Pythonin ensimmäinen versio julkaistiin jo vuonna 1991 eli yli 30 vuotta sitten. Nyt kieli nauttii ennennäkemättömän suurta suosiota. Sen lukemat Tiobe-indeksissä ovat nousemassa jo samalle tasolle, mitä Java noteerasi parikymmentä vuotta sitten.
Pythonin suosio perustuu moniin tekijöihin. Sitä pidetään helppokäyttöisenä ja selkeänä. Kehittäjien tukena on laaja valikoima kirjastoja ja työkaluja. Kieli taipuu monelle eri alustalle ja moneen eri sovellukseen. Toki se tulkattuna kielenä ei ole riittävän nopea kaikkeen käyttöön.
Tioben elokuun rankkauksessa Pythonilla saavutti ensimmäistä kertaa 18 prosentin suosion. Luku tarkoittaa, että lähes viidesosa ohjelmointikieliä koskevista nettihauista pitää sisällään Pythonin. 18 prosenttia on iso luku, sillä edellisen kerran samaan lukemaan ylsi Java marraskuussa 2016. Java noteerasi kesäkuussa 2001 Tiobe-indeksi korkeimman lukeman, 26,49 %.
Elokuun Tiobe-listalla toisena on C++, mutta se on jo 8 prosenttia Pythonin perässä. Myös tämä ero ykkösen ja kakkosen välillä lähentelee ennätyslukemia. Yhteenvetona Tiobe-listan tekijät sanovat, että Pythonin hegemonia on nyt kiistaton. On todennäköistä, että Python nousee kaikkien aikojen suosituimmaksi ohjelmointikieleksi.
TIOBE Programming Community -indeksi on ohjelmointikielten suosion indikaattori. Indeksi päivitetään kerran kuukaudessa. Arviot perustuvat ammattitaitoisten insinöörien määrään maailmanlaajuisesti, kursseihin ja kolmansien osapuolien toimittajiin. Arvioiden laskemiseen käytetään suosittuja verkkosivustoja kuten Google, Amazon, Wikipedia ja Bing. Tiobe-indeksi ei tarkoita parasta ohjelmointikieltä tai kieltä, jolla useimmat koodirivit on kirjoitettu.