Logonsa ja koko ilmeensä uuden pääjohtajan johdolla uusinut Cypress Semiconductor ei usko, että IoT-yhteydet onnistuisivat vain erikoisilla, vähävirtaisilla radiotekniikoilla. Yllättävää kyllä, monissa sovelluksissa fiksuinta on valita nopeaan datansiirtoon suunniteltu 802.11ac-tekniikka.
Kyse on tietenkin uusimmasta wifi-tekniikasta, joka on suunniteltu raskaan datan huippunopeaan siirtoon suht lyhyillä yhteyksillä. Erityisesti nopeaa yhteyttä voidaan käyttää kerätyn anturidatan siirtoon reitittimelle ja pilveen.
Cypressillä on esimerkiksi CYW43455-moniradiopiiri, jolla voidaan sekä kerätä anturidata solmuista vähävirtaisella bluetoothilla eli ble:llä, että lähettää data salamannopeasti eteenpäin analyysiä varten. Tällainen sovellus voisi olla esimerkiksi turvakamera.
Hauskaa tässä kuviossa on se, ettei 80211ac-tekniikkaa todellakaan suunniteltu IoT-käyttöön. Laskelmat kuitenkin osoittavat, että koska radio pystyy lähettämään datan erittäin nopeasti ja sen jälkeen nopeasti sammumaan, kokonaistehonkulutus jää monia muita tekniikoita pienemmäksi.
Cypress esitteli Embedded Worldissa viime viikolla päivitettyä WICED-kehitysalustaansa, jolla sekä ble- että wifi-yhteyksiä tukeva IoT-laite voidaan suunnitella nopeasti. Paketissa on valmiina protokollapinot molempia standardeja varten ja yhteys pilvipalveluun voidaan rakentaa jopa muutamassa minuutissa, Cypress kehuu.
Yhtiö muuten herätti ainakin jonkin verran huomiota uudella ilmeellään, jonka mukaan se ”elää ongelmia varten”. Uusi pääjohtaja Hassane El-Khoury kertoi, että idea Cypress 3.0:sta sai talon sisälläkin epäileviä katseita osakseen, mutta lopulta ajatus ”ongelmista” näyttää menneen hyvin läpi. - Sitähän puolijohdeala lopulta on, ongelmien ratkaisemista, El-Khoury kertoi.