Siemens ilmoittaa ostaneensa oululaisen 5G-testausratkaisuja toimittavan Sarokal Test Systemsin. Siemens on panostanut vahvasti EDA-alueeseen ostamalla Mentor Graphicsin viime vuonna. Sarokalin tuotteet sijoittuvat juuri ”vanhaan Mentoriin” eli Siemens PLM Software -divisioonaan.
Kaupassa oululainen osaaminen pääsee todella ison yrityksen helmaan. Viime tilivuonna Siemens teki 83 miljardin euron liikevaihdolla 6,2 miljardin euron voitot. Työntekijöitäkin on massiivisesti 377 tuhatta eri puolilla maailmaa.
Siemensin testaustyökaluissa kuitenkin oli Sarokalin kokoinen aukko. Toimitusjohtaja Harri Valasman mukaan Sarokal on oikeasaan ainoa yritys, jolta löytyy kattava testaustekniikka ns. fronthauliin eli antennin ja tukiaseman välisen linkin parantamiseen.
- Perinteiset testerifirmat eivät ole oikein vielä löytäneet ratkaisuja fronthaul-testaamiseen. Lisäksi teknologiaa voidaan soveltaa myös muille alueille. Meille oli tarjolla muitakin vaihtoehtoja, mutta tämä (Siemens-kauppa) oli niistä selkeästi paras. Saamme jatkaa kehitystä suhteellisen itsenäisesti ja sisäistä kilpailua ei ole, Valasma selventää.
Sarokalilla on tällä hetkellä 28 työntekijää, joista 17 työskentelee tuotekehityksessä. Toiminta jatkuu Oulussa ja Valasman mukaan väkeä tullaan rekrytoimaan lisää.
Sarokalin tuotteiden integrointi vanhoihin Mentorin työkaluihin on mielenkiintoinen projekti. Piirisarjoja suunnitteleville asiakkaille voidaan tarjota pitkälle integroitua suunnittelua, jossa testaus on mukana. Siemensin/Mentorin asiakkaille tästä lienee selvää etua.
Sarokal siirtyy osaksi saksalaisjättiä mielenkiintoisessa tilanteessa, jossa 5G-kehitys on vasta lähdössä käyntiin. - Nyt jaetaan 5G-testaus ja -verifiointimarkkinaa ja investoinnit kiihtyvät koko ajan. Mentorin/Siemensin tuella pääsemme tarjoamaan kokonaisvaltaisempaa tarjontaa asiakkaille. Asiakkailla on nyt kiire saada monimutkaiset järjestelmät toimimaan, mikä näkyy esimerkiksi uuden X-STEP V -testerimme odotettuakin kovemmassa kysynnässä, Valasma päättää.
Lue lisää Sarokalista: 5G on valtava hyppäys tukiasematekniikalle