ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT USCONTACT
Oct 29/9 30/9 # Rohde supersquare
 
ECF23 videos
  • Hans Andersson, Acal BFi
ECF22 videos
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Timo Poikonen, congatec
  • Kimmo Järvinen, Xiphera
  • Sigurd Hellesvik, Nordic Semiconductor
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Andrea J. Beuter, Real-Time Systems
  • Ronald Singh, Digi International
  • Pertti Jalasvirta, CyberWatch Finland
ECF19 videos
  • Julius Kaluzevicius, Rutronik.com
  • Carsten Kindler, Altium
  • Tino Pyssysalo, Qt Company
  • Timo Poikonen, congatec
  • Wolfgang Meier, Data-Modul
  • Ronald Singh, Digi International
  • Bobby Vale, Advantech
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Zach Shelby, Arm VP of Developers
ECF18 videos
  • Jaakko Ala-Paavola, Etteplan CTO
  • Heikki Ailisto, VTT
  • Lauri Koskinen, Minima Processor CTO
  • Tim Jensen, Avnet Integrated
  • Antti Löytynoja, Mathworks
  • Ilmari Veijola, Siemens

ETNtv

Watch ECF videos

logotypen

 2022  # square  (4)
TMSNet  advertisement
ETNdigi
May # Farnell sajt skyskrapa
A la carte
AUTOMATION DEVICES EMBEDDED NETWORKS TEST&MEASUREMENT SOFTWARE POWER BUSINESS NEW PRODUCTS
ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT US CONTACT
Tweet

Mekaniikka- ja sähkösuunnittelu yhteen

Tietoja
Julkaistu: 07.11.2019
Luotu: 07.11.2019
Viimeksi päivitetty: 11.11.2019
  • Software

Teollisuudenalasta riippumatta tämän päivän asiakkaat odottavat tuotteiltaan älykkyyttä ja käytännöllisyyttä. Halu saada uusin vimpain käyttöönsä kasvattaa elektroniikan käyttöä ennennäkemättömällä nopeudella. Kun loppua ei ole näkyvissä, innovaatio vaatii lisää elektroniikkakomponentteja tuotteisiin.

Antureita lisätään käytännössä kaikkeen mahdolliseen, kun yritetään liittää laitteet verkkoon ja luoda “älykäs” maailma. Anturien signaalit välitetään kaapelein sulautettuihin ohjausyksikköihin ja kaapelit kootaan sarjoiksi. Nämä sähköiset jakelujärjestelmät muodostavat tämän päivän laitteiden hermoverkon. Tuloksena muodostuu jatkuvasti monimutkaistuvia sähkömekaanisia järjestelmiä, joissa elektroniikka ja ohjelmistot ohjaavat mekaanista suunnittelua.

Valitettavasti monimutkaisuus tekee aiemmat parhaiden käytäntöjen prosessit tehottomiksi ja lopulta käyttökelvottomiksi, ja suunnittelijoilla on suuria vaikeuksia pysyä nopeasti muuttuvien vaatimusten vauhdissa mukana. Ajat, jolloin ”suunnittelut heitettiin seinälle” toteutusta varten ja odotettiin fyysisten prototyyppien rakentamista tuotteiden toimivuuden näkemiseksi, ovat takanapäin. Suunnittelijoita vaaditaan työskentelemään oman normaalialueensa ulkopuolella: mekaniikkasuunnittelijan täytyy hallita sähköisiä vaatimuksia ja päinvastoin.

Sähköisten järjestelmien suunnittelu valmistuu harvoin yhdellä kertaa. Sen sijaan kyse on usein iteratiivisesta prosessista sähkö- ja mekaniikkasuunnittelijoiden välillä. Koska nämä suunnittelijat tyypillisesti työskentelevät eri ympäristöissä, voi olla vaikeaa kommunikoida jopa kaikkein perustavimmista asioista. Jopa sen tunnistaminen, mistä johtimesta puhutaan, voi aiheuttaa hämmennystä. Sähkösuunnittelija katsoo linjaa kaaviossa. Mekaniikkasuunnittelija katsoo johdinta, kaapelia tai johdinsarjan reititystä 3D-mekaniikkakokoonpanossa. Joka kerta tällaisen iteraation aikana suunnittelijan täytyy uudelleen tulkita modifikaatioita, mikä tuo mukaan inhimillisen virheen mahdollisuuden.

Väärinymmärrykset voivat aiheuttaa merkittävää haittaa, viivästymisiä ja virheitä prosessiin. Tämä puutteet muuttuvat virheiksi, jotka siirtyvät eteenpäin ja voivat muodostua ongelmiksi, jotka voivat aiheuttaa useita prototypointi- ja testauskierroksia. On helppo nähdä, että monimutkaisuuden kasvaessa aiemmat suunnitteluprosessit eivät enää toimi.

Sähköjärjestelmien kehitykseen liittyy merkittävästi mekaniikkasuunnittelua. Sähköjärjestelmä on vahvasti sidoksissa fyysiseen suunnitteluun, joten muutokset siinä voivat vaatia muutoksia mekaaniseen kotelointiin. Sähköiset liitännät täytyy huolellisesti reitittää fyysisen tuotteen läpi ja sähkömagneettisia häiriöitä säteilevän elektroniikan ohi, jotta varmistetaan ettei komponenttien välillä tule törmäystä, jotta mitat ovat oikein (eli kunnioitetaan johtimien taivutusten fyysisiä vaatimuksia), jne.

Tämän tuloksena sähkö- ja mekaniikkasuunnittelijoiden välillä käydään monta iteraatiota, kun hyvää sähköistä järjestelmää kehitetään. Suunnittelijoiden täytyy jakaa yksityiskohtaista suunnittelutietoa keskenään, mikä edellyttää läheistä kommunikointia ja yhteistyötä. Aiemmin tällainen yhteistyö on toiminut heikosti. Aiemmin sähkö- ja mekaniikkasuunnittelun työkalujen (ECAD-MCAD) yhteistoiminnan työkalut käyttivät kaikkea käsin kirjoitetuista muistilapuista ja sähköposteista Excel-taulukoihin. Tällainen lähestymistapa epäonnistui ilmeisistä syistä. Yritykset tarvitsevat nyt automatisoituja ja datavetoisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat aidon yhteistyön.

Sähköjärjestelmän laadulla voi olla valtava vaikutus tuotteen menestymiseen tai epäonnistumiseen, ja simuloinnilla ja analyysillä on avainrooli sähköjärjestelmän varhaisen vaiheen validoinnissa. Sähköjärjestelmän simulointi aikaisessa vaiheessa suunnittelua voi paljastaa ongelmia, jotka voivat vaatia koko sähköarkkitehtuurin perusteellista uudelleenajattelua. Suunnitteluohjelmisto voi tuottaa dataa suunniteltavasta laitteesta, jota voidaan käyttää simulointi- ja analyysitarkoituksiin. Nämä ovat verkotetun ja integroidun sähkömekaanisen suunnitteluvuon kulmakiviä.

Tyypillinen älykäs suunnitteluvuo

Sähkösuunnittelija julkaisee komponenttilistansa suunniteltavalle elektroniikkajärjestelmälle, joka sitten integroidaan robustiin eli kestävään 3D-suunnitteluympäristöön, kuten Siemensin Solid Edge 3D -suunnitteluohjelmistoon. Tämän integroinnin ansiosta sähköjärjestelmä voidaan suunnitella täsmällisellä tiedolla siitä, mitkä ovat mekaanisen rakenteen märät, kuumat ja muut vältettävät alueet. Integraation avulla elektroniikkasuunnittelija voi pohtia mekaniikan rajoituksia suunnitellessaan elektronista järjestelmää.

Mekaniikkasuunnittelija haluaa varmistua siitä, että kaikki tarvittavat johtimet sisältävä kokonaisuus reitittyy käytössä olevan fyysisen tilan läpi. Mekaniikkasuunnittelija ei kuitenkaan halua luoda ja hallita näitä johtimia MCAD-mallissa. Se olisi liian vaikeaa ja veisi liikaa aikaa. Sen sijaan sähköinen määrittely luodaan Solid Edge Wiring and Harness Design -työkalun kaltaisessa ohjelmistossa. Suurin sallittu johdinnipun halkaisija, joka perustuu erilaisiin mekaanisiin rajoituksiin, voidaan lähettää Solid Edge 3D CAD -moduuliin, joka vahvistaa, että syntesoidut tai reititetyt johtimet näissä johdinsarjoissa eivät ylitä suurinta sallittua halkaisijaa. Tämän voidaan tehdä Solid Edge Wiring and Harness Design -työkalun automaattisella suunnittelusääntöjen tarkistustoiminnolla.

Lisäksi klipsi-, läpivienti- ja putkiobjektien lisääminen johdinsarjan suunnitteluun vaatii alojen välistä yhteistyötä. Nämä objektit on parasta luoda 3D MCAD -ympäristössä, jonka jälkeen ne yhdistetään ECAD-työkalun sähköiseen dataan. Kun tämä yhteys tehdään, täysin valmistettava johdinsarja voidaan suunnitella ja konfiguroida kokonaan automaattisesti.

Kun käytössä on tämä kontekstuaalinen informaatio molemmilta alueilta, voivat elektroniikka- ja mekaniikkasuunnittelija nopeasti ratkaista suunnittelun yhteensopimattomuudet. Yhteistyöprosessin lopussa jokainen suunnittelija tietää, että heidän osansa suunnittelua toimii koko järjestelmän tasolla.

Älykäs päätöksenteko sähkömekaaniseen suunnitteluun

Sähkösuunnittelun Solid Edge -ohjelmisto on suunniteltu vastaamaan erityisesti keskikokoisten asiakkaiden tarpeisiin, joissa toteutuksen helppous ja edulliset toimintakustannukset ovat tärkeimpiä tekijöitä. Tämä suunnitteluohjelmisto ylittää näiden asiakkaiden perinteisten työkalujen toiminnot tuomalla mukaan edistyneitä high end -toimintoja, kuten jännitteiden ja virtojen edistyneen simuloinnin, ja ongelma-alueiden kuten oikosulkujen korostaminen sekä sulakkeiden kokojen validointi. Tämän toiminnallisuuden yhdistäminen pitkälle automatisoituun johdinsarjojen suunnitteluun ja dokumentointimahdollisuuksiin antaa Solid Edge Wiring and Harness Design -työkalun käyttäjille pääsyn ominaisuuksiin, joita heillä ei ole aiemmin ollut käytössään. Näin ne voivat yltää menestykseen ja ohittaa nopeudessa suuremmat kilpailijansa.

Käytettäessä Solid Edge 3D CAD -työkalun kanssa Solid Edge Wiring and Harness Design tuo suunnitteluun mukaan ominaisuuksia, joilla on merkittäviä etuja sähkö- ja mekaniikkasuunnittelijoiden yhteistyön kannalta. Näihin kuuluvat

  • Solid Edge 3D CAD -työkaluun saadaan kattava informaatio sähköjärjestelmästä. Tämä tarkoittaa, että mekaniikkasuunnittelija saa listan sijoitettavista komponenteista ja reititettävistä sähkölinjoista. Lisäksi, koska Solid Edge tietää, mitkä komponentit liitetään ja miten, se voi automaattisesti reitittää johtimen, kaapelin ja johdinsarjan, mikä poistaa inhimillisen virheen 3D-reitityksestä.
  • Muutokset kommunikoidaan edestakaisin saumattomasti. Ristiinmittaaminen ja -visualisointi työkaluympäristöjen välillä antaa suunnittelijalle mahdollisuuden ymmärtää signaalin reititys 3D-tilassa, joten he voivat määritellä ihanteellisen reitityksen, jolla vältetään sähkömagneettiset ja radiohäiriöt. Muutokset yksinkertaisesti lähetetään toiseen ympäristöön ja ne ilmestyvät suunnitteluun. Tämä edelleen eliminoi inhimillisen virheen mahdollisuuden suunnitteluprosessissa.
  • Interaktiiviset korostukset. Kun sähkösuunnittelija valitsee johdon kaaviossa, vastaava johdin mekaanisessa 3D-mallissa korostuu. Tämä toimii myös toiseen suuntaan: kun johdin 3D-kokoonpanossa valitaan, se korostuu sähkökaaviossa. Tämän avulla voidaan tarkemmin keskustella ja ratkaista ongelmia molemmilla suunnittelualueilla.
  • Voidaan lisätä älykkäitä kaavioita, BOM-listoja tai piirroksia tietäen, että jokainen näistä kuvauksista on osa samaa komponenttia, liitintä tai johdinta. Muutos missä tahansa näistä ilmenee kaikkialla, mikä poistaa virheen mahdollisuuden, koska muutos ei päivitetty manuaalisesti.
  • Sähkösuunnittelija voi simuloida järjestelmiä ja ajaa analyysejä varmentaakseen, että kaikki toimii odotetusti. He huomaavat sähköjärjestelmän tilan, joka johtaisi sulakkeen palamiseen ennen prototypointia ja testaamista.
  • Suunnitteluinformaatio voidaan siirtää kokonaisuutena, minkä avulla saadaan mekaniikkasuunnittelijalle tehtävälista järjestelmän reitittämiseen koko tuotteen osalta.

Solid Edge Wiring and Harness Design -työkalun käyttäminen helpottaa ratkaisemaan sähkömekaanisen suunnittelun haasteita. Siemensiin nyt kuuluvan Mentor Graphicsin johtavan sähkösuunnittelun ohjelmiston tukemana tiukasti integroitu ratkaisu mahdollistaa yhteissuunnittelun eri alueiden yli. Ja koska työkalut tulevat samalta toimittajalta, päästään tiiviiseen integraatioon, joka ei ole mahdollista kolmansien osapuolten tai yksityisten lisäosien kanssa. Käytettäessä yhdessä Solid Edge 3D CAD -työkalun kanssa Solid Edge Wiring and Harness Design -työkalun ominaisuudet antavat yrityksille mahdollisuuden suunnitella ja kehittää sähkömekaanisia järjestelmiä nopeammin ja paljon kustannustehokkaammin.

 

Artikkelin kirjoittaja Jayne Scheckla, Siemens Digital Industries Software.

Artikkeli on ilmestynyt ETNdigi-lehden numerossa 2/2019. Sitä pääset lukemaan ilmaiseksi täällä.

back to top
MORE NEWS

Suomen kolmas Internet-yhdyspiste perustuu Nokian laitteisiin

Saksalainen DE-CIX on avannut uuden Internetin yhdysliikennepisteen Suomeen. Uusi yhdysliikennepiste on aluksi käytettävissä Equinixin datakeskuksissa Helsingissä, mutta saatavuus laajenee myöhemmin uusiin kohteisiin. DE-CIX:n yhteydet ovat jo kolmas netin iso solmupiste Suomessa.

Kolmen nanometrin jälkeen tulee kaksi nanometriä

Taiwanilainen TSMC tunnetaan monien edistyneimpien puolijohdesirujen sopimusvalmistajana. Tällä hetkellä volyymituotantoon ovat siirtymässä 3 nanometrin prosessissa valmistetut piirit. Vuonna 2025 edessä ovat ensimmäiset isot sarjat N2-prosessissa, jossa viivanleveys on enää kaksi nanometriä.

Tekoälyn mahdollisuudet päihittävät sen uhat

Capgemini Research Instituten julkaiseman tutkimuksen mukaan lähes 60 prosenttia opettajista uskoo, että vuorovaikutusosaaminen tekoälyn kanssa nousee keskeiseksi työelämätaidoksi tulevaisuudessa. Vaikka monet tunnustavat generatiivisen tekoälyn mahdollisuudet, 78 prosenttia opettajista maailmanlaajuisesti jakaa huolen sen mahdollisista negatiivisista vaikutuksista oppimistuloksiin.

Nokia esittelee jo 6G-piirejä

Yleisesti arvioidaan, että 6G-verkot voisivat tulla käyttöön joskus ensi vuosikymmenen vaihteessa. Alueen tutkimus etenee jo kovaa vauhtia, kuten Nokian Bell Labs -tutkimuskeskuksen ja mittaustalo Keysightin demot kansainvälisessä mikroaaltotekniikan symposiumissa kesäkuussa osoittavat.

ECF23: RedCap saattaa kaupallistua ensi vuonna

3G on käytännössä kadonnut. 90 prosenttia verkoista tukee 4G-tekniikkaa. 4G tulee olemaan käytössä vielä pitkän aikaa ja 5G on suunniteltu toimimaan 4G:n rinnalla. 5G-NR on yhtenäinen, suorituskykyisempi radiorajapinta. Pian sen päällä alkaa kulkemaan IoT-data, sanoi AcalBFi:n myyntipäällikkö Hans Andersson ECF23-konferenssin esityksessään.

Maailman ensimmäinen vesitiivis MEMS-paineanturi

STMicroelectronics on esitellyt markkinoiden ensimmäisen vesi- ja nestetiiviin MEMS-pohjaisen paineanturin. Samalla ST lupaa komponentille pitkän käyttöiän eli teollisuuskomponenteille vaaditun 10 vuoden eliniän.

Tekoälystä kaikki hyöty irti: ilmainen kurssi opettaa promptaamaan

Tekoälystä on lyhyessä ajassa tullut jokaiselle tärkeä apuri. Siitä on jo nyt hyötyä kaikille arjessa ja työelämässä. Tulevaisuuden mahdollisuudet ovat rajattomat. Tekoäly voidaan valjastaa keventämään hallinnollista työtä, tukemaan oppimista ja luovuutta sekä vapauttamaan aikaa inhimillisiin kohtaamisiin.

”Suomeen tarvitaan nopeasti kattava valokuituverkko”

- Suomi on ollut mobiilimaana hurja edelläkävijä, mutta samalla kiinteiden yhteyksien puoli on jäänyt täysin paitsioon. Suuri osa ei edes tiedä, miltä tuntuu olla valokuituyhteyden päässä, kun esimerkiksi videopuhelu tai -peli on aidosti reaaliaikainen, sanoo valokuituyhtiö Valoon liiketoiminnan kehityksestä vastaavaksi johtajaksi nimitetty Vesa Kemppainen.

Turvallista Linuxin verkon reunalle

NXP Semiconductors on julkistanut uuden i.MX 91 -sovellusprosessorien perheen. Sarja tarjoaa optimoidun yhdistelmän suojausta, ominaisuuksia ja energiatehokasta suorituskykyä, joita tarvitaan seuraavan sukupolven Linux-pohjaisessa IoT:ssä ja teollisuuden sovelluksissa.

Suomalaiset kehittivät sentintarkan kaivuurobotin kiskotöihin

Ensi viikolla Espanjan Tarragonassa järjestetään raidetekniikan tutkimukseen keskittyvä näyttely. Siellä esitellään suomalaista demoa, joka vie kiskojen automatisoidun rakentamisen ja korjaamisen uudelle tasolle. Tampereen yliopiston ja Novatronin yhteisdemossa robotti skannaa ympäristöään ja liikkuu ja toimii sentintarkasti.

Arm esitteli tulevien puhelimien prosessorit - 32-bittiset sovellukset jäävät historiaan

Arm valitsi Taiwanin Computex-näyttelyn paikaksi, jossa sen seuraavan polven älypuhelinprosessorit esiteltiin. Luvassa on lisää tehoa kaikkiin laiteluokkiin, kun suorittimissa siirrytään TCS23-alustalle. Samalla tuki 32-bittisille sovelluksille loppuu.

Sigfox ei kuollutkaan

Sigfox on LoRan rinnalla toinen ”alkuperäisistä” IoT-radiotekniikoista. Viime vuoden keväänä koko taru oli päättyä, kun tekniikan kehittänyt Sigfox SA ajautui konkurssiin. Jäämistö päätyi huutokaupassa singaporelaisen UnaBizin omistukseen. Sen johdolla toiminta on tervehtynyt ja nyt Sigfox näyttää täyttävän tekniikkaan kohdistuneet kovat lupaukset.

Darkwebistä löytyi kuusi miljoonaa varastettua maksukorttia

Vaikka pankit ja muut rahoitusalan tahot tekevät paljon suojatakseen asiakkaitaan korttipetoksilta, rikolliset onnistuvat siitä huolimatta tihutyöissään. NordVPN:n uusimmassa tutkimuksessa analysoitiin 6 miljoonaa maksukorttia, jotka löytyivät pimeästä verkosta.  Kaksi kolmasosaa korteista oli yhdistetty muihin yksityisiin tietoihin, kuten osoite, puhelinnumero, sähköpostosoite tai jopa sosiaaliturvatunnus.

Autokauppa on edelleen fossiilista

Autokauppa on ollut koronapandemian ja Venäjän aloittaman sodan aikana suurissa vaikeuksissa, kun tarvittavista komponenteista on ollut pulaa. Autoteollisuutta seuraavan JATO Dynamicsin mukaan ongelmat alkavat helpottaa, mikä näkyy myytyjen uusien ajoneuvojen määrän kasvuna. Valtaosa uusista autoista kulkee edelleen fossiilisilla polttoaineilla.

Elintoimintojen kliiniset mittaukset yhdellä piirillä

Moni fyysisen kunnon ja terveyden seurantaan tarkoitettu laite sisältää erilaisia elintoimintojen mittauksia, mutta niiden tarkkuus ja luotettavuus eivät täytä terveydenhoidon ammattilaisten vaatimuksia. Pitkälle integroidun AFE-piirin avulla voidaan kuitenkin rakentaa jopa iholle kiinnitettävän tarralapun muotoon mittausjärjestelmä, joka hoitaa kaikki tärkeät elintoimintojen mittaukset kliinisellä tasolla.

Simuloi 64-bittistä Arm-koodia PC:llä

Saksalainen SEGGER laajensi vastikään sulautettujen sovellusten työkalutarjontaansa kääntimen ja ajonaikaisen tuen 64-bittisille Arm-sovelluksille. Nyt palettiin on lisätty simulaattori.

Piianodia käyttävä ihmeakku tähtää lentäviin autoihin

Kalifornialainen Amprius Technologies on kehittänyt akkutekniikan, jossa grafiittianodi korvataan piipohjaisella ratkaisulla. Tämä kasvattaa akun energiatiheyden kaksinkertaiseksi. Nyt yhtiö kertoo suunnitelmistaan avata ensimmäisen tehtaansa.

Maailman nopein kotinetti tulee Suomeen

Suomen suurin valokuituoperaattori Lounea julkisti jo alkuvuonna aloittaneensa ensimmäisenä Suomessa kehityspolun kohti 50GPON-luokan kuituverkkoja. Teknologiatestit Lounealla ovat kevään aikana edenneet suunnitellusti ja testeissä kuitu kotiin -verkossa saavutettiin ennätyksellinen 42 gigan nopeus.

Pitääkö olla huolissaan, jos kännykän näyttö avautuu itsestään?

Jos laittaa Googleen hauksi "puhelin avautuu itsestään", saa yli 209 miljoonaa tuosta. Mutta miksi puhelimet avautuvat itsestään? Asiantuntijoiden mukaan kyse voi olla GhostTouch-hyökkäyksestä, joka voi aiheuttaa käyttäjille ongelmia, sanoo NordVPN:n kyberturvallisuusasiantuntija Adrianus Warmenhoven.

Signaalia avoimien Open RAN -tukiasemien kehitykseen

Open RAN on avoin tukiasema-arkkitehtuuri, jota monet operaattorit kaavailevat jatkossa käyttävänsä. Rohde & Schwarz ilmoittaa, että sen signaaligeneraattorit ja -analysaattorit on nyt hyväksytty Qualcommin avoimien verkkojen laitteiden QRU100-radiopiirien testaamiseen.

Apr # Nyhetssajt samt mobil. Placeras direkt efter första nyheten
 2022  # mobilbox
TMSNet  advertisement
Mar Apr May Jun # Rohde mobilbox
May  # Farnell  mobilbox f skyskrapa

© Elektroniikkalehti

 
 

TECHNICAL ARTICLES

Elintoimintojen kliiniset mittaukset yhdellä piirillä

Moni fyysisen kunnon ja terveyden seurantaan tarkoitettu laite sisältää erilaisia elintoimintojen mittauksia, mutta niiden tarkkuus ja luotettavuus eivät täytä terveydenhoidon ammattilaisten vaatimuksia. Pitkälle integroidun AFE-piirin avulla voidaan kuitenkin rakentaa jopa iholle kiinnitettävän tarralapun muotoon mittausjärjestelmä, joka hoitaa kaikki tärkeät elintoimintojen mittaukset kliinisellä tasolla.

Lue lisää...

OPINION

Ennakkoluulot estävät tekoälyn täyden hyödyntämisen

Tekoäly on valloittanut kahvipöytäkeskustelut. Keskusteluista voimme kiittää ChatGPT:n kaltaisia tekoälyjä, jotka loistavat kyvyllään laatia tekstejä – niin pätevästi kirjoitettuja artikkeleita kuin toimivaa koodiakin, kirjoittaa Lenovolla globaalin monimuotoisuustoimiston johtajana työskentelevä Ada Lopez.

Lue lisää...

LATEST NEWS

  • Suomen kolmas Internet-yhdyspiste perustuu Nokian laitteisiin
  • Kolmen nanometrin jälkeen tulee kaksi nanometriä
  • Tekoälyn mahdollisuudet päihittävät sen uhat
  • Nokia esittelee jo 6G-piirejä
  • ECF23: RedCap saattaa kaupallistua ensi vuonna

NEW PRODUCTS

  • Navitasin ihmetehopiirit Mouserin valikoimaan
  • 5 wattia neliötuuman powerista
  • 3,5 kilowattia erittäin korkealla hyötysuhteella
  • Automaattisesti varavirran varaan
  • Tarkkaa asentotietoa vihamielisessä ympäristössä
 

NEWSFLASH

twitter
ETN_fi @ETN_fi
ETN_fi UK Semiconductor Strategy https://t.co/MABHzsSaK4
toukokuu 10 • reply • retweet • favorite
ETN_fi RT @joeprkns: Last night I used GPT-4 to write code for 5 micro services for a new product. A (very good) dev quoted £5k and 2 weeks. G…
maalis 17 • reply • retweet • favorite
ETN_fi This is why Nokia lost the game in mobile phones - an insiders view https://t.co/NB5Wndkx5p
joulu 12 • reply • retweet • favorite
ETN_fi @OnePlus_FI lahjoittaa Pelastusarmeijalle 50 puhelinta jouluapuun. Iso- Britanniassa samanlainen lahjoitus tehdään… https://t.co/LKdl2Pywie
joulu 07 • reply • retweet • favorite
ETN_fi Finnish PM Sanna Marin: We need to cut our dependence on China. https://t.co/598gQXKvlj #Slush2022 #China #electronics #semiconductors
marras 17 • reply • retweet • favorite
web design services
 

Section Tapet