miljoonan dollarin edestä.

Lue Bitcoinista Ylen uutisesta.

Mittaavien rahoitusten ansiosta Ledger on pystynyt laajentamaan omaa toimintaansa turvallisen kryptovaluuttojen säilytyksessä. Vuonna 2016 se toi markkinoille ensimmäisen laitteistolompakkonsa, joka kantoi nimeä Ledger Nano S.

Ledger Nano S mahdollisti kryptovaluuttojen lähettämisen, vastaanottamisen ja tilinhallinnon käyttäjilleen. Sen avulla käyttäjät pystyvät myös säilöä lompakko-osoitteitaan. Nano Ledger S -laitteen taival on ollut varsin hieno ja vuoteen 2019 mennessä niitä oli myyty jo 1,5 miljoonaa kappaletta samalla kun sen arvioitiin jopa mullistaneen kryptojen turvallisen säilytyksen.

 

Tämän sisällön on tuottanut WeDigitize.

 

MORE NEWS

Infineon sai vihreää valoa Dresdenin uudelle tehtaalle

Infineon Technologies on saanut Saksan liittovaltion talousministeriöltä lopullisen rahoituspäätöksen uuden, huipputeknologiaan keskittyvän puolijohdetehtaan rakentamiseksi Dresdeniin. Yritys investoi Smart Power Fab -nimiseen tuotantolaitokseen yli viisi miljardia euroa omia varojaan. Hanke tuo arviolta 1000 uutta työpaikkaa alueelle.

Nokian uusi kuituratkaisu korvaa kuparikaapelit

Nokia on julkistanut uuden Aurelis Optical LAN -ratkaisunsa, joka tarjoaa yrityksille kehittyneen ja pitkäikäisen vaihtoehdon perinteisille kuparipohjaisille lähiverkoille. Uusi kuitutekniikka vähentää merkittävästi kaapelointia ja energiankulutusta, tarjoten samalla huippunopeaa ja luotettavaa verkkoyhteyttä tulevaisuuden tarpeisiin.

Aurinkosähköä rakennettiin ennätysmäärä viime vuonna

Viime vuonna maailmassa rakennettiin ennätykselliset 597 gigawattia (GW) uutta aurinkosähkökapasiteettia, selviää SolarPower Europen tuoreesta Global Market Outlook for Solar Power 2025–2029 -raportista. Kasvua edellisvuodesta kertyi peräti 33 prosenttia, mikä tekee vuodesta 2024 historian parhaan aurinkosähkön asennusvuoden.

EU saa oman alustan piirien suunnitteluun

Euroopan unioni panostaa vahvasti puolijohteiden kehitykseen ja ottaa uuden askeleen kohti teknologista omavaraisuutta. Belgialaisen tutkimuskeskus Imecin johdolla käynnistyy European Chips Design Platform -niminen hanke, jonka tavoitteena on luoda yhteiseurooppalainen alusta integroitujen piirien suunnitteluun.

Uusi atomikello jätättää sekunnin 100 miljoonassa vuodessa

Yhdysvaltain kansallinen standardi- ja teknologiainstituutti (NIST) on ottanut käyttöön uuden sukupolven atomikellon, joka määrittää ajan ennenäkemättömällä tarkkuudella. NIST-F4-nimeä kantava kellojärjestelmä pystyy käymään virheettömästi jopa 100 miljoonan vuoden ajan heittäen enintään sekunnin.

Euroopan komponenttikauppa odottaa vieläkin käännettä kasvuun

Euroopan komponenttien jakelumarkkinoilla ei vieläkään näy merkkejä käänteestä parempaan. DMASS Europen tuoreiden tilastojen mukaan vuoden 2025 ensimmäinen neljännes toi mukanaan tuntuvan 14,3 prosentin laskun koko markkinalle, ja kokonaismyynti jäi 3,92 miljardiin euroon. Erityisesti puolijohteet jatkoivat jyrkkää laskuaan, romahtaen lähes 20 prosenttia 2,37 miljardiin euroon.

Kontronilla erinomainen alkuvuosi

Kontron aloitti vuoden 2025 vahvasti, raportoidessaan merkittävää kasvua kannattavuudessa ja tilauskannassa. Samalla yhtiö laajentaa IoT-tuotevalikoimaansa uudella LTE-yhteyksiä hyödyntävällä teollisuuslaitteella.

Nopeutuvat signaalit vaativat parikaapelilta yhä enemmän

Signaalinsiirron kehitys kiihtyy – kirjaimellisesti. Uusimmat datakeskus- ja verkkosovellukset siirtyvät käyttämään jopa 224 Gbps PAM4 -modulaatiota, jossa jokainen bittikanava kuljettaa neljää jännitetasoa äärimmäisen tiiviissä aikakehyksessä. Tällainen signalointi vaatii kaapeleilta ennen näkemätöntä tarkkuutta.

MEMS-pohjainen tahdistus tulee nyt älypuhelimeen

Piilaaksolainen SiTime tuo markkinoille ensimmäisen mobiilikäyttöön suunnitellun MEMS-kellopiirin, joka haastaa perinteiset kvartsikiteet älypuhelimissa.

Tilaäänikoodekki on hyvä esimerkki uudesta Nokiasta

Maailman ensimmäinen tilaäänipuhelu kuulostaa tieteiselokuvalta – mutta se on todellisuutta. Kesällä 2024 Nokia esitteli uuden Immersive Voice -teknologian avulla toteutetun puhelun, jossa ääni ei vain kuulu, vaan ympäröi kuulijan kuin keskustelukumppani olisi fyysisesti läsnä. Tämän mahdollisti uusi 3GPP-standardiin hyväksytty IVAS-koodekki (Immersive Voice and Audio Services), joka vie mobiiliviestinnän täysin uudelle tasolle.

Tinahiukkaset anodissa vauhdittavat latausta ja kasvattavat energiatiheyttä

Eteläkorealaiset tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen akun anodimateriaalin, joka yhdistää nopean latauksen, suuren energiatiheyden ja pitkän käyttöiän – läpimurto voi mullistaa sähköautojen ja energiavarastojen markkinat.

Kännykkämarkkina kasvoi vain 3 prosenttia alkuvuonna

Älypuhelinmarkkinoiden globaali kasvu jäi vaatimattomaksi vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä, kertoo tutkimusyhtiö Counterpoint Research tuoreessa raportissaan. Markkinatulot nousivat vain 3 prosenttia vuoden takaisesta, mikä vastaa kasvua myös toimitusmäärissä.

Uuden polven SiC-tekniikka kutistaa sähköauton invertterin

Infineon esittelee tehoelektroniikan PCIM-messuilla Nürnbergissä uraauurtavan piikarbidikomponentin, joka tehostaa sähköautojen vetojärjestelmiä – pienemmät, kevyemmät ja energiatehokkaammat invertterit ovat askeleen lähempänä.

Nokian privaattiverkko seuraa jatkossa Maerskin rahtilaivoja

Nokia on solminut merkittävän sopimuksen tanskalaisen logistiikkajätti Maerskin kanssa toimittaakseen privaattiverkkoratkaisunsa yhtiön 450 rahtialukseen. Kyseessä on osa Maerskin uutta IoT-alustaa, OneWirelessia, jonka tavoitteena on parantaa reaaliaikaista rahtiseurantaa, toimitusketjun näkyvyyttä ja operatiivista tehokkuutta.

Piinanolanka-akku siirtyy vihdoin tuotantoon

Kalifornialainen vuonna 2008 perustettu Amprius Technologies on valmis siirtymään sarjatuotantoon uudenlaisen akkukenno­tekniikkansa kanssa. Yhtiön "Sicore"-niminen kenno käyttää pii-nanopilareihin perustuvaa anoditeknologiaa ja saavuttaa huipputason energiatiheyden: 450 Wh/kg painon mukaan ja 950 Wh/l tilavuuden mukaan.

6G vaatii uutta radiotaajuussuunnittelua

Suomalaiset huippuyritykset ja tutkimuslaitokset ovat yhdistäneet voimansa uuden sukupolven mobiiliverkkojen kehittämiseksi. Oulun yliopiston vetämä RF ECO3 -hanke tähtää tulevaisuuden 6G-teknologian kriittiseen osa-alueeseen: tehokkaampaan ja kestävämpään radiotaajuussuunnitteluun.

Yksinkertainen ratkaisu kasvattaa sähköauton akun eliniän jopa 19-kertaiseksi

Korelaisten POSTECHin (Pohang University of Science and Technology) ja Sungkyunkwanin yliopiston tutkijat ovat löytäneet uuden tavan pidentää sähköautojen litiumioniakkujen käyttöikää jopa 19-kertaiseksi – ilman uusia materiaaleja tai teknologioita. Ratkaisu on yksinkertainen: siinä pitää välttää akun täydellistä tyhjentämistä.

GaN tekee moottorinohjauksesta tehokkaampaa

GaN-teknologian edelläkävijä Navitas Semiconductor on julkistanut uuden GaNSense Motor Drive IC -piirisarjan, joka mullistaa moottorinohjauksen tehokkuuden ja integraation. Uusi ratkaisu yhdistää kaksi galliumnitridi-FET-transistoria (GaN FET), ohjauksen, suojaukset ja virranmittauksen yhteen, täysin integroituun piiriin.

DigiKey alkaa myymään vakiotyökaluja

DigiKey on lanseerannut oman, yksinoikeudella myytävän tuotesarjansa nimeltä DigiKey Standard. Uusi vakiokomponenttien valikoima koostuu sähkö- ja elektroniikkasuunnittelun perustyökaluista ja tarvikkeista, jotka ovat heti saatavilla nopeaan toimitukseen.

Kuutiosentin kokoinen projektori AR-laseihin

Itävaltalainen teknologiayhtiö TriLite tuo markkinoille uuden, vallankumouksellisen Trixel 3 Cube -projektorin, joka esitellään ensi kertaa yleisölle Display Week 2025 -tapahtumassa San Josessa, Kaliforniassa. Trixel 3 Cube on maailman pienin ja kevyin laserkeilaukseen perustuva projektionäyttö.

Rekoistakin pitää tulla hiilivapaita

Maantiekuljetukset ovat elintärkeitä talouselämälle. Kuorma-autoilla kuljetetaan ruokaa, tarvikkeita, materiaaleja ja monia muita tavaroita mihin tahansa paikkaan. Vaikka keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen osuus maailman ajoneuvoista on vain neljä prosenttia, niiden osuus tieliikenteen hiilidioksidipäästöistä on 40 prosenttia, tehden niistä kasvihuonekaasupäästöjen päälähteen, joka on otettava huomioon pyrittäessä kohti hiilivapautta.

Lue lisää...

Kovaa käyttöä kestävät koneet voi ostaa palveluna

Kenttätyö vaatii kovia koneita – ja nyt ne saa palveluna. Panasonicin uusi Toughbook Mobile-IT As-A-Service (MaaS) -ratkaisu mullistaa tavan, jolla liikkuvaa työtä tukevat laitteet ja IT-palvelut hankitaan ja hallitaan. Ei enää isoja kertahankintoja, pitkiä IT-projekteja tai laitteiden elinkaaren miettimistä – nyt saat kaiken tarvittavan helposti ja kuukausimaksulla.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article