Nokia on esitellyt AirScale-tuoteperheeseen uusia ReefShark-piireihin perustuvia kantataajuuskortteja. Lisäksi yhtiö tuo operaattoreille verkonhallinnan ohjelmistot, joilla voidaan optimoida mobiiliverkkojen energiankulutusta tekoälyn avulla.
AirScale-sarjan uudet kantataajuuskortit ovat Levante, jolle luvataan äärimmäistä suorituskykyä, suuren suorituskyvyn Lodos, joka on jo 5G-Advanced-valmis sekö Ponente, joka yhdistää näiden kahden ominaisuudet. Radiopuolelle Nokia esitteli Pandion Multiband -etäradiopäät sekä Shikra-tuotteet piensoluihin ja sisätilojen soluihin.
Täysin uusi on älykkäiden verkonhallinta- ja optimointiratkaisujen portfolioon tuotu MantaRay. Siihen kuuluu myös MantaRay Energyn, jonka avulla operaattorit voivat optimoida mobiiliverkkojen energiankulutusta tekoälyn perusteella.
MantaRayn tuo tekoälyn ja koneoppimisen tukemaan älykkäitä, tehokkaita ja kognitiivisia RAN-toimintoja. MantaRay-portfolio sisältää MantaRay Network Managementin, Nokian tulevaisuuden tarkoitukseen rakennetun RAN-, Cloud RAN- ja Core Network -hallinnan alustan, joka voi skaalata yhdestä pienyrityspalvelimesta suuriin toteutuksiin. MantaRay SON (Self-Organizing Networks) on verkon organisoinnin automatisoitu ratkaisu ja MantaRay RIC on Open RAN -verkkojen ohjain.
Uudet kantataajuuskortit vievät Nokian AirScale-valikoimaa isoja hyppäyksiä eteenpäin. Levante kaksinkertaistaa tuettujen Massive MIMO -solujen määrän ja silti vähentää energiankulutusta jopa 60 prosenttia. Lisäksi se mahdollistaa jopa kolme kertaa suuremmat solukokoonpanot. Lodos puolestaan vähentää 4G- ja 5G-tukiaseman energiankulutusta jopa 30 prosenttia.
Ponente on ohjauskortti kaikkiin verkkosukupolviin 2G.sta 5G:een asti. Aiempiin kortteihin verrattuna se kasvattaa liikennekapasiteetin jopa kaksinkertaiseksi. Ponente myös vähentää energiankulutusta jopa 80 prosenttia.