Verkon, infrastruktuurin ja verkon arkkitehtuurin monimutkaistuminen lisää sellaisten yhteyksien määrää ja monimuotoisuutta, jotka voivat olla verkkohyökkäysten kohteena. Elegantti tapa suojautua uhkilta on käyttää Silicon Motionin FerriSSD-asemia datan tallennukseen.
Nokia ilmoitti tänään laajentavansa kiinteän verkon tutkimus- ja tuotekehitysyksikköä Chennaissa Tamil Nadussa. Tamil Nadun hallituksen tuella uudesta T&K-laboratoriosta tulee yksi Nokian suurimmista tutkimuskeskuksista.
Kiinteiden verkkojen keskeisenä keskuksena tämä investointi vahvistaa entisestään Nokian teknologiainnovaatioita 10G, 25G, 50G ja 100G PON, kiinteän langattoman yhteyden, Wi-Fi- ja MDU-ratkaisuissa sekä liityntäverkko- ja kotiohjaimissa.
Nokian Fixed Networks -ryhmässä työskentelee globaalisti noin 17 000 työntekijää. Kiinteitä verkkoja Nokian kehittää Chennain lisäksi Kiinan Shanghaissa sekä Napervillessä (Illinois) ja New Jerseyssä Yhdysvalloissa. Viimeksi mainittu tutkimus tapahtuu Bell Labsin tutkimuskeskuksen yhteydessä.
Englantilainen modulaaristen signaalinkytkentä- ja simulointiratkaisujen toimittaja Pickering Interfaces on esitellyt uuden sarjan PXI- ja PXIe-ohjelmoitavia vastusmoduuleja. Uudet moduulit ovat Pickeringin ensimmäiset, kestävät jopa 2 A ja 200 V.
GaN eli galliumnitridi on vallannut monet tehoelektroniikan markkinat erityisesti pienemmissä jännitteissä ja tehoissa. Infineon alleviivaa nyt tekniikan menestyksen ilmoittamalla, että se on onnistunut kehittämään maailman ensimmäisen 300 millimetrin GaN-kiekkoteknologian.
Huawei teki viikonloppuna temput sekä Applelle että Samsungille. Uudella Mate XT -mallilla eli maailman ensimmäisellä kolminäyttöpuhelimella se vei mediahuomion uusilta iPhone-malleilta ja toisaalta Samsungin Fold- ja Flip-puhelimet vanhenivat yhdessä yössä. Mate XT:ssä on vain yksi vika.
Sähköautojen myynnissä on ollut haasteita viime aikoina, mutta pian on edessä sähköautojen ja niiden akustojen murros. Mercedes ja Toyota aikovat ensimmäisinä valmistajina siirtyä käyttämään sähköautoissaan kiinteän elektrolyytin akkutekniikkaa.
Euroopan Komissio on käynnistänyt prosessin, jonka myötä unionin alueelle rakennetaan tekoälyyn ja erityisesti generatiiviseen tekoälyyn keskittyviä supertietokoneita. Näitä laitoksia kutsutaan EU:n tekoälytehtaiksi.
Tutkijaryhmä Adeleiden yliopistosta on saavuttanut merkittävän edistysaskeleen 6G-viestinnässä kehittämällä uuden polarisaatiomultiplexerin, joka avaa oven ennennäkemättömän nopealle tiedonsiirrolle. Uusi teknologia hyödyntää terahertsialueen taajuuksia, jotka tarjoavat huomattavasti nykyisiä järjestelmiä suurempaa kaistanleveyttä.
Taiwanilainen Advantech laajentaa modulaaristen HMI-ratkaisujen valikoimaansa lanseeraamalla uudet TPC-B300- ja TPC-B520-mallit ja uusia näyttökokoja. Moduulirakenteen ansiosta asiakkaat voivat yhdistellä erilaisia prosessoreita ja I/O-ratkaisuja ja valita sopivan näyttökoon 12-24 tuuman väliltä.
Keysight Technologies on esitellyt oskilloskooppien InfiniiVision-sarjaan uutuuden, joka asettaa varsin kovan haasteen kilpailjoille. HD3-uutuus pitää sisällään 14-bittisen AD-muuntimen, jonka syöttämiä signaaleja prosessoidaan neljältä kanavalta Keysightin itse kehittämällä ASIC-sovellusprosessorilla.
Saksalainen Kontron esittelee uuden tehokkaan MiniITX-emolevyn teollisuuskäyttöön. K3836-Q/R- on suositun D3633-S mini-ITX -emolevyn seuraaja, ja se on varustettu uusimmilla 12., 13. ja 14. sukupolven Intel Core -prosessoreilla ja kattavilla liitännöillä.
Tehoelektroniikan kärkinimiin kuuluva onsemin on esitellyt uuden sukupolven pii- ja piikarbidihybriditehointegroidut PIM-tehomoduulit F5BP-koteloissa. Ne sopivat ihanteellisesti tehostamaan hyötykäyttöön tarkoitettujen aurinkosähköinvertterien tai energian varastointijärjestelmien (ESS) sovellusten tehoa.
Telia on tuonut tarjolle paikannustekniikan, jonka avulla terveydenhuollon ammattilaiset voivat seurata lääketieteellisiä laitteita, kuten sänkyjä, pyörätuoleja ja muita toiminnan kannalta kriittisiä laitteita. Telia Tracking perustuu Wi-Fi-verkon tukiasemiin, mutta sijaintitietoa on tarkennettu RTLS-tekniikalla.
Apple esitteli eilen illalla uudet 16-sarjan iPhone-puhelimensa, jotka ovat tietenkin tämän hetken kuumin uutinen teknologiamaailmassa. Vähemmälle huomiolle ovat jääneet uudet A18- ja A18 Pro -prosessorit, joista on havaittavissa hieman huolestuttava kehitys.
Italialainen SECO on tänään julkistanut Clea OS -käyttöjärjestelmän osaksi Clea-ohjelmistopakettiaan. Clea OS on teollisuustason sulautettu Linux-käyttöjärjestelmä, joka on suunniteltu yksinkertaistamaan elektronisten tuotteiden kehitystä ja ylläpitoa, joissa vaaditaan korkeaa luotettavuutta ja turvallisuutta.
Nokia on julkisesti kiistänyt kaikki huhut mobiiliverkkojen liiketoimintansa myynnistä, mutta markkinoilla asiasta puhutaan edelleen. Huhujen mukaan Nokia keskittyisi kiinteisiin, erityisesti optisiin laajakaistaverkkoihin. Dell´Oron mukaan näissäkään verkoissa ei ole odotettavissa isoa kasvua.
Nokia ilmoitti tänään, että Team Telecom Armenia otti käyttöön sen 25G PON-kuituratkaisun. Sopimuksen myötä Telecom Armeniasta tulee yksi ensimmäisistä operaattoreista Kaukasuksen ja Keski-Aasian alueilla, joka tarjoaa joitain nopeimmista kaupallisesti saatavilla olevista Internet-nopeuksista.
Euroopan komission uusin ase teknologiakilpailussa Kiinaa ja Yhdysvaltoja vastaan on AI Factory eli tekoälytehdas. Siinä ideana on käyttää EuroHPC-hankkeen tulevien tekoälykeskusten laskentakapasiteettia, kun kehitetään Euroopan omia, luotettavia generatiivisen tekoälyn malleja. Yksi tehtaista halutaan Suomeen.
Virtuaalilaseistaan tunnettu Varjo valmistaa tuotteita myös Yhdysvaltain hallinolle. Tämä tarkoittaa esimerkiksi, etteivät laitteiden radiot voi ottaa yhteyksiä ulospäin. Nyt Varjo on ottanut käyttöön toisen tällaisen suojatun tuotannon tilat.
Avnet on ottanut käyttöön uuden tuotenimen sulautetuille tuotteilleen, joita aiemmin kehitettiin Avnet Embedded -nimen alla. Uusi yritys on nimeltään Tria Technologies. Sen alle kuuluvat sulautetut korttitietokoneet, järjestelmät ja näihin liittyvät suunnittelu- ja valmistuspalvelut.
Münchenissä joka toinen vuosi järjestettävä ammattielektroniikan jättitapahtuma Electronica täyttää jo 60 vuotta. Vuonna 1964 Electronica oli Saksan ensimmäinen messu, joka oli omistettu pelkästään elektroniikkakomponenteille. Nyt messu järjestetään marraskuun 12.15. päivinä ja ensimmäistä kertaa Electronica levittäytyy Münchenin messukeskuksen jokaiseen 18 halliin.
Nordic Semiconductor on esitellyt tähän asti pienimmän ja vähävirtaisimman SiP-järjestelmäpiirin ja sitä tukevan kehitysalustan. Uusi nRF9151 on täysin integroitu, esisertifioitu SiP-ratkaisu, jossa on sovellus-MCU laajaan sovelluskehitykseen tai käytettäväksi erillisenä matkapuhelinmodeemina.
Alati kehittyvä IoT on tulossa uuteen vaiheeseen, jossa OEM-toimittajat ja valmistajat hakevat kasvavaa liiketoimintaa tarjoamiinsa tuotteisiin liittyvästä palvelutuotannosta. Tässä kehityksessä voidaan hyödyntää myös tekoälyä, jos ratkaisu vain sallii sen, kuten SECOn Clea.
Joidenkin tutkimusten mukaan jopa puolet kaikesta ohjelmakoodista tuotetaan nyt jonkinlaisen tekoälyavustimen tuella. Ohjelmistoyhtiö SmartBearin teknologiajohtaja Dan Faulknerin mukaan tämä ei aina tarkoita pelkästään nopeampaa ja parempaa koodia.