Bluetooh-standardista hyväksyttiin viime vuonna uusi 5-standardi, joka toi esimerkiksi nopeamman 2 megabitin datayhteyden sekä selvästi aiempaa pidemmän kantaman. Standardin suurin julkistus teollisuuden sovelluksissa oli kuitenkin tuki mesh-tyyppisille verkoilla ja nyt tämä toiminnallisuus alkaa tulla laajasti tarjolle piirisarjojen muodossa.
Aiemmin Bluetooth-linkit olivat kahden laitteen välisiä. Mesh-tuen myötä Bluetooth-yhteys voidaan muodostaa usean laitteen välillä. Tämän ansiosta voidaan rakentaa esimerkiksi rakennusautomaation käyttöön laaja Bluetooth-verkko, joka on keskitetysti hallittavissa sekä ohjaukseen että datankeruuseen.
Piirisarjojen kehitys näkyy hyvin esimerkiksi ON Semiconductorin RSL10-järjestelmäpiireissä, joille yritys on nyt tuonut mesh-tuen. Mesh-verkoissa toimivien BLE-solmujen kehitys onnistuu USB-mokkulan sekä uuden mesh-toiminnallisuutta tukevan PC-työkalun avulla.
ON Semi kehuu RSL10-piirejä alan vähävirtaisimmiksi. Deep Sleep -tilassa niiden tehonkulutus on vain 62,5 nanowattia ja lähetystehon ollessa korkeimmillaan kulutus nousee 7 milliwattiin. Piirin avulla voidaan siis kehittää pienellä nappiparistolla toimivia päätelaitteita.
ON Semi kehuu RSL10-alustan tehonkulutusta estoissa. Yhtiön mukaan piiri on ensimmäinen, joka on EEMBC:n ULPMark-testissä saanut yli 1000 pistettä. Core Profile -testissä piiri sai yli kaksi kertaa paremmat lukemat kuin mikän toinen Bluetooth-piiri aiemmin.
Kehitystyökaluista saa lisätietoa ON Semin sivuilta.