SiTime on esitellyt Chorus Automotive Clock Generators -tuoteperheen, joka on alan ensimmäinen täysin integroitu kellojärjestelmä yhdellä sirulla (ClkSoC), sisältäen sisäänrakennetut vianseurantamekanismit koko kellosignaalin generointipolulle. Chorus-teknologia tarjoaa alalle uuden lähestymistavan, yhdistäen MEMS-resonaattorin, oskillaattorin ja kehittyneet turvamekanismit yhteen pakettiin.
Aina ei innovaation tarvitse olla maailmanhistoriaa mullistava ollakseen merkittävä. Maxim Integratedin uusi autolatureiden DC-DC-muunnin on kuitenkin hieno uusi komponentti.
Tähän asti laitteen tunnistaminen ja lataaminen auton akusta USB-yhteydellä on vaatinut kolmen erillisen piirin yhdistelmän. Silti pitkä johto aiheuttaa jännitteen putoamisen, mikä heikentää lataustehoa. Monia tämä ei tietenkään juuri haittaa.
Maximin uusi MAX16984-piiri parantaa kuitenkin latauksen luotettavuutta. DC-DC-muunnin pystyy ajamaan jopa 2,4 ampeerin virtaa dynaamisella jännitteensäätämisellä, joten latausteho säilyy vakiona pitkänkin johdon yli.
Kaiken kaikkiaan kyse on markkinoiden pienimmästä ja nopeimmasta autolaturin muunninsirusta. Piiri on pakattu 5x5-milliseen koteloon.
Norjalainen TouchNetix on julkistanut uuden XL-kosketusratkaisunsa, joka on suunniteltu erityisesti jättimäisille, jopa 105-tuumaisille näytöille ja pinnoille. Tämä innovaatio on suunnattu erityisesti yritys- ja koulutuskäyttöön, joissa suurikokoiset näytöt ja valkotaulut tarjoavat monikäyttäjäyhteistyön ja esitysten mahdollisuuksia.
Jolla alkaa pian toimittaa ensimmäisiä Mind2-tekoälylaitteita tilaajilleen Salon tehtaalta, mutta mikä laite oikeastaan on? Mitä se tuo käyttäjälleen? Miksi pitäisi kantaa mukanaan yhtä uutta laitetta? Laite on käyttäjälleen muisti, joka tuo lisää aikaa työpäivään, sanovat toimitusjohtaja Sami Pienimäki ja hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio.
Belgialainen Melexis on julkistanut uuden MLX91235-virta-anturin, joka mullistaa virranmittauksen poistamalla tarpeen perinteiselle ferromagneettiselle ytimelle. Tämä innovaatio laajentaa Melexisin anturivalikoimaa ja mahdollistaa suurempien virtojen mittaamisen ulkoisten johtimien, kuten piirilevyjen tai väyläkiskojen, kautta.
Sähköautojen myynti on heitellyt viime aikoina, mikä on näkynyt myös latausasemien rakentamisessa. Tämä näkyy myös kotimaisen Kempowerin tämän hetken luvuissa. Notkahdus on kuitenkin väliaikainen, sillä latausasemien markkinoille luvataan globaalisti isoa kasvua.
Saksalaislähtöinen Ubitium on kehittänyt innovatiivisen prosessoriarkkitehtuurin, joka yhdistää eri suorittimien (CPU, GPU, DSP, FPGA) toiminnot yhteen siruun. Yrityksen mukaan tämä uusi RISC-V-arkkitehtuuriin perustuva ratkaisu mullistaa yli 50 vuotta vanhan suorittimien suunnittelun.
Startup-tapahtuma Slush on takanapäin, mutta mitä jäi käteen? Tekoäly oli laajasti esillä jo viime vuonna, mutta nyt AI oli selvästi keskeisessä roolissa. Voiko enää perustaa yritystä ilman, että on jokin kytkös tekoälyyn? Tai slushimaisemmin, voiko sellaiselle bisnesidealle saada rahoitusta?
Nvidia on jälleen rikkonut odotukset raportoidessaan 35,1 miljardin dollarin liikevaihdon kolmannella vuosineljänneksellä. Tämä merkitsee 94 prosentin kasvua viime vuoteen verrattuna. Osakekohtainen tulos nousi peräti 111 prosenttia. Mutta miten teknologinen ekosysteemi reagoi ja hyötyy Nvidian ylivoimasta?
Reunatekoälyä hyödyntävien teollisten alustojen johtava toimittaja Advantech on saanut kansainvälistä tunnustusta voittamalla 2024 IoT Edge Computing Excellence Award -palkinnon. IoT Evolution World -verkkosivuston myöntämä palkinto korostaa Advantechin roolia reunalaskennan ja tekoälyratkaisujen edelläkävijänä. Yrityksen palkitut tuotteet MIC-732-AO, UNO-148 V2, MIC-770 V3 + MIC-75GF10 ja IPC-730 tarjoavat ratkaisuja teollisten reunasta pilveen -tekoälysovellusten vaatimuksiin.
Saksalainen startup Q.ANT on julkistanut ensimmäisen kaupallisen fotoniprosessorinsa, joka tuo täysin uuden tason energiatehokkuutta ja suorituskykyä laskentaan ja tekoälysovelluksiin. Uusi Native Processing Unit (NPU) perustuu valon käyttöön laskennassa perinteisten elektronien sijaan.
Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen avasi Slush-tapahtumassa, miten peliyhtiö uudisti organisaatiotaan vastatakseen kiristyneeseen kilpailuun pelimarkkinoilla. Vuonna 2022 Supercell kohtasi laskusuhdanteen markkinaosuuksissaan, mikä sai Paanasen pohtimaan yhtiön tulevaisuutta ja asemaa maailman johtavana pelinkehittäjänä.
Renesas on esitellyt ensimmäisenä maailmassa täydellisen liitäntäpiirisarjan toisen sukupolven DDR5 Multi-Capacity Rank Dual In-Line Memory Module -muistimoduuleille (MRDIMM). Tämä merkittävä innovaatio vastaa tekoälyn (AI), korkean suorituskyvyn laskennan (HPC) ja datakeskusten jatkuvasti kasvaviin suorituskykyvaatimuksiin.
CSC – Tieteen tietotekniikan keskus ja Eviden, Atos Groupin edistyneen laskennan yksikkö, ovat solmineet jopa 60 miljoonan euron arvoisen sopimuksen Roihu-nimisen supertietokoneen toimittamisesta. Roihu on Suomen uusi kansallinen supertietokone, jonka laskentateho tulee kolminkertaistamaan nykyisten Mahti- ja Puhti-tietokoneiden suorituskyvyn.
Startup-tapahtuma Slush alkoi tänään Helsingin messukeskuksessa ja osuvasti räntäsateessa. Tekoäly on tapahtumassa isossa roolissa ja sitä sivusi omassa avauspuheenvuorossaan myös paikalle ehtinyt presidentti Alexander Stubb.
Mikropiirien purkuanalyysejäkin tekevä TechInsights on löytänyt Samsungin D1b-sukupolven DRAM-sirun ja vahvistanut sen solukoon. Sirulle saadaan ahdettua gigabitti dataa 2,294 neliömillin alalle.
Akkuteknologian jättiläinen, kiinalainen CATL (Contemporary Amperex Technology Co.) on esitellyt toisen sukupolven natriumioniakkunsa World Young Scientists Summit -tapahtumassa. CATL päätutkija Wu Kai kertoi, että uusi akkuteknologia tulee markkinoille vuonna 2025.
Maailman supertietokoneet on jälleen laitettu paremmuusjärjestykseen. Listalla Suomen LUMI oli sijalla kahdeksan. AMD:n EPYC-prosessorit ja Instinct-sarjan GPU-kiihdyttimet ovat kiistatta tämän hetken paras yhdistelmä, kun haetaan parasta mahdollista suorituskykyä.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu eli Xamk hankkii 5G-testiverkon koulutus-, tutkimus- ja kehityskäyttöön. Sen toimittaa Nokia. - 5G-testiverkot ovat osa Nokian tutkimusyhteistyötä korkeakoulujen kanssa, Ecosystem Manage Olli Liinamaa Nokiasta kertoo.
Aalto-yliopiston Artemis-tutkimusryhmän on kehittänyt ratkaisun, joka mahdollistaa tilaäänen luomisen helposti jo olemassa olevilla mikrofoneilla ja niihin kytkettävällä edullisella lisälaitteella. Akustiikan laboratorion tutkimukseen perustuva laite muodostaa mikrofoneista ryhmän, joka kykenee tallentamaan korkealaatuista tilaääntä.
Sveitsiläinen u-blox on esitellyt uuden LTE Cat 1bis -luokan moduulin SARA-R10001DE, joka on varustettu sisäänrakennetulla eSIMillä. Sisäänrakennettu eSIM mahdollistaa verkkovaihdot kustannusten ja kuuluvuuden optimoimiseksi.
Aalto-yliopiston energiatutkijat ovat kehittäneet uudenlaisia ratkaisuja, joiden he uskovat mullistavan täysin sähköautoissa käytettyjen akkujen kierrätyksen kuljetuksesta ja varastoinnista aina litiumin talteenottoon. Uuden teknologian avulla käytetyt litiumakut voidaan kierrättää turvallisesti ja ympäristöystävällisesti, ja esimerkiksi litiumin talteenottoaste voidaan nostaa muutamista prosenteista jopa yli 70 prosenttiin.
Moni uusi sähköauton omistaja kokee toimintasädeahdistusta. Tätä ongelmaa autonvalmistajat voivat helpottaa siirtymällä piipohjaista IGBT-piireissä piikarbidiopohjaisiin siruihin. auton vetoinvertterissä.
Milloin taantuma loppuu? Milloin markkinat piristyvät? ETN puhui Mouser Electronicsin EMEA-alueen markkinoinnin johtajan, Graham Maggsin kanssa. Maggsin mietteet löytyvät pian ilmestyvästä ETNdigi-erikoislehdestä.
Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme. R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
R&S-seminaari ‘Tools for Signal Integrity using modern oscilloscopes’ Vantaa 20.11.2024 / Ilmoittaudu mukaan täällä Oulu 21.11.2024 / Ilmoittaudu mukaan täällä
Tapahtuma: Nordic Test Forum Helsinki 26. - 27.11.2024, Helsinki Lisätietojatäällä