Ericsson on testannut omaa taajuuksien jakotekniikkaansa (Spectrum Sharing) China Mobilen kaupallisessa verkossa. Onnistuneet 5G SA -datapuhelut osoittavat, että operaattorit voivat nopeuttaa 5G-tekniikan käyttöönottoa hyödyntämällä samoja taajuuksia eri verkkogeneraatioiden kanssa.
Ericsson kertoo aloittaneensa taajuuksien jaon tutkimisen jo vuonna 2017. Ericssonin mukaan 3GPP-standardissa ei ole määritelty, miten skedulointi tapahtuu 5G- ja 4G-verkkojen välillä, eli miten taajuus kulloinkin allokoidaan tiettyyn käyttöön. Tämän takia Ericsson on antanut tekniikkansa 3GPP:n käyttöön.
Ericssonin mukaan heidän laitearkkitehtuurinsa mahdollistaa sen, että taajuuksien jako eri verkkogeneraatioiden kesken onnistuu samoilla kantataajuus- ja radiolaitteilla. Yhtiö on lisäksi kehittänyt skedulointitekniikan, jolla tukiasema saadaan siirtymään LTE:stä 5G-yhteyteen yhdessä millisekunnissa.
Ericssonin taajuuksienjako on ollut kaupallisesti tarjolla operaattoreille helmikuusta lähtien. Onnistuneet SA 5G -datapuhelut China Telecomin 2,1 gigahertsin verossa osoittavat, että tekniikkaa voidaan käyttää tämän ”todellisen” 5G:n nopeampaan käyttöönottoon. Taajuuksien jako myös kasvattaa operaattorin 5G-verkon peittoa nopeammin ja tuo käyttäjille parhaan mahdollisen datayhteyden eri osissa operaattorin verkkoja.
Deyongin kenttätesteissä käytettiin useita eri valmistajien päätelaitteita. Ericssonin mukaan saavutetut datanopeudet ylsivät odotettuihin verkon maksiminopeuksiin.