IDC:n tuoreen selvityksen mukaan yritykset voivat säästää peräti 15 prosenttia mobiililaitteiden kokonaiskustannuksissa, jos liikkuvaa työtä tekevien tietokoneet, tabletit ja muut mobiililaitteet ovat lujitettuja. Tutkimuksen mukaan yritysten kannettavista tietokoneista vuoden aikana keskimäärin 18 prosenttia ja tableteista 16 prosenttia vaati korjaustoimenpiteitä.
Selvityksessä haastateltiin IT-päättäjiä 800:sta eri kokoisesta ja eri toimialoilla toimivasta yrityksestä. Tulosten mukaan ensimmäisenä vuonna kannettavista rikkoutuu 11 prosenttia ja viidessä vuodessa jo 21 prosenttia. Tableteista hajoaa ensimmäisenä vuonna 13 prosenttia ja viidessä vuodessa 19 prosenttia.
Rikkoutumisen syynä on useimmiten vahinko. Kannettavista hajoaa useimmiten näyttö, näppäimistö tai kiintolevy. Tableteissa herkimmin rikkoutuvat näyttö, kuori ja liittimet.
IDC:n selvityksen mukaan kannettavan tietokoneen korjauskustannukset, mukaan luettuna työajan menetys, IT-osaston työ sekä muut välilliset kustannukset, ovat keskimäärin 3060 euroa. Kun tavallinen tietokone maksaa keskimäärin 1 187 euroa ja lujitettu 1 784 euroa, maksaa lujitetun laitteen hankkiminen itsensä takaisin toisen käyttövuoden aikana.
Tablettien kohdalla investoinnin tuotto toteutuu vielä nopeammin. Yritykset maksavat keskimäärin 1 122 euroa tavallisesta tabletista ja lujitetun hinta on keskimäärin 1 259 euroa. Korjaus työajan menetyksineen ja muine kuluineen maksaa keskimäärin 2 212 euroa. Näin lujitetun tabletin kalliimpi hankintahinta korvautuu jo ensimmäisen käyttövuoden aikana.
Suomalainen lentoyhtiö Nordic Regional Airlines tehosti hiljattain toimintaansa hankkimalla lentäjilleen Panasonicin vahvistetut Toughpad-tabletit. Tavallisiin kannettaviin tuli runsaasti mekaanisia vaurioita, sillä työ on hyvin liikkuvaa ja lentokoneiden ahtaissa tiloissa laitteet saivat usein iskuja.
Norran operoinnin tukiosaston johtaja Jarno Ruotsalaisen mukaan yhtiön 24 koneessa käytetään Panasonicin Toughpadia. Joka koneessa laitteita on kaksi, yksi kummallekin lentäjälle. - Lentäjät hyödyntävät niiden avulla muun muassa karttoja, yhtiön käsikirjoja ja muita operatiivisia tietoja sekä käyttävät muutamaa työssä vaadittavaa sovellusta, Ruotsalainen sanoo.
Lujitettuja Toughpadeja käytetään myös Finnairin kaikissa koneissa. VR:n veturinkuljettajille Toughpad on ”tärkein työväline junan jälkeen”. Lujitettuja laitteita käytetään Suomessa paljon logistiikkapalveluissa, huolto- ja korjaustöissä, teollisuudessa ja viranomaistyössä.