Ericsson on julkistanut tutkimuksen, jonka mukaan laajakaistayhteyden nopeudella ja talouden tuloilla on selvä yhteys. Tutkimus on tehty yhteistyössä Chalmerin yliopiston ja amerikkalaisen Arthur D. Little -yliopiston kanssa.
Tulosten mukaan OECD-maissa kodin nettiyhteyden nopeutuminen neljästä megabitistä kahdekssan megabittiin kasvattaa talouden tuloja 120 dollaria eli noin satasen kuussa.
Kehittyvissä maissa, kuten Brasiliassa, Intiassa ja Kiinassa netin nopeutuminen puolesta megasta neljään megabittiin lisää tuloja 46 dollaria kuussa. Ero tulojen kasvussa selittyy suoraan bruttokansantuotteella, tutkimuksessa sanotaan.
Johtopäätöksenä on, että laajakaistanopeuksien kasvattaminen lisää suoraan hyvinvointia. Silti monissa maissa -ei vähiten EU:ssa- regulaatiolla enemmänkin estetään nopeuksien kasvattamista.
Tutkimus oli hyvin laaja. Siinä oli mukana 18 000 kotitaloutta kahdeksasta OECD-maasta sekä Brasiliasta, Intiasta ja Kiinasta.
DRAM-muisti oli pitkään rajoittava tekijä tietokoneiden suorituskyvyssä. Uusien DDR5-muistien tullessa pian markkinoille tilanne helpottaa hieman, mutta vielä enemmän vauhtia keskusmuisteihin on tulossa tulevien DDR6- ja DDR7-tekniikoiden myötä.
IMAPS eli International Microelectronics Assembly and Packaging Society, on maailmanlaajuinen järjestö, jonka pohjoismaiden yhdistys IMAPS Nordic täytti viime vuonna 50 vuotta. Kolmen vuoden tauon jälkeen Pohjoismaissa päästään järjestämään jälleen fyysinen tapahtuma NordPac-nimen alla. Nyt Göteborgin tapahtuman ohjelma on julkistettu.
Tulevaisuudessa älykkäiden verkkojen on koordinoitava uusiutuvista lähteistä hajautetusti tuotetun sähkön tuotantoa, jakelua ja varastointia. Tämän vuoksi kaikki merkit viittaavat koko energiainfrastruktuurin muutokseen. Tähän muutokseen pureutuu myös Electronica 2022 -essu marraskuussa Münchenissä.
Saksalainen Spectrum Instrumentation esitteli maaliskuussa maailman ensimmäiset digitoijat, jotka käyttivät täyttä 16-kaistaista PCIe-liitäntää (Gen 3) datansiirtoon. Tämä tarkoittaa, että kortti voi siirtää signaalin PC-koneelle PCIe-väylän kautta hämmästyttävällä 12,8 gigatavun sekuntinopeudella. Nyt yhtiö laajensi valikoimaa maailman nopeimpaan PCIe-digitoijaan.
Yogokawa on esitellyt WT5000 Precision Power Analyzer -sarjaan uuden Transformer-version, joka on suunniteltu auttamaan muuntajien valmistajia kehittämään ja validoimaan sähköteollisuuden asiakkaille tarkoitettujen erittäin tehokkaiden tuotteiden häviöt. Muuntajat ovat ratkaisevassa asemassa sähköverkossa, joten niiden hyötysuhteen parantaminen on ensiarvoisen tärkeää.
Puolijohdelan SEMI-järjestö ilmoitti tänään, että SEMICON China 2022, joka oli alun perin tarkoitus järjestää 15.-17. kesäkuuta Shanghain messukeskuksessa, on peruttu meneillään olevan COVID-19-pandemian ja siihen liittyvien hallituksen valvontatoimenpiteiden vuoksi.
WithSecuren tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen oli yksi viime viikolla järjestetyn Cyber Security Nordcin pääpuhujista. Hyppönen kiinnitti huomionsa siihen, että kyberrikollisryhmistä on tulossa liian varakkaita. - He kisaavat pian samoista tekoäly- ja koneoppimisosaajista kuin kyberturvayritykset.
Italialainen Sfera Labs on aiemmin tuonut markkinoille Raspberry Pi -pohjaisia anturimoduuleja. Uusin tuote vie idean pidemmälle, sillä Exo Sense RP perustuu Raspberry Pin kehittämään omaan ohjainpiiriin. RP2040-ohjaimella moduulin koko kutistuu 8 x 8 senttimetriin.
Volkswagen-konserni aikoo siirtyä kaikissa merkeissään ja malleissaan sähköautoihin vuoteen 2030 mennessä. Tämä edellyttää isoa lisäystä konsernin kehittämien MEB-akustojen tuotantoon. Nyt Tshekissä on käynnistetty tuotanto Skodan tehtaalla Mladá Boleslavissa.
Apple tiettävästi testaa ns. sähköiseen paperiin eli E-Ink-tekniikkaan perustuvaa toista näyttöä iPhonessa. Asialla on Apple-analyytikko, joka on aiemmin osunut monessa ennustuksessaan oikeaan. Silti uutiseen kannattaa suhtautua varauksella.
Itsenäisesti ohjautuvat automaattitrukit tuovat helpotusta pakettien käsittelyyn verkkokauppojen jakelukeskuksissa. Niiden akkujen lataamisessa ollaan siirtymässä langattomaan tehonsyöttöön, joka mahdollistaa myös sekvenssimuotoisen latauksen tavaroiden käsittelyn aikana.
Elektroniikan suunnittelijat ovat usein haluttomia harkitsemaan sovelluskohtaisesti räätälöityjä liitäntäratkaisuja ennen kuin on selvää, ettei muita vaihtoehtoja juuri ole. Tämä johtuu suurelta osin yleisestä näkemyksestä, että sovelluskohteeseen räätälöidyt liittimet ovat kalliita ja että kustomointi tuo projektiin kohtuuttomia viiveitä. Lisäksi usein katsotaan, että vain yhteen valmistajaan luottaminen on riskialtista. Näillä kolmella yleisellä käsityksellä on vain vähän tai ei lainkaan todellista perustaa, vakuuttaa liitinvalmistaja Nicomaticin Phil McDavitt.