Muun muassa NXP:llä ja National Semiconductorilla aiemmin työskennellyt Mike Noonen on nyt vastannut piilaaksolaisen Silegon globaalista myynnistä vuoden ajan. Hän pitää yhtiötä "Piilaakson tarkimmin vartioituna salaisuutena". - Silego on kehittämässä kokonaan uuden puolijohdekategorian, Noonen hehkuttaa.
Tämä uusi tuoteluokka on konfiguroitava sekasignaalipiiri. Piiri, jolla toteutetaan erilaisia analogiatoimintoja ohjelmoimalla. - Tämän pitää olla yhtä helppoa kuin esimerkiksi FPGA-suunnittelu on nykyään, Noonen vaatii.
Silegon ratkaisu on yksinkertainen. Yhtiöllä on valmiita kiekkoja, joilla asiakkaan konfigurointi voidaan toteuttaa erittäin nopeasti. Suunnittelun NRE-kuluja ei oikeastaan ole, ja valmiit räätälöidyt piirit voidaan toimittaa 4-6 viikossa.
Piirikortilla sekasignaalisuunnittelun voi toteuttaa muutamassa viikossa, kustomoidun piirin toteutus vie kuukausia. Jopa vuoden suunnitteluaika ei ole mikään harvinaisuus. Noonenin mukaan yrityksille ei enää ole tähän varaa, kun tuotteiden elinkaaret lyhenevät jatkuvasti.
Tällä hetkellä tilanne on laitevalmistajan kannalta hankala. Isojen valmistajien - Analog Devices, Texas Instruments ja vastaavat - luetteloissa erilaisia komponentteja on valtavat määrät. Laadukkaat osat ovat ylihinnoiteltuja ja räätälöityjen kehittäminen kestää liian kauan.
Silegolla on helppoja työkaluja, jotka tuntuvat piirikorttisuunnittelijasta intuitiivisilta. Niillä suunnittelu onnistuu minuuteissa, prototypointi tunneissa ja tuotannossa uusi räätälöity piiri voi olla parissa päivässä. - Muut eivät tähän kykene. Silego aloitti tällä mallilla jo kahdeksan vuotta sitten, eivätkä muut saa etumatkaa kiinni, Mike Noonen vakuuttaa.
Silegon piirejä voi käyttää laitteiden piirikorteilla monissa kohteissa signaalinkäsittelyssä ja tehonohjauksessa. Mike Noonen myöntää, ettei Silegon siruille ole tulossa 24-bittisiä AD-muuntimia, mutta pikku hiljaa yhtiö lähenee visiotaan, jossa kokonaisen PMIC-tehonhallintapiirin voisi korvata edullisemmalla, pienemmällä ja sovellusta varten räätälöidyllä Silegon piirillä.
Esimerkiksi Noonen heittää Intelin tehonhallintaratkaisun, joka vei kortilla tilaa 55,8 neliömilliä. Silegon ratkaisu koostui kahdesta sirusta. Siinä säästyi 14 komponenttia, 88 prosenttia piirikorttialasta ja 66 prosenttia kustannuksista. Tällaisilla argumenteilla yhä useampi valitsee pienen Silegon toimittajakseen ja pian isommatkin analogiapelurit huomaavat taatusti "uuden" tulokkaan.