Ensimmäisen polven 5G-verkot vasta rakentuvat, mutta tutkijat ovat jo suunnanneet katseensa seuraavan polven 6G-verkkoihin. Esimerkiksi Sydneyn yliopiston tutkija Mahyar Shirvanimoghaddam arvioi, että 6G-verkoissa päästään terabitin datayhteyksiin.
Näin suuret datanopeukset avaavat ovia täysin uudenlaisiin sovelluksiin. Shirvanimoghaddam itse arvioi, että erilaisia laitteita voitaisiin liittää langattomasti suoraan aivoihimme ja ohjata niitä ajatuksin.
Utopististen ideoiden sijaan 6G-dataakin tullaan kuluttajien osalta käyttämään pääasiassa viihtymiseen. Tällä hetkellä Netflix-elokuvien lataaminen täydellä resoluutiolla vaatii 56 gigabittiä dataa tunnissa. Tulevalla terabitin 6G-yhteydellä voisi Netflix-striimiä ladata 142 tunnin edestä joka sekunti.
6G-tekniikkaa tutkitaan meilläkin esimerkiksi Oulun yliopistossa, mutta Kiinassa tutkimukseen panostetaan merkittävästi enemmän. Maan tiede- ja informaatioministeriö on o aloittanut ainakin kahden tutkimusohjelman valmistelun. Hankkeista toista johdetaan valtion tutkimuslaitoksissa ja toisessa on mukana myös teknologiayrityksiä.
Uuden verkkotekniikan kehittämisen on arveltu vievän aikaa kymmenen vuotta. 6G voisi näin ollen tulla ensi vaiheen käyttöön heti 2030-luvun alkupuolella.