Australialainen Morse Micro on aiemmin demonnut Wi-Fi HaLow -tekniikkaansa, jolla Wi-Fi-yhteys saadaan yltämään jopa kolmen kilometrin päähän. Nyt tekniikka on tulossa markkinoille valvontakamerana, ihmisten määrän laskemisessa ja HaLow-reitittimenä.
Kumppanina Morsella on Milesight, joka on erikoistunut IoT-ratkaisuihin. HaLow-tekniikan avulla Milesightin tuotteet pystyvät lähettämään dataa kauemmaksi ja pienemmällä virrankulutuksella kuin aiemmin.
HaLow eroaa monella tavalla kotien tutuista reitittimistä. Ensinnäkin tekniikka toimii alle 1 GHz:n taajuudella (erityisesti noin 900 MHz monissa eri maissa), kun perinteisesti Wi-Fi toimii 2,4 ja 5 GHz taajuuksilla. Uusi 6E-standardi laajentaa taajuusaluetta vielä ylöspäin 6 gigahertsiin. Matalataajuisilla radioaalloilla on paremmat etenemisominaisuudet, mikä tarkoittaa, että ne voivat kulkea pidempiä matkoja ja tunkeutua esteiden, kuten seinien ja lattioiden, läpi tehokkaammin.
HaLow käyttää myös kapeampaa kaistanleveyttä verrattuna perinteiseen Wi-Fi-verkkoon. Kanavanleveydet ovat 1, 2, 4, 8 tai 16 megahertsiä. Kapeammat kaistanleveydet keskittävät signaalienergian tehokkaammin, jolloin se voi kulkea pidemmälle ilman merkittäviä heikennyksiä. Tämä on erityisen hyödyllistä ympäristöissä, joissa signaalin voimakkuus on ratkaiseva suurilla alueilla.
Wi-Fi HaLow käyttää lisäksi vankkoja modulaatio- ja koodausmenetelmiä, jotka on suunniteltu säilyttämään signaalin eheys pitkillä etäisyyksillä. Nämä tekniikat auttavat lieventämään signaalin heikkenemisen vaikutuksia suurilla alueilla. Käytössä ovat OFDM-perheeseen kuuluvat BPSK, QPSK, 16-QAM, 64-QAM ja 256-QAM. Näistä viimeinen mahdollistaa suurimmat datanopeudet, vaikka se ei olekaan HaLow-linkkien tärkein tehtävä.
Vaikka Wi-Fi HaLow -laitteiden energiatehokkuus ei vaikuta suoraan kantamaan, voivat laitteet toimia tehokkaasti pitkiä aikoja ilman, että akkuja tarvitsee vaihtaa tai ladata uudelleen. Tämä on erityisen tärkeää IoT-laitteille, jotka on otettu käyttöön etäisissä tai vaikeapääsyisissä paikoissa.