3D-kasvontunnistus älypuhelimessa on varsin monimutkainen prosessi. Ensin laitteen pitää aistia, että kasvot tulevat kameramoduulin ulottuviin. Sen jälkeen kasvot pitää valaista, kuvata ja verrata kuvan pisteitä tietokantaan. Nyt ams on esitellyt markkinoiden pienimmän anturin prosessin ensimmäiseen vaiheeseen.
TMF8701-piiri on maailman pienin 1D TOF -anturi (time-of-flight). Piiri on kooltaan vain 2,2 x 3,6 x 1,0 milliä, joten se voidaan istuttaa erittäin kapeaan näytön reunukseen.
Tähän asti TOF-anturit ovat olleet suurikokoisempia ja lisäksi alttiita häiriöille vaihtelevissa valaistusoloissa. Myös näytön likaantuessa anturien toiminta on kärsinyt.
TMF8701-anturi korjaa kaikki nämä ongelmat, ams kehuu. Piirillä on VCSEL-infrapunalähetin, useita SPAD-valodetektoreita (single photon avalanche photodiode), TTD-muunnin (time-to-digital) ja histogrammiprosessori. Kaikkia läsnäolon tunnistamiseen ja etäisyyden mittaamiseen liittyvä laskenta tapahtuu piirille integroituna.
Piiri tunnistaa esimerkiksi näyttölasin yläpuolella olevista objekteista tulevat heijastumat ja tuottaa aina varman mittauksen. VCSEL-lähetin toimii kaikissa valaistusoloissa 20-60 sentin etäisyydellä. Virrankulutus on toiminnassa vain 940 mikroampeeria.
Lisätietoja anturista löytyy ams:n sivuilta.