Yksi Mooren lain muotoiluista sanoo, että transistorien määrä sirulla kaksinkertaistuu aina kahden vuoden välein. Lain päättymistä on povattu pitkään, mutta IC Insightsin tuore analyysi vahvistaa, että laki on edelleen voimissaan.
Mooren laki näyttää hidastuneen joissakin tuoteryhmissä. Esimerkiksi DRAM-transistorimäärät kasvoivat keskimäärin noin 45 prosenttia vuodessa 2000-luvun alkupuolella, mutta kasvu hidastui noin 20 prosenttiin 16 gigabitin sirujen tultua tarjolle vuonna 2016.
Transistorien määrä Intelin PC-prosessoreissa kasvoi noin 40% vuodessa vuoteen 2010 asti, mutta sen jälkeen suurin puolijohdeyhtiö joutui vaikeuksiin. Tällä hetkellä transistorimäärä kasvaa PC-prosessoreissa noin viidenneksen vuosivauhtia. Palvelinpiireissä kasvu on ollut viime vuosina 25 prosentin luokkaa. Intel lopetti paljastamasta transistorimäärien yksityiskohtia vuonna 2017 ja nyt sen ongelmat 10 nanometrin prosessissa tiedetään jo hyvin.
Applen A-sarjan sovellusprosessoreissa, joita käytetään iPhonissa ja iPadissa, transistorimäärä on kasvanut 43 prosentin vuosivauhtia vuodesta 2013 lähtien. Uusimmalla A13-prosessorilla on 8,5 miljardia transistoria, joten tänä vuonna tulevalla A-polvella transistoreja pitäisi olla selvästi yli 10 miljardia.
Flash-muistitiheyksien vuotuinen kasvu pysyi 55–60 prosentissa vuoteen 2012 asti, mutta sen jälkeen transistorien määrä on kasvanut noin 30–35 prosenttia vuodessa. Uusimmille 3D-rakenteen NAND-piireille sopii peräti 1,33 terabittiä muistia. Piiri on toteutettu 96 metallointikerroksella ja jokaiseen soluun voidaan tallentaa neljä bittiä. Flash-valmistajat ovat siis kasvattaneet kapasiteettia, vaikka perinteisen 2D-flashin skaalautuminen pienempään ajautuikin vaikeuksiin jo vuosia sitten.