Yliopistojen vuoden 2017 yhteishaussa tekniikan alan yhteenlaskettu ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi noin 13 prosenttia edellisvuodesta. Ensisijaisten hakijoiden määrä tekniikan alalle nousi Aalto-yliopistossa noin 11 %, Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa noin 7 % ja Tampereen teknillisessä yliopistossa noin 23 %.
- Olemme erittäin ilahtuneita tästä tekniikan hakijamäärän kasvusta. Tekniikan yliopistot ovat tehneet paljon töitä tekniikan alan vetovoiman ylläpitämiseksi, ja työtä on jatkettava tarmokkaasti, sanoo Aalto-yliopiston vararehtori Eero Eloranta.
Tekniikka on yhteiskunnan muutosvoima, ja teknologiaosaamisen korkea taso on elinehto Suomen menestykselle ja uudistumiskyvylle. Vireää startup-kenttää dominoi tekniikan innovaatioihin perustuva liiketoiminta, ja digitalisaatio levittäytyy nopeasti kaikille yhteiskunnan alueille.
- Suomen viennistä valtaosa perustuu insinööriosaamiseen. On huolehdittava, että Suomella on riittävästi korkeaa osaamista, jotta tuotekehitys ja asiantuntijapalvelut eivät karkaa ulkomaille, toteaa Tampereen teknillisen yliopiston vararehtori Petri Suomala.
Diplomi-insinöörin ja arkkitehdin koulutus on vahva ja monipuolinen perusta rakentaa työuraa niin Suomessa kuin globaalisti. Teknologia-alan työllisyyskehitys näyttää valoisalta. Teknologiateollisuuden yritykset rekrytoivat vuosittain noin 15 000 tekniikan korkeakoulutettua. Esimerkiksi TEKin tuoreen selvityksen mukaan vuonna 2016 diplomi-insinööriksi tai arkkitehdiksi valmistuneista lähes 70 prosentilla oli työpaikka jo valmistuessaan.