München on merkittävä iso kaupunki Linuxin ja avoimen liikkeen kannalta ylipäätään, koska 14 vuoden siellä on käytetty omaa Linux-versiota. Nyt baijerilaiset siirtyvät Windowsiin, mutta totuus on, että yhä useampi julkinen organisaatio on siirtymässä Linuxiin.
Münchenin päätöstä on pidetty jonkinlaisena merkittävänä takaiskuna Linuxille. Silti esimerkiksi maailmalla kertovat, että yhtä useammin organisaatiot valitsevat avoimeen koodiin perustuvan järjestelmän.
Esimerkiksi ZDNet kertoo, että Ubuntu on yleisin käyttöjärjestelmä Amazonin julkisessa AWS-pilvipalvelussa. Ranskan poliisilaitoksella on 70 000 PC-konetta, joissa ajetaan Gendbuntua, sekin on Münchenin LiMuxin tapaan Ubuntusta kehitetty versio.
Ranskassa 15 ministeriössä on vaihtanut Microsoft Officen LibreOfficeen ja saman päätöksen on tehnyt Hollannin puolustusministeriö, jossa LibreOffice asennetaan sataantuhanteen tietokoneeseen.
Itävallassa Wienin hallinnossa on puolestaan käynnissä siirtymä Wienuxiin. Saksan kansallinen työvoimatoimisto käyttää OpenSUSEa, jolla on vahvat saksalaiset juuret. Islannin kouluissa Windows on vaihtunut Ubuntuun.
Vastaavia esimerkkejä löytyy paljon. Tästä huolimatta Windows on edelleen kotikäyttäjän ykkösvalinta ja tilastojen mukaan näin tulee olemaan vielä pitkän aikaa.