5G-verkoissa mobiilisignaali tavoittaa käyttäjän yhä useammin suunnatusti. Samalla antennin määrä tukiasemassa kasvaa merkittävästi nykyisestä. Analog Devices ja Marvell ovat esitelleet ratkaisun, joka helpottaa tällaisten massiivisten MIMO-ratkaisujen toteutusta. Ratkaisu hyödyntää Marvellin kantataajuuspiirejä ja ADI:n RF-tekniikkaa.
Jokaisessa piirissä on neljä erikseen ohjattua differentiaalilähetintä ja yhtä monta erikseen ohjattua differentiaalivastaanotinta. Ensimmäisiä tulevien järjestelmäpiirien protoja yhtiön lupaavat ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.
ADI:n RF-lähetin-vastaanottimet ja niihin liittyvät ohjelmistot houkuttelevat yhä useampia. Hieman yli vuosi sitten lanseerattu piiriperhe pystyy käsittelemään makrotukiasemien yksi- että monikaistaista MIMOa, mutta sopii myös pieniin soluihin, joilla verkon peiton aukkoja tilkitään.
Marvell on kolmas yritys, joka allekirjoittaa yhteistyösopimuksen ADI:n kanssa lyhyessä ajassa. Elokuussa Intel ja ADI ilmoittivat kehittävänsä 5G-radioalustoja. Lokakuussa ADI ilmoitti yhteistyöstä NEC:n kanssa O-RAN-radiotuotteissa.
Marvellin prosessoriliiketoiminnan johtaja Raj Singhin mukaan tavoitteena on sekä RAN- että O-RAN-toteutuksiin tukiasemapiiri, joka tukee jopa 32T32R-tasoisia MIMO-yhteyksiä. Siis tukiasemia, joissa on 32 suuntaavaa antennia molempiin suuntiin.