Yhä useammissa laitteissa käytetään ns. lentoaika-antureita määrittämään erilaisten objektien etäisyyttä ja liikettä. Esimerkiksi robotti-imurin sulava liikkuminen esteiden välissä perustuu tähän ”kaikuluotaamiseen”.
Osa ToF-antureista (time-of-flight) perustuu laseriin, mutta TDK myy ultraäänipulsseja ampuvia ToF-piirejä. Tämä on oikea kaikuluotain ja Las Vegasin CES-messuilla TDK esitteli jälleen entistä paremman, tarkemman ja vähemmän tehoa kuluttavan kaikuluotainpiirinsä.
TDK:n ToF-piirit ovat markkinoilla harvinaisia, sillä ne perustuvat MEMS-tekniikkaan. Tekniikka on kehitetty aikoinaan Berkeleyn yliopistossa ja se kaupallistettiin Chirp Microsystemsin nimellä. TDK osti Chirpin vuoden 2018 alussa.
Uusi CH201-anturi on kooltaan vain 3,5 x 3,5 millimetriä. Sille on MEMS-pohjaisen ultraäänianturin lisäksi integroitu DSP-osa, jossa anturin ampumien purskeiden heijastuksia tai ”kaikuja” prosessoidaan. Piiri tuottaa signaalin, jota voidaan hyödyntää hyvin monenlaisissa sovelluksissa. Robotti-imurin lisäksi myös teollisuudessa ja kulutuselektroniikassakin, kuten nykypuhelimista tiedetään.
CH201-anturi havaitsee objektit millintarkasti aina viiteen metriin asti. Laserpohjaisiin ratkaisuihin verrattuna MEMS-anturilla on monia etuja. Se tunnistaa myös lähes läpinäkyviä objekteja ja täysin immuuni kohinalle, josta laserit ja RF-pohjaiset ratkaisut kärsivät.