Lomakauden ollessa hyvässä vauhdissa moni suojaa talonsa esimerkiksi valvontakameroilla. Usein laitteet on suojattu varsin huonosti kyberhyökkäyksiä vastaan, mutta saksalaisen tutkimuksen mukaan moni on valmis maksamaan enemmän laitteista, jotka on vankasti suojattu.
Pahimmillaan valvontakameroissa ei ole mitään suojauksia. Tämä tarkoittaa sitä, että nettiin kytketty laite on osaavan kaappaajan käsissä helppoa riistaa. Ja kun laitteen kautta päästään kotiverkkoon, moni muu laite tietoineen on alttiina murroille.
Infineon teetätti tutkimuslaitos GfK:lla tutkimuksen, johon osallistui tuhansia eri-ikäisiä kuluttajia. Useimmat olivat valmiita maksamaan enemmän IoT- ja muista laitteista, joiden suojaus on toteutettu hyökkäyksiä ja datavarkauksia vastaan.
Tutkimukseen osallistuneista yli kolmannes eli 35,4 prosenttia olisi valmis maksamaan 10 prosenttia enemmän vankasti suojatuista laitteista. 20,9 prosenttia voisi maksaa jopa 19 prosenttia enemmän ja 8,4 prosenttia 20-25 prosenttia enemmän.
60 prosenttia vastaajista katsoo, että laitteen suojaustasosta kertova tarra helpottaisi ostopäätösten tekoa. Tämän merkinnän täytyisi olla samalla tavoin läpinäkyvän ja kattavan, kuten esimerkiksi kotitalouskoneiden energiatehokkuudesta kertova EU-merkintä.
Suojaustarve koskee myös älytelevisioita, pelikonsoleita ja tabletteja, joissa kyberturvariskit ovat varsin korkeat. Saksalaista 68 prosenttia omistaa tällaisia laitteita. Esimerkiksi älykaiutin löytyy jo 23,8 prosentista saksalaistalouksia.