Yli 80 prosenttia sulautetuista projekteista perustuu C- tai C++-kieleen. Sen asema ei ole heikkenemässä myöskään lähitulevaisuudessa. Assemblylle, javalle, Matlabille ja Labview'lle jää sulautetuista projekteista vain rippeet.
Tämä selviää UBM Techin jokavuotisesta sulautetun kehityksen markkinakatsauksesta. Mukana kyselyssä oli yli 2000 kehittäjää, joten tulokset kuvaavat kehittämisen trendejä hyvin.
44 prosenttia kyselyyn vastanneista työskenteli viimeksi projektissa, jossa kehitettiin alusta asti täysin uutta ratkaisua. 56 prosenttia paranteli vanhaa, tyypillisesti lisäämällä ominaisuuksia tai vaihtamalla käytettyä prosessoria. Uutta käyttöjärjestelmää projektiinsa koodasi vain 12 prosenttia vastaajista.
Sulautetut kehityshankkeet vievät aikaa. 35 prosenttia vastaajista kertoi, että viimeisen projekti 7-12 kuukautta. Puolitoista vuotta projektiinsa kulutti 15 prosenttia ja kaksi vuotta yhdeksän prosenttia vastaajista.
Pääsääntöisesti kehityshankkeet myöhästyvät. Aikatauluaan edellä valmistui viisi prosenttia hankkeista. Tämä lukema on säilynyt käytännössä samana jo vuosia.
Puolet hankkeista myöhästyi. Puolesta vuodesta vuoteen yltävä myöhästyminen tulee joka 20. projektin kohtaloksi.
Neljä viidestä projektista käyttää uudelleen vanhojen projektien koodia. Noin joka seitsemäs projekti lähtee liikkeelle täysin nollasta.
Androidin suosio kasvaa
Sulautetuissa laitteissa käytetään suurta määrää erilaisia käyttöjärjestelmiä. Suosituinta on oman custom-ratkaisun mkäyttö. Siihen luotetaan joka neljännessä projektissa. Android on nyt toiseksi suosituin alusta (16 prosenttia), Ubuntu kolmas 13 prosentilla ja FreeRTOS lähes yhtä suosittu.
Microsoft WIndows Embedded 7:n osuus jää tänä vuonna 11 prosenttiin. Kysyttäessä seuraavan projektin alustaa Android nousee jo listan ykköseksi. Sille projektinsa pohjaa jatkossa 28 prosenttia kehittäjistä.