Korean kauppakomission julkaisemat tiedot Qualcommin ja Samsungin välisistä patenttien lisensointisopimuksista ovat karua luettavaa. Amerikkalaisyritystä voi niiden perusteella luonnehtia oikeastaan vain kiskuriksi ja roistoksi.
Jo japanilaisten viranomaisten tutkimusten perusteella Qualcomm oli onnistunut solmimaan laitevalmistajien kanssa sopimuksia, joiden perusteella Qualcomm sai oikeudet vastapuolen kaikkiin IP-oikeuksiin. Omien tekniikoiden osalta Qualcomm sai tarkkaan määritellä, mitä oikeuksia kumppanille tuli.
Korean FTC-komission mukaan Qualcommin lisenssi- ja rojaltituloista noin 20 prosenttia tulee Koreasta, käytännössä Samsungilta ja LG:ltä. Vuonna 2015 sandiegolaisyritysten patenttitulot olivat lähes 8 miljardia dollaria, joten korealaistenkin osalta puhutaan miljardiluokan summasta.
FTC:n mukaan Samsungin ja Qualcommin lisensointisopimus estää Samsungia myymästä omaa Exynos-prosessoriaan muille älypuhelinvalmistajille. Samsung on suostunut tällaiseen järjestelyyn, vaikka se valmistaa Qualcommille osan tämän Snapdragon-piireistä.
Qualcommin asema neuvottelissa perustuu yksinomaan vahvaan patenttisalkkuun. FTC:n mukaan yhtiö omistaa yli 90 prosenttia CDMA-tekniikan essentiaalipatenteista. WCDMA-tekniikassa sen osuus on alle 30 prosenttia ja LTE-tekniikassa noin 15 prosenttia essentiaalipatenteista.
Qualcomm on lisäksi saanut rojaltituloja piirisarjojensa käytöstä laitteiden myyntihinnan mukaan. Tämä on käytäntö, jonka laitevalmistajat haluavat muuttaa. Kysymys kuuluukin, miksi valmistajat ovat suostuneet näihin riistosopimuksiin Qualcommin kanssa?