Siemens ja tarkemmin ottaen sen EDA-divisioona eli entinen Mentor, ostaa innovatiivisesta reititystyökalustaan tunnetun Avatarin. Siemens ei kerro kaupan yksityiskohtia, mutta kaupan myötä se saa haltuunsa TSMC:n 7 nanometrin suunnittelusääntöihin jo viime vuonna kvalifioidun sijoittelu- ja reititysohjelmiston.
Avatar ei useimmille sano mitään EDA-toimittajana. Yhtiön historia yltää 200-luvun alkupuolelle, jolloin ATopTech-niminen yritys toi tarjolle yhtenäiseen datamalliin perustuvan reitittimen, joka lupasi suorituskykyä. ATopTech joutui kuitenkin Synopsysin hampaisiin ja vuonna 2016 yhtiö EDA-alalla tyypillisen patenttioikeudenkäynnin uuvuttamana hakeutui konkurssiin.
Kehuttu reititin ei kuollut konkurssin myötä, vaan kehittäjät aloittivat uuden yrityksen nimeltä Avatar. Se on onnistunut saamaan asiakkaitakin, mutta totta kai pienen yrityksen tulevaisuus on aina hieman epävarma.
Tämä epävarmuus loppuu Siemens-kaupan myötä. Siemens aikoo lisätä Avatarin tekniikkaa Xcelerator-portfolioon osana Mentorin IC-piirien suunnittelun työkaluja. Avatar tullaan integroimaan osaksi Mentorin suosittuja Calibre-, Tessent- ja Catapult-työkaluja
Siemensin Digital Industries Software -divisioonassa Mentor IC EDA -osaa johtavan Joseph Sawickin mukaan reititys on tulossa yhä monimutkaisemmaksi, kun viivanleveydet kutistuvat 7 nanometriin ja sen alle. – 7 nanometrissä reititys on suunniteltava jo sijoittelun aikana. Avatar oli edelläkävijä yksityiskohtaisen reittikeskeisen arkkitehtuurin kehittämisessä, hän kehuu uutta työkalua.
Avatarin tuotevalikoimaan kuuluvat Aprisa ja Apogee. Ensimmäinen on lohkotason fyysisen toteutuksen työkalu, jolla voidaan tuottaa verkkolistasta suoraan tuotannossa käytettävä GDS-data. Jälkimmäinen on tarkoitettu korkeamman abstraktiotason prototyyppien, piirikaavioiden ja piirien kokoamiseen.
Siemensin Avatar-hankinnan odotetaan toteutuvan vuoden jälkipuoliskolla. Kaupan taloudellisia ehtoja ei julkistettu.