Ollos huoleton, älypuhelimen omistaja. Tulevaisuudessa älypuhelimen voi ladata muutamassa sekunnissa täyteen kapasiteettiin. Ratkaisu perustuu Drexelin yliopistossa kehitettyyn uuteen elektrodimateriaaliin.
Drexelin materiaalitieteiden laitoksella on kehitetty uusi, erittäin johtava kaksiulotteinen materiaali, jolle on annettu nimeksi MXene. Sen avulla akuista tulee käytännössä yhtä nopeita kuin superkondensaattoreista.
Tutkimuslöydökset raportoitiin Nature-lehden uudessa numerossa. Raportti käytännössä kumoaa vanhan uskomuksen, jonka mukaan kemiallinen varaaminen on aina paljon hitaampaa kuin superkonkissa käytetty fyysinen varaaminen.
Tutkijoiden mukaan avain supernopeaan lataamiseen on elektrodin suunnittelussa. Niiden kautta energiaa varastoidaan akkuun ja toisaalta myös vapautetaan laitteen järjestelmän sähkövirraksi. Ideaalitilanteessa elektrodi mahdollistaisi hyvin nopean lataamisen ja suuren varauskapasiteetin.
MXene-materiaali on erittäin voimakkaasti sähköä johtavaa. Ohuita MXene-rakenteita voidaan ladata muutamissa kymmenissä millisekunneissa. Tämän ansiosta kokonaisia akkuja voitaisiin ladata muutamissa sekunneissa. Toisin kuin superkondensaattoreissa akuissa olisi kuitenkin paljon varauskapasiteettia.
Drexelissä kehitetyssä MXene-elektrodissa on lukuisia huokoisia makroaukkoja, joiden kautta ionit voivat matkata paljon nykyelektrodeja nopeammin. Tutkijat kuvaavat tätä ionien reittiä monikaistaiseksi moottoritieksi nykyisten "yksikaistaisten pikkuteiden" sijaan.