Linux ei ehkä koskaan valtaa työpöytiä kaikkien muiden laitteiden tavoin, mutta silti myös työpöytä-Linuxit ovat päässeet pitkälle. Ilmainen Ubuntu on Geekbenchin testien mukaan suorituskykyisempi kuin tuorein Windows 10.
Geekbenchin testien mukaan Ubuntu 19.04 on noin kahdeksan prosenttia suorituskykyisempi kuin Windows 10:n toukokuun päivitysversio. Videon prosessoinnissa vanhempi Ubuntu 18.04 eli edellinen pitkän tuen versio kirjasi vieläkin kovemmat lukemat.
Tuloksista kertoi Windowsreport-sivusto. Sen mukaan käyttäjät alkavat nyt vaatia sitä, että Microsoft parantaa käyttöjärjestelmän ytimen suorituskykyä. Muuten esimerkiksi pelaajat voivat hakeutua muiden alustojen päälle pelaamaan.
Sveitsiläinen u-blox on esitellyt uuden version LTE-M- ja NB-IoT-yhteyksiä tukevaan mobiiliverkkojen IoT-moduuliinsa. SARA-R5-moduuli tukee nyt myös 400 megahertsin LTE-taajuuksia Euroopassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.
Continental ja Amazon Web Services kehittävät yhdessä alustaa, jossa auto yhdistyy pilveen. CAEdge-alustaa (Continental Automotive Edge) testataan jo autovalmistajien sarjakehityksessä, ja se on muiden asiakkaiden saatavilla vuoden 2021 lopusta lähtien.
ROHM on lanseerannut huippuluokan audiolaitteiden muunninpiirien MUS-IC-perheen. Ensimmäinen DA-muunnin on BD34301EKV-EVK-001, jonka evaluointiin yhtiö toi samalla kortit.
Järjestelmäpiirejä rakennetaan yhä enemmän valmiista Ip-ytimistä. IPNestin tilastojen mukaan lohkojen lisenssi- ja rojaltitulot kasvoivat viime vuonna 4,6 miljardiin dollariin. Summa on 16,7 prosenttia suurempi kuin edellisvuonna. Arm on edelleen selvä ykkönen.
DJI on esitellyt tuhannen euron hintaluokkaan kuvauskopterin, jonka kamerakenno erottelee 20 megapikseliä. 595 grammaa painava Air 2S tuo huipputason ilmakuvaamisen yhä useamman ulottuville.
Avoimen RISC-V-arkkitehtuurin kehitys jatkuu ripeänä. Ekosysteemi kasvaa koko ajan ja nyt SiFive ilmoittaa, että sen kehittämä järjestelmäpiiri on onnistuneesti valmistettu TSMC:n 5 nanometrin prosessissa. Asialla on SiFiven OpenFive-divisioona.
Tiobe-indeksi mittaa ohjelmointikielten suosiota webbihakujen perusteella. Huhtikuun listauksessa huomio kiinnittyy kahteen asiaan: Applen entinen iOS- ja MacOS-sovellusten ohjelmointikieli Objective-C katosi 20 suosituimman listalta. Paluun sen sijaan teki vanha Fortran.
Tietoturvayhtiö Check Point Research on julkaissut vuoden 2021 mobiilitietoturvaraporttinsa. Sen tulokset ovat häyttäviä. Tilastojen mukaan lähes jokaisen yrityksen mobiililaitteisiin yritettiin hyökätä viime vuoden aikana.
Sulautettujen ratkaisujen toimittaja Atlantik Elektronik on laajentanut valikoimaansa Cradlepointin uudella R1900 5G -reitittimellä. Reititin on optimoitu ajoneuvojen sisäisiin verkkoihin, ja se tarjoaa erinomaisen kestävyyden pienikokoisessa paketissa.
Tyypillisesti mMIMO-tukiaseman antenniryhmiä testataan suurissa, halkaisijaltaan jopa 10-metrisissä kammioissa. Rohde & Schwarzilla on tähän kompaktimpi ratkaisu. Nyt tämän PWC200-muuntimen tarkkuutta on paranneltu uudella kalibrointimenetelmällä. PWC200 perustuu vaiheistettuun antenniryhmään, joka koostuu 156 laajakaistaisesta Vivaldi-antennista. Laitteisto on tarkoitettu mMIMO-tukiasemien säteilytehon ja vastaanottimien mittauksiin kaiuttomassa testikammioympäristössä.
Suomessa operaattorit ovat tarjonneet 5G-palveluja jo kahden vuoden ajan. Moni 5G-puhelu ja datalinkki menee Huawein toimittaman tukiaseman kautta. Ruotsissa ns. midband-taajuudet saatiin jaettua operaattoreille vasta viime kuussa, mutta tulevissa verkoissa ei saa käyttää Huawein laitteita. Miten tämä on mahdollista, kun molemmissa maissa arvion pitäisi perustua samaan EU:n 5G-työkalupakkiin ja sen riskianalyyseihin?
Sähköauton akuston tilaa täytyy valvoa jatkuvasti. Jaetun akunhallintajärjestelmän voi toteuttaa Trackwisen taipuisilla IHT-piirilevyillä. Se säästää sekä järjestelmän painoa että kustannuksia.