Gallium-nitridi (GaN) tarjoaa merkittäviä etuja tehokkuuden ja tehotiheyden lisäämisessä, mikä mahdollistaa suunnittelijoille huomattavasti haastavampien virtalähdemääritysten täyttämisen verrattuna piipohjaisiin MOSFET-komponentteihin. Yksi kohtuullinen huolenaihe minkä tahansa uuden, merkittäviä etuja tarjoavan teknologian suhteen on sen kestävyys ja luotettavuus. Poistaaksemme mahdolliset epäilykset, joita käyttäjillä saattaa olla, tarkastellaan GaN-teknologian kestävyyttä, luotettavuutta ja laatua.
Tampereen teknillisessä yliopistossa toimivan yhdysvaltalaisen CVDI-keskuksen toimipiste on saanut lisärahoitusta seuraavan sukupolven big data -ratkaisujen kehittämiseen. TTY:n toimipiste on CVDI:n ainoa Yhdysvaltojen ulkopuolella oleva toimipiste. Mukaan toimintaan on nyt liittynyt myös Helsingin yliopisto.
Vuonna 2012 perustettu CVDI-keskus (Center for Visual and Decision Informatics) toimii yhteistyössä teollisuuden, julkishallinnon ja yliopistojen kanssa seuraavan sukupolven big data -ratkaisujen kehittämiseksi. Uusien työkalujen ja tekniikoiden avulla päättäjät voivat paremmin visualisoida, järjestellä ja tulkita organisaationsa informaatiomassoja.
Seuraavan viiden vuoden aikana CVDI:n on määrä toteuttaa yli 70 tutkimusprojektia ja tuottaa satoja julkaisuja. Työn tueksi CVDI on saanut rahoitusta yhdysvaltalaiselta National Science Foundation -säätiöltä (NSF) noin 1,5 miljoonaa dollaria. Lisäksi Suomen toimipiste TTY:ssä on saanut 400 000 euron rahoituksen Tekesiltä sekä 150 000 euroa teollisuudesta.
TTY:n toimipisteen toimintaa sponsoroivat ja ohjaavat Tieto, Intel, M-Brain ja Nokia Networks sekä 15 muuta yritysyhteistyökumppania Yhdysvalloissa.
Jotta voidaan vastata uuden teknologian vaatimuksiin ja pitää järjestelmät toimimassa ”kellon tavoin”, on aika harkita ajoitusratkaisuja uudelleen. Tässä kaksiosaisessa "Precision Timing" -artikkelissa opit, miksi mikroelektromekaanisiin järjestelmiin eli MEMS-komponentteihin perustuvat piiajoituslaitteet päihittävät kvartsin elektroniikkasuunnittelun uudella aikakaudella.
Kestävä digitaalinen infrastruktuuri on kriittinen, jotta tietoliikenneverkot voidaan tehokkaasti valjastaa tekoälyinnovaatioiden ja pilvipohjaisten palveluiden tarpeisiin. Tekoälyyn liittyvien datarikkaiden sovellusten lisääntyvä kysyntä edellyttää tietoliikenneverkkoa, joka kykenee käsittelemään suuria tietomääriä alhaisella viiveellä, kirjoittaa Orange Businessin kumppaniratkaisuista vastaava Carl Hansson.
Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme. R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.