Seinäjokelainen Epec on keskittynyt älykkäisiin koneenohjaustekniikoihin. Yhtiön uusin etähallintaratkaisu on GlobE, jonka avulla koneista saadaan monenlaista informaatiota netin yli selaimella. Tekniikkaa on käytetty esimerkiksi kotimaisen TTS Liftecin valmistamissa nostosiirtovaunuissa.
IoT-buumin myötä erilaiset etähallintaratkaisut ovat yleistyneet nopeasti liikkuvissa työkoneissa. Uusissa työkoneissa etähallintaratkaisu alkaa olla jo enemmän sääntö kuin poikkeus, ja ratkaisuja asennetaan myös jälkiasennuksena käytössä oleviin koneisiin.
Epecin mukaan liikkuvien työkoneiden etähallinta tarjoaa paljon etuja. Etähallintaratkaisun tuottaman datan ansiosta konekaluston hallinta ja työprosessien optimointi paranevat. Ennakoiva huolto helpottuu, joten vikaantumisen aiheuttamat huoltoseisokit vähenevät.
GlobE-etähallintaratkaisu liitetään osaksi koneen ohjausjärjestelmäsovellusta, jonka avulla työkoneista voidaan kerätä haluttua dataa pilvipalvelimelle. Data visualisoidaan asiakkaan haluamalla tavalla ja asiakas voi tarkastella tietoja selaimella missä ja milloin tahansa. Tyypillisesti kerättävää dataa ovat niin sanotut Key Performance Indicator -muuttujat kuten tuotostiedot ja polttoaineen kulutustiedot.
Epecin mukaan GlobE -ratkaisun käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Valmis ratkaisu konfiguroidaan asiakkaan tarpeisiin sen sijaan, että lähdettäisiin puhtaalta pöydältä tekemään pitkää ja kallista projektia.
Epec tarjoaa asiakkailleen kokonaisratkaisua, joka pitää sisällään koneen ohjausyksiköt, etähallintayksikön ja pilvipalvelun. Ratkaisu sisältää myös globaalisti toimivat SIM-kortit valmiiksi asennettuina ja testattuina.
Epec on myös kehittänyt oman MultiTool-työkalun työkoneiden ohjausjärjestelmien suunnitteluun.
Lisätietoja Epec GlobEsta löytyy yhtiön verkkosivuilta.