Oululainen TactoTek tunnetaan ruiskuvaletusta rakenteellisesta elektroniikasta, jossa erilaisia elektronisia komponentteja voidaan integroida muovielementtien sisään. nyt yhtiö kertoo, että tälle IMSE-tekniikalle ja erilaisten älykkäiden rakenteellisten pintojen toteutukseen on myönnetty jo 250. patentti.
Kaikkiaan TactoTekin IMSE-tekniikkaa on suojattu 48 eri patenttiperheellä. Ne suojaavat monia IMSE-teknologian ulottuvuuksia, kuten suunnittelua, rakentamista ja tuotantoa. TactoTekin innovaatioiden joukossa ovat elektronisten komponenttien integrointi ruiskuvalettuihin älypintoihin ja useita valaistustekniikoita, joita IMSE-ruiskuvaletuissa pinnoissa voidaan hyödyntää.
TactoTekin patentit sisältävät rakennuspalikoita IMSE-ratkaisuille, joita voidaan hyödyntää monilla aloilla: autoteollisuudessa, ilmailussa, teollisuusohjauksessa, älykodin laitteissa ja lääketieteellisissä laitteissa. IMSE-tekniikan avulla elektroniikka, mekaniikka ja ulkoinen muotoilu voidaan yhdistää ohuiksi 3D-rakenteiksi.
TactoTekin ydinliiketoimintamalli on immateriaalioikeuksien lisensointi yrityksille, jotka suunnittelevat ja valmistavat IMSE-osia OEM-valmistajille ja tuotemerkeille.
IMSE-tekniikan historia juontaa juurensa 2010-luvun alkupuolelle ja VTT:llä Oulussa tehtyyn painetun elektroniikan valmistukseen, jossa Antti Keränen ja Mikko Heikkinen saivat idean kehittää optisen kosketuspaneelin. Keränen työskentelee TactoTekissä nykyään teknologiajohtajana, Heikkinen pääsuunnittelijana. Yhtiössä on nykyään sata työntekijää ja toimistot Suomessa, Saksassa, USA:ssa, Japanissa ja Koreassa.
Helmikuussa yritys avasi Saksan Müncheniin innovaatiokeskuksen, jossa sen keskieurooppalaiset asiakkaat pääsevät tutustumaan IMSE-tekniikan mahdollisuuksiin. Ei tietenkään ole vahinko, että innovaatiokeskus perustettiin suurten saksalaisten autonvalmistajien kotimaisemiin.