ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT USCONTACT

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...

ETNtv

 
ECF24 videos
  • Timo Poikonen, congatec
  • Petri Sutela, Testhouse Nordic
  • Tomi Engdahl, CVG Convergens
  • Henrik Petersen, Adlink Technology
  • Dan Still , CSC
  • Aleksi Kallio, CSC
  • Antti Tolvanen, Etteplan
ECF23 videos
  • Milan Piskla & David Gustafik, Ciklum
  • Jarno Ahlström, Check Point Software
  • Tiitus Aho, Avnet Embedded
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Pasi Suhonen, Rohde & Schwarz
  • Joachim Preissner, Analog Devices
ECF22 videos
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Timo Poikonen, congatec
  • Kimmo Järvinen, Xiphera
  • Sigurd Hellesvik, Nordic Semiconductor
  • Hans Andersson, Acal BFi
  • Andrea J. Beuter, Real-Time Systems
  • Ronald Singh, Digi International
  • Pertti Jalasvirta, CyberWatch Finland
ECF19 videos
  • Julius Kaluzevicius, Rutronik.com
  • Carsten Kindler, Altium
  • Tino Pyssysalo, Qt Company
  • Timo Poikonen, congatec
  • Wolfgang Meier, Data-Modul
  • Ronald Singh, Digi International
  • Bobby Vale, Advantech
  • Antti Tolvanen, Etteplan
  • Zach Shelby, Arm VP of Developers
ECF18 videos
  • Jaakko Ala-Paavola, Etteplan CTO
  • Heikki Ailisto, VTT
  • Lauri Koskinen, Minima Processor CTO
  • Tim Jensen, Avnet Integrated
  • Antti Löytynoja, Mathworks
  • Ilmari Veijola, Siemens

logotypen

TMSNet  advertisement
ETNdigi
A la carte
AUTOMATION DEVICES EMBEDDED NETWORKS TEST&MEASUREMENT SOFTWARE POWER BUSINESS NEW PRODUCTS
ADVERTISE SUBSCRIBE TECHNICAL ARTICLES EVENTS ETNdigi ABOUT US CONTACT
Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn

Huawei Mate 30 Pro: Voiko ilman Googlea tulla toimeen?

Tietoja
Julkaistu: 17.03.2020
Luotu: 17.03.2020
Viimeksi päivitetty: 17.03.2020
  • Devices
  • Software

Huawei Mate 30 Pro on raudaltaan upea älypuhelin, joka on saanut huomiota ennen kaikkea siitä, ettei se tue Googlen mobiilipalveluita eli GMS-kehystä. Mutta voiko laitteella tulla toimeen? Mistä joutuu luopumaan, jos haluaisi käyttää niitä kaikkein suosituimpia mobiilisovelluksia?

Mate 30 Pro on varustettu Androidin avoimella käyttöjärjestelmällä. Sen päälle Huawei on toteuttanut oman EMUI-käyttöliittymänsä uusimman 10.0-version. Laite nojaa Huawein omiin HMS-palveluihin (Huawei Mobile Services), mitä valmistaja yrittää kasvattaa kolmanneksi ekosysteemivaihtoehdoksi.

Käyttöönotto sujuu sujuvasti. Vanhan puhelimen kloonaaminenkin onnistuu Huawei ID:n kautta. Ensimmäiseksi 90 hertsin nopeudella päivittyvällä tarkalla ruudulla huomaa, että monet tutut kuvakkeet puuttuvat. Ruutu kaartuu muuten peräti 88 astetta, minkä takia esimerkiksi monet webbisivut taipuvat (kuten kuva yllä näyttää). Design on hieno, mutta vaikuttaa jo osin käytettävyyteen.

Tässä testissä on kuitenkin kyse ennen kaikkea softasta. Ensi alkuun laitteeseen yritettiin asentaa Googlen palvelut erikseen. Verkossa on esitetty lukuisia keinoja tähän. Itse kokeilin neljää eri ohjetta eri asennuspaketteineen ja ainakin asennushetkellä jokainen niistä törmäsi Google-palvelujen vaatimaan synkronointiin. Ilmeisesti Play Protect osaa nyt tarkistaa jatkuvasti livenä, että laite on lisensoitu GMS-palveluja varten.

Siispä laitteella joutuu käytännössä tulemaan toimeen Huawein omalla AppGalleryllä sekä kolmansien osapuolten sovelluskaupoilla. Tällaisia on useita, esimerkiksi APKPure, johon on koottu laaja valikoima Androidin apk-asennuspaketteja.

AppGalleryn valikoima on kieltämättä edelleen aika niukka. Hyvää on se, että valikoima kasvaa vauhdilla ja esimerkiksi suomalaisten sovellusten valikoima kasvaa. Tätä edesauttaa se, että Play-kauppaan koodattu sovellus on varsin helposti muunnettavissa HMS-alustalle. Muunnos ei ole kehittäjän kannalta triviaali, muttei myöskään mikään valtava ponnistus.

Mikä toimii?

Niiden ”pakollisten” sovellusten käyttäminen edellyttää kuitenkin apk-pakettien asentamista verkosta jostakin muusta sovellusvalikoimasta. Hyvää on se, että asennus onnistuu niin selaimella kuin erillisillä, sovelluskauppojen omilla apk-työkaluilla. Asennus ei useimpien sovellusten kohdalla hankalaa: Twitter, Facebook, Instagram, Chrome-selain, MS Office, Outlook-sovellus, Wilma, Veikkauksen sovellus (joka muutenkin asennetaan Google Playn ohi), Spotify ja monet muut asentuvat ongelmitta. Jopa monen pankin mobiilitunnistukseen löytyy erillinen apk-paketti. Uusimpien tietojen mukaan Facebook, Twitter ja Instagram olisivat pian tulossa myös AppGalleryyn.

HSL:n mobiililippusovellus herjasi Google-palveluista, mutta toimii silti normaalisti. Samoin kävi Easypark-sovelluksen kanssa. Näiden kahden osalta pitäisi tietenkin varmistaa, että sovellus toimii myös backend-järjestelmässä. EasyParkin kehityksen kanssa varmistettiin, että pysäköinti toimii asianmukaisesti ja esimerkiksi pysäköinninvalvojat näkevät järjestelmästä, että pysäköinti on voimassa. EasyParkin täytyy nyt kehittää sovelluksestaan versio, jossa käyttäjässä epävarmuutta aiheuttava herja on poistettu.

Sitten on joukko sovelluksia, jotka vaativat hieman enemmän viilaamista. Whatsapp asentuu kyllä, mutta oman viestihistorian tuominen vaatii vähän töitä, sillä oletusarvoisesti Whatsapp tekee varmistuksensa Googlen Drive-pilveen. Android-puhelin tekee kuitenkin jatkuvasti myös paikallista backup-tiedostoa, joten sellainen pitää vain siirtää Mate 30 Pron muistiin.

Whatsapin keskustelujen siirto vaati hieman jumppaamista. Prosessi vaatii sitä, että Androidin Whatsapp-kansiosta kopioi kolme kansiota (backup, databases, media) tikulle. Sen jälkeen pitää asentaa Whatsapp Mate 30:een, mutta ei avata sitä. Asennus tekee puhelimeen Whatsapp-kansion, johon nuo aiemmin kopioidut 3 kansiota pitää siirtää. Sitten pitää vielä antaa Maten Whatsappille kaikki oikeudet (esimerkiksi paikallisiin kansioihin ja mediaan). Sen jälkeen sovellus otetaan käyttöön normaalisti ja käyttöönoton jälkeen sovellus löytää varmuuskopion ja kehottaa sen palauttamista.

Googlen Maps-sovelluksen voi myös asentaa apk-paketista. Se toimii Mate 30 Prossa ns. standalone-versiona eli ei esimerkiksi osaa linkittää omiin Google-hakuihin. Sovellus sinänsä toimii täysin. Toisaalta Huawein oman sovelluskaupan MapsME-sovellus toimii ja HERE asentuu kivuttomasti.

Mikä ei toimi?

Mistä sitten joutuu luopumaan? Käytännössä kaikki sovellukset, joiden taustalla joutuu ajamaan Googlen mobiilipalveluja, eivät ole käytettävissä. Tällaisia ovat esimerkiksi Google Analytics sekä Nest-valvontakameroiden sovellus, koska Nest on Googlen omistama.

Nämä ongelmat voi kiertää webbiselaimella. Analytics-sivusto ei ole yhtä näppärä kuin mobiilisovellus, mutta toimii hyvin. Isolla kännykkäruudulla käytettävyys on tyydyttävää luokkaa. Nest puolestaan voi hälyttää push-viestien lisäksi myös sähköpostiin, jolloin esimerkiksi videoleikkeitä pääsee katsomaan suoraan hälytyksen linkistä. Ei optimaalinen ratkaisu, mutta toimiva joka tapauksessa.

Gmail-sovellus ei tietenkään toimi, mutta kyse on lopulta vain pääteohjelmasta. Sähköpostien lukuun ja kalenteriin on tarjolla leegio vaihtoehtoja ja esimerkiksi Microsoftin Outlook sopii useimmille. Youtuben katseluun on tarjolla erilaisia downloader-sovelluksia, ja mediantoistoon avoimen koodin VLC Player taitaa edelleen olla kaikkein paras sovellus.

Ilmeisiä puutteitakin on. Jostain syystä esimerkiksi Telia TV -sovellus vaatii myös GMS-taustapalveluja. Tähän ei ole ymmärtääkseni mitään järkevää syytä, joten toivotaan että Telia työstää nopeasti oman version AppGalleryyn.

Täytyy toki myöntää, että testaajana olen siinä mielessä huono, etten juurikaan pelaa kännykällä. Angry Birdsit ja monet muut asentuvat normaalisti ja olettavaa on, että AppGalleryn suosion kasvun myötä pelivalikoima kasvaa nopeasti.

Tuomio?

Iso kysymys kalliin (999 euroa) Mate 30 Pron kohdalla on se, pärjääkö laitteella ilman GMS-kytköstä ja voiko sitä suositella? Ominaisuuksiltaan laite pärjää vertailussa tämän hetken premium-mallien kanssa helposti, tulivat ne sitten Koreasta, Cupertinosta tai Huawein kotimaasta Kiinasta. Kamera on testienkin perusteella markkinoiden kärkeä, mikä on tietysti tuttua Huawein lippulaivamalleissa. Ainoa laitepuolen ratkaisu, johon en itse tykästynyt, oli äänenvoimakkuuden säätö, joka ilmestyy ruudulle napauttamalla kahdesti joko vasenta tai oikeaa reunaa siltä kohdalta, jossa fyysiset säätimet yleensä majailevat. Ratkaisu toimii, mutta fyysisiä näppäimiä kaipaa. Esimerkiksi OnePlus on omalla liukusäätimellään toteuttanut tämän kaikkein parhaiten.

Jos suostuu vähän virittämään sovelluspuolta, Mate 30 Pron kanssa pärjää mainiosti. SIM-korttitelakan toiselle puolella voi istuttaa Huawein oman NM-muistikortin, jolloin tallennustilaa on useimpien kannalta käytännössä rajattomasti.

Mikäli Huawei ei saa jatkossakaan käyttöönsä GMS-palveluja, sen laitteissa tulee aina olemaan tiettyjä aukkoja. Google ei tule avaamaan sovelluskauppaansa tai palvelujaan, vaikka sureekin ison asiakkaan menetystä. Ei ainakaan nykyisen jenkkihallinnon aikana.

Moni ehkä miettii myös tietoturvakysymyksiä. Huawei tallentaa käyttäjätiedot ja -datan Euroopassa saksalaisille palvelimille ja koko datapolku ja esimerkiksi AppGalleryn maksujärjestelmä on TÜV-järjestön sertifioima. Ei se nyt ainakaan sen huonompi vaihtoehto ole kuin kaiken datan lataaminen amerikkalaisten yritysten – ja ehkäpä muidenkin instanssien -käyttöön.

Jos käytetyimmät sovellukset löytyvät jatkossa AppGallerystä, mitään esteitä todellisen kolmannen ekosysteemin nousulle ei ole. Huawei on harvoja yrityksiä, jolla on muskeleita yrittää tätä.

Huawein HMS-tiimi kertoo, että AppGallery jatkaa kasvuaan Suomessa ja maailmalla. Kansainvälisesti tunnetuista sovelluksista muun muassa BBC, CNN, Twitter, Tinder, Deezer, TikTok, Amazon Shopping sekä Microsoft Office löytyvät jo AppGallerysta. Huawei käy tällä hetkellä yhteistyöneuvotteluja suomalaisten sovelluskehittäjien ja yritysten kanssa, jotta kaikki suomalaisille tärkeimmät sovellukset löytyvät tulevaisuudessa AppGallery-sovelluskaupasta. AppGallery tarjoaa myös Quick Apps -pikasovelluksia, jotka ovat innovatiivisia, 5G-aikakauden laitteille tarkoitettuja sovelluksia, jotka eivät rasita älylaitteen muistikapasiteettia. Huawei julkaisee lisää päivityksiä Huawei AppGalleryn sovellusten osalta P40-sarjan lanseerauksen aikaan.

MORE NEWS

Rohde ajatteli spektrianalyysin uusiksi

Rohde & Schwarz on mullistanut signaali- ja spektrianalyysin tuomalla markkinoille täysin uudenlaisen FSWX-analysaattorin. Uutuuslaite haastaa perinteisen arkkitehtuurin yhdistämällä monikanavaisen mittauksen, sisäisen ristiinkorrelaation ja laajakaistaisen analyysin. Aiemmin näitä ominaisuuksia ei ole nähty yhdessä ja samassa laitteessa.

Elisa kiihdyttää 5G:tä, mutta kovemmat nopeudet ovat harvojen herkkua

Elisa ja Nokia laajentavat 5.5G-verkon eli 5G Advancedin kattavuutta Suomessa ja Virossa, mutta verkon hyödyt jäävät vielä harvojen käyttöön päätelaitteiden puutteen vuoksi. Elisan teknologiajohtaja Sami Komulaisen mukaan uusi verkko on jo käytössä tietyillä alueilla. - Elisan 5.5G kattaa tällä hetkellä osan pääkaupunkiseudusta sekä Tampereen, Turun ja Jyväskylän aluetta, Komulainen sanoo.

USA pelkää, että kiinalaiset aurinkokennotkin vakoilevat

Yhdysvaltalaiset turvallisuusviranomaiset varoittavat, että kiinalaisissa aurinkosähköjärjestelmissä voi piillä dokumentoimatonta viestintälaitteistoa – ja että nämä voivat mahdollistaa vakoilun tai jopa sabotaasin sähköverkkoon.

AMD:n uusi tekoälyprosessori nostaa riman korkealle

AMD on julkistanut uuden sukupolven Instinct MI350 -sarjan grafiikkaprosessorit, jotka on suunniteltu erityisesti generatiivisen tekoälyn ja huipputason laskennan vaatimuksiin. Uutuudet lupaavat jopa nelinkertaista laskentatehoa ja merkittäviä parannuksia energiatehokkuudessa aiempiin sukupolviin verrattuna.

Trian uusin tukee Windowsia, Androidia ja Linuxia

Sulautettujen tietokonealustojen valmistukseen erikoistunut Tria on julkistanut uuden perheen laskentamoduuleja, jotka perustuvat Qualcommin Dragonwing-prosessoreihin ja tukevat nyt kolmea eri käyttöjärjestelmää: Windows 11 IoT Enterprisea, Androidia sekä Yocto Linuxia.

Yksi koodi, monta laitteistoa

ETN - Technical articlePrototyyppien kehitystyössä nopeus on valttia. Markkinoilla menestyvät sovellukset, joilla aikaan saadaan uusia ja virtaviivaistetaan jo olemassa olevia palveluita. Nykyisin käytössä oleviin sulautettuihin järjestelmiin saadaan lisää toimintoja hyödyntämällä data-analytiikan ja koneoppimisen kaltaisia tekniikoita reaaliaikaisen sensoridatan käsittelyn tehostamisessa. Myös käyttöliittymien kehittymisen tuomien etujen hyödyntäminen helpottaa automaattisten järjestelmien kasaamista ja ohjausta.

Varo matoja kekseissä!

Harvoin tietoturvatiedotteet osuvat näin ytimekkäästi: HP:n varoitus matkailijoille paljastaa evästehuijauksen, joka saattaa päätyä laitteeseesi troijalaisena. Kesälomakauden kynnyksellä matkailijoita vaanii uusi, ovelasti naamioitu tietoturvauhka.

Kaikkein nopeimpien langattomien signaalien testaaminen onnistuu nyt tabletilla

Saksalainen Aaronia esittelee San Franciscon IMS 2025 -messuilla maailman nopeimmat kannettavat reaaliaikaiset spektrianalysaattorit, jotka mahdollistavat jopa yli 3 000 GHz/s pyyhkäisyn – ja kaiken tämän voi tehdä kentällä suoraan tabletilla.

Nokialle tärkeä 5G-sopimus Tšekkiin

Nokia on solminut merkittävän 5G Standalone -verkkosopimuksen Tšekin suurimman operaattorin, O2 Czech Republicin, kanssa. O2 ottaa käyttöön Nokian pilvinatiivin 5G SA Core -ratkaisun, mahdollistaen kehittyneet 5G-palvelut, kuten verkkoleikkaukset, alhaisen viiveen sovellukset ja korkean tietoturvan.

Tamperelainen Unikie voi kasvaa suureksi robottirekkojen ohjaajaksi

Tamperelainen ohjelmistoyhtiö Unikie on ottamassa merkittävän askeleen kohti eurooppalaista läpimurtoa robottiajoneuvojen ohjauksessa. Yritys on solminut globaalin kumppanuuden Deutsche Telekomin kanssa. Tavoitteena on tuoda älykästä automaattista ajoneuvologistiikkaa teollisuusalueille, varikoille ja tuotantolaitoksiin ympäri Eurooppaa – ja mahdollisesti myös sen ulkopuolelle.

Uutuuspiiri vahvistaa tulevia PCIe 6 -signaaleja

Diodes Incorporated on esitellyt ensimmäisen PCI Express 6.0 -nopeuksiin (jopa 64 GT/s) yltävän vahvistinpiirin, joka parantaa signaalin laatua uusimman sukupolven liitäntätekniikoissa. Uusi PI3EQX64904 on lineaarinen, nelikanavainen PAM4-vahvistin, jonka tehtävänä on varmistaa luotettava tiedonsiirto vaativissa sovelluksissa, kuten datakeskuksissa, tekoälyjärjestelmissä ja suurteholaskennassa.

Nokia luottaa AMD:n uusimpaan 5G-pilvilaskennassa

Nokia ottaa käyttöön AMD:n 5. sukupolven EPYC-prosessorit osana 5G-verkkonsa pilvi-infrastruktuuria. AMD:n suorituskyky ja energiatehokkuus tukevat Nokian Cloud Platformia, joka toimii 5G-runkoverkon eli 5G Coren laskenta-alustana.

10 wattia sokeripalan kokoisesta teholähteestä raiteille

Traco Powerin uusi TMR 10WIR -sarja tarjoaa jopa 10 watin tehon vain sokeripalan kokoisessa SIP-8-metallikotelossa. Poweri on kvalifioitu käyttöön rautateillä. Kompakti DC/DC-muunnin on suunniteltu erityisesti vaativiin liikenne- ja teollisuussovelluksiin, joissa tila on kortilla, mutta laatuvaatimukset korkealla.

Datan lähettäminen näkyvällä valolla on turvallisempaa

Langattoman tiedonsiirron uusin läpimurto perustuu näkyvään valoon. Skotlantilainen pureLiFi on julkaissut uuden Kitefin XE -järjestelmän, joka mahdollistaa nopean ja erittäin turvallisen langattoman yhteyden ilman perinteisiä radiotaajuuksia, kuten WiFi- tai mobiiliverkkoja.

LUMI on nyt maailman yhdeksänneksi tehokkain

Suomen CSC:n ylläpitämä LUMI-supertietokone on rankattu maailman yhdeksänneksi tehokkaimmaksi supertietokoneeksi tuoreessa kesäkuun 2025 TOP500-listauksessa. Samalla se on koko kärkikymmenikön energiatehokkain järjestelmä.

Samaa koodia Arm- ja RISC-V-prosessoreille

Sulautettujen järjestelmien ohjelmistokehittäjille koittaa helpotus. Ruotsalainen IAR on julkaissut päivitetyt versiot työkaluistaan, jotka mahdollistavat saman lähdekoodin hyödyntämisen sekä Arm- että RISC-V-arkkitehtuureissa. Tämä avaa merkittäviä mahdollisuuksia kustannustehokkaaseen ja skaalautuvaan tuotekehitykseen erityisesti auto-, teollisuus-, lääketekniikka- ja IoT-markkinoilla.

Yksi ainoa siru optimoi sähköauton akuston

Sveitsiläinen LEM on lanseerannut uuden virranmittausyksikön sähköajoneuvojen  akkujen hallintaan. Ensimmäistä kertaa markkinoilla LEM on yhdistänyt shuntti- ja avoimen silmukan Hall-ilmiöteknologiat yhteen osaan, jota kutsutaan hybridivalvontayksiköksi (HSU). Uutuudella yhtiö vastaa pienen tilantarpeen, alhaisen kustannustason ja korkeimman turvallisuustason haasteisiin sähköautojen akkujen hallintajärjestelmissä.

Pieni parannus pidentää langattomien hiirten käyttöaikaa merkittävästi

Renesas esittelee ensimmäisen mikropiirin, joka tukee uutta USB-C 2.4 -standardia – vaikutukset ulottuvat suoraan langattomien pelihiirten virrankulutukseen ja yhteensopivuuteen. Langattomien pelihiirten yksi suurimmista haasteista on ollut virrankulutuksen ja suorituskyvyn tasapainottaminen. Uusin päivitys USB-C-standardiin voi vaikuttaa tähän yllättävän paljon.

Uusi RTOS alkaa vallata pieniä mikro-ohjaimia

Sulautettujen järjestelmien maailma on saamassa uuden suunnan, kun PX5 RTOS – uusi reaaliaikakäyttöjärjestelmä ThreadX:n alkuperäiseltä kehittäjältä William Lamielta – alkaa nousta esiin vaihtoehtona pieniin ja vaativiin mikro-ohjainympäristöihin. Viimeisin merkittävä askel tässä kehityksessä on saksalaisen debuggausjätti Lauterbachin ilmoitus täysimittaisesta TRACE32-tuesta PX5:lle.

Tässä toukokuun pahimmat haittaohjelmat

Tietoturvayritys Check Pointin toukokuun haittaohjelmakatsaus paljastaa, että FakeUpdates on yhä yleisin sekä Suomessa ja maailmalla. Raportin mukaan FakeUpdates vaikutti 5,41 prosenttiin organisaatioista maailmanlaajuisesti. Suomessa sen esiintyvyys oli 3,80 prosenttia.

ETNdigi 1/2025 is out
TMSNet  advertisement

© Elektroniikkalehti

 
 

TECHNICAL ARTICLES

Yksi koodi, monta laitteistoa

ETN - Technical articlePrototyyppien kehitystyössä nopeus on valttia. Markkinoilla menestyvät sovellukset, joilla aikaan saadaan uusia ja virtaviivaistetaan jo olemassa olevia palveluita. Nykyisin käytössä oleviin sulautettuihin järjestelmiin saadaan lisää toimintoja hyödyntämällä data-analytiikan ja koneoppimisen kaltaisia tekniikoita reaaliaikaisen sensoridatan käsittelyn tehostamisessa. Myös käyttöliittymien kehittymisen tuomien etujen hyödyntäminen helpottaa automaattisten järjestelmien kasaamista ja ohjausta.

Lue lisää...

OPINION

Onko tekoäly nyt uusin uhka tietoturvalle?

Tekoäly on tullut jäädäkseen – siitä ei ole epäilystäkään. Mutta mitä tapahtuu, kun siitä tulee myös kyberturvallisuuden suurin uhka?

Lue lisää...

LATEST NEWS

  • Rohde ajatteli spektrianalyysin uusiksi
  • Elisa kiihdyttää 5G:tä, mutta kovemmat nopeudet ovat harvojen herkkua
  • USA pelkää, että kiinalaiset aurinkokennotkin vakoilevat
  • AMD:n uusi tekoälyprosessori nostaa riman korkealle
  • Trian uusin tukee Windowsia, Androidia ja Linuxia

NEW PRODUCTS

  • 10 wattia sokeripalan kokoisesta teholähteestä raiteille
  • Bluetoothin uudet ominaisuudet käyttöön pienellä USB-tikulla
  • Yksi piiri pidentää langattoman laitteen käyttöaikaa
  • Tehoa ja tarkkuutta teolliseen skannaukseen
  • Kenttälaitteita helposti teollisuusverkkoon
 
 

Section Tapet