Vodafone luo ensimmäisen 4G-verkon kuuhun tukemaan PTScientistsin kuulentoa vuonna 2019. Teknologiakumppanikseen Vodafone on valinnut Nokian Berliinissä toimiva PTScientists työskentelee Vodafone Germanyn ja Audin kanssa ensimmäisen yksityisesti rahastoidun kuulennon toteuttamiseksi vuonna 2019 Cape Canaveralista SpaceX Falcon 9 -raketilla.
Vodafonen verkko-osaamista käytetään kuun ensimmäisen 4G-verkon perustamiseen, jossa kaksi Audin neivetoista lunar-kuuajoneuvoa ei roveria linkitetään autonomisen laskeutumis- ja navigointiyksikön (ALINA) tukiasemaan.
Nokia kehittää Nokia Bell Labsin kautta avaruusluokan Ultra Compact Network -laitteiston, joka on kevyin koskaan kehitetty ja painaa alle kilon.
4G-verkko mahdollistaa Audin kuukulkijoiden kommunikoida ja siirtää tieteellistä tietoa ja HD-videota, kun ne lähestyvät ja tutkivat NASA:n Apollo 17:n kuuajoneuvoa, jota viimeiset kuussa käyneet astronautit käyttivät tutkiakseen Taurus-Littrow-laaksoa joulukuussa 1972.
Vodafonen testaukset osoittavat, että tukiaseman pitäisi pystyä jakelemaan 4G-yhteyttä 1800 megahertsin taajuuskaistalla ja siirtämään ensimmäisen HD-videon avaruuslinkillä PTScientistsin Mission Control Centerin kautta maailmanlaajuiselle yleisölle.
4G-verkko on erittäin energiatehokas analogisiin radioihin verrattuna, ja se on ratkaisevan tärkeää Mission to the Moon -projektille ja se on ensimmäinen askel tulevien lentojen viestintäinfrastruktuurin rakentamiseksi.
Robert Böhme, ja PTScientistsin perustaja ja toimitusjohtaja, pitää hanketta ensimmäisenä, ratkaisevana askeleena koko aurinkokuntaan suuntautuvia tutkimusmatkoja varten. - Jotta ihmiskunta voisi jättää maan kehdon, meidän on kehitettävä infrastruktuureja kotiplaneettamme ulkopuolelle. Mission to the Moon -projektin avulla voimme luoda ja testata tarkoitukseen sopivan viestintäverkon ensimmäiset elementit kuussa. LTE-ratkaisun hieno asia on se, että se säästää niin paljon tehoa ja mitä vähemmän käytämme energiaa datan lähettämiseen, sitä enemmän meillä on energiaa tehdä tiedettä!
Veijo Hänninen
Nanobittejä 7.3.2018