Operaattorit ja jälleenmyyjä Gigantti ovat julkistaneet älypuhelinten myyntitilaston huhtikuulle. Suomalaiset ostavat puhelimia yhä järkevämmin, sillä Hauwein ja Samsungin edullisemmat mallit miehittävät kärkisijat. toisaalta Huawen palon kehuttu P30 Pro -kamerapuhelin on myös noussut listoille.
DNA:n listan kärjessä ovat Samsung A7, Huawei P Smart, Samsung Galaxy J6 sekä Huawein Nova 3. Ensimmäinen iPhone on viidenneksi myydyimmäksi noussut iPhone 7. Heti sen perässä on uusin tulokas Huawein P30 Pro.
DNA:n mukaan Huawein huippu-uutuutta ei ole riittänyt kaikille halukkaille. Tämä osoittaa, että Huawei on tullut vauhdilla myös premium-laitteiden myyntiin Suomessa.
Elisalla lista on kovasti samannäköinen, HUawein Nova 3, Samsungin A7 ja A6 ovat kärjessä. Vain iPhone 7 kiilaa Elisan listalla väliin kolmanneksi. Huawein P30 Pro on Elisan listalla sijalle 7.
Telialla myyntitilaston kärjessä ovat iPhone 8- ja iPhone 6-mallit. Huawein P30 Pro on Teliallakin noussut listalle, sijalle viisi. Gigantin myyntilistan kärjessä ei premium-malleja näy. Tämä kertoo sen, että keskihintaluokassa saa jo niin paljon ominaisuuksia, ettei aivan kalliimmille puhelimille ole tarvetta.
Nokia on testannut yhdessä Orangen kanssa uusinta kuitulinkkien PSE-6s-prosessoriaan. Demossa kirjattiin uusi datansiirtoennätys, kun 6600 kilometrin päähän siirrettiin dataa peräti 800 gigabitin sekuntinopeudella. Nokian prosessori kiihdyttää kuituyhteydet uusiin ennätyksiin.
Islannin Reykjavikissa päämajaansa pitävä pohjoismainen datakeskusoperaattori atNorth kertoo rakentavansa Kouvolaan uuden megaluokan datakeskuksen. Datakeskuksen vuoden 2025 loppupuolella valmistuva ensimmäinen vaihe on kapasiteetiltaan 60 megawattia. Sen tuottama hukkalämpö tulee tarjoamaan Kouvolan kaupunkilaisille lämmitystä sekä kuumaa vettä.
Nokia vahvisti tänään menettäneensä AT&T:n tulevien vuosien rakennushankkeet, kun operaattori siirtyy käyttämään enemmän Open RAN -tekniikkaa. Asiakkuus näyttää siirtyneen pitkälti Ericssonille, joka raportoi operaattorin jopa 14 miljardin dollarin investoinneista seuraavan viiden vuoden aikana.
OnePlus on julkistanut Kiinassa uusimman lippulaivapuhelimensa. OnePlus 12 on yritykselle erittäin tärkeä tuote, sillä sen avulla se haastaa tosissaan Samsungin markkinoiden parhaimman Android-puhelimen tittelistä.
DNA on vertaillut mobiililiittymiensä datankäyttöä eri kaupungeissa. Vantaalla kännykkänetissä roikutaan eniten, mutta datamäärät kasvavat tasaisesti kaikkialla. Syynä on 5G-puhelimien yleistyminen. Jo joka toisella suomalaisella on sellainen.
Mitä erikoista sähköajoneuvojen latausportissa on verrattuna perinteisten ajoneuvojen polttoainesuuttimeen? Ensi silmäyksellä ei paljoa, ja siksi latauspistoke sijoitettiin yksinkertaisesti tankin korkin taakse ensimmäisissä sähköautomalleissa. Tämä ei kuitenkaan ole ihanteellinen paikka latausportille, etenkään turvallisuusnäkökohtien osalta.
Nokia ei yleensä kommentoi asiakkaitaan koskevia markkinahuhuja, mutta amerikkalaisen AT&T:n kohdalla se tekee poikkeuksen. Yhtiö myöntää, että operaattori aloittaa viisivuotisen Open RAN -projektin muiden laitetoimittajien kanssa. Nokian matkapuhelinverkot-ryhmän liikevaihtoon tämä tekee ison loven.
17 prosenttia kasvua. Ei Gartnerin ennuste ensi vuoden puolijohdeteollisuudelle nyt hullummalta kuulosta. Kaikkiaan mikropiirejä myydään 624 miljardilla dollarilla. Tänä vuonna myynti pienenee kuitenkin 11 prosenttia.
Microsoft Outlook on yksi käytetyimpiä sähköposti- ja kalenterisovelluksia, eikä monikaan enää klikkaile sen tarjoamia hämäriä linkkejä. Check Pointin tutkimus varoittaa kuitenkin, että pahimmillaan Outlook voi aiheuttaa ongelmia, vaikka vain lukisi viestejä.
Slushin tarina sai alkunsa 15 vuotta sitten Kulttuuritehdas Korjaamolla. Pienimuotoisesta sijoittajatapahtumasta on kasvanut 3000 startupin ja 5000 sijoittajan jättitapahtuma. Mitä jäi käteen tällä kertaa? Ainakin valtava määrä ideoita. Tärkein tietokoneemme on muuttumassa tekoälyn takia, kuten Nothingin perustaja Carl Pei sanoi.
Akkuasiantuntijat Texasin yliopistossa Austinissa ovat valaisseet uutta valoa sähköajoneuvoissa yleisesti käytettyjen akkukomponenttien kriittiseen ongelmaan. Ongelmaksi paikantuivat reaktiiviset elektrolyytit, jotka ajan myötä aiheuttavat halkeamia nikkelipohjaisiin katodeihin.
Trondheimissa perustettiin jo 40 vuotta sitten yritys, josta on kasvanut tärkeä toimittaja langattomien järjestelmäpiirien alueelle. Nordic Semiconductorin historiaa voisi kuvata yhdeksi kahdesta 20-vuotiaasta yhdistyneestä yrityksestä, joista ensimmäinen loi kriittisen teknisen perustan toiselle.
STMicroelectronics on viime aikoina lisännyt tekoälyä liikeantureihinsa, jotta laskenta rasittaisi järjestelmäprosessoria vähemmän. Nyt yhtiön uusin anturi toimii aina 125 asteen lämpötilaan asti eli se kestää autojen ankaria olosuhteita.
Yhdysvalloissa tieliikenteen turvallisuutta valvova virasto NHTSA haluaa, että kaikki uudet autot osaavat jarruttaa automaattisesti jalankulkijan edessä. Tämä edellyttää uusia ratkaisuja ajoneuvoihin. Yksi niistä on lämpökamera, joka näkee kaiken jopa täysin pimeässä.
Suomalainen DoublePoint haluaa tehdä useimpien ranteessa olevasta älykellosta erilaisten virtuaaliympäristöjen ohjauslaitteen. Yhtiö lupaa aloittaa demoamisen piakkoin ja tammikuussa Las Vegasin CES-messuilla se esittelee omaa kehitysalustaansa, kertoivat toimitusjohtaja Ohto Pentikäinen ja tuotejohtaja Thomas Joseph Slush-tapahtumassa.
Tänä vuonna myydään 1,16 miljardia uutta älypuhelinta. Määrä on 3,5 prosenttia pienempi kuin viime vuonna. IDC-tutkimuslaitoksen mukaan vuoden viimeisellä neljänneksellä tapahtuu kuitenkin valmistajien pitkään odottama käänne, kun markkina kääntyy kasvuun pitkän taantuman jälkeen.
Lidar-valmistajien osakkeet laskivat tällä viikolla, kun komitea pyysi Yhdysvaltain hallitusta tutkimaan lidar-markkinoita Kiinan ja mahdollisten turvallisuusuhkien valossa. Tällainen huoli Yhdysvalloissa on aiemmin johtanut siihen, että Yhdysvallat on heittänyt kiinalaisia yrityksiä pois markkinoiltaan.
Berkeleyn yliopistossa kehitetty avoin RISC-V-arkkitehtuuri on saavuttanut nopeasti suosiota sulautetuissa sovelluksissa, mutta ohjaimien ykkössarjaan kuuluva Renesas Electronics on nyt ottanut merkittävän askeleen ensimmäisenä isona MCU-talona. Se on esitellyt ensimmäisen oman RISC-V-prosessorinsa.
Eilen alkanut Slush-startup- ja sijoittajatapahtuma eroaa viimevuotisesta ainakin kahdella tapaa. Rahaa on tarjolla vähemmän ja isoksi teemaksi on noussut tekoäly. Tai oikeastaan generatiivinen tekoäly ja suuret kielimallit. Niissä huoleksi on Euroopassa noussut amerikkalaisen, Microsoftin vahvasti tukeman OpenAI:n vahva asema.
Philipsin entinen vakiokomponenttien ryhmä tunnetaan nykyään nimellä Nexperia. Nyt se haluaa osansa piikarbidipohjaisten tehokomponenttien kovasta kasvusta. Yhtiö on esitellyt ensimmäiset SiC-mosfettinsa, kaksi 1200 voltin 3-nastaista piiriä.
Mitä erikoista sähköajoneuvojen latausportissa on verrattuna perinteisten ajoneuvojen polttoainesuuttimeen? Ensi silmäyksellä ei paljoa, ja siksi latauspistoke sijoitettiin yksinkertaisesti tankin korkin taakse ensimmäisissä sähköautomalleissa. Tämä ei kuitenkaan ole ihanteellinen paikka latausportille, etenkään turvallisuusnäkökohtien osalta.
Slushin tarina sai alkunsa 15 vuotta sitten Kulttuuritehdas Korjaamolla. Pienimuotoisesta sijoittajatapahtumasta on kasvanut 3000 startupin ja 5000 sijoittajan jättitapahtuma. Mitä jäi käteen tällä kertaa? Ainakin valtava määrä ideoita. Tärkein tietokoneemme on muuttumassa tekoälyn takia, kuten Nothingin perustaja Carl Pei sanoi.