Huaweita eivät näytä amerikkalaisten myyntikiellot hidastavat. Nyt yhtiö on julkaissut Ascend 910:n, jota se kehuu maailman tehokkaimmaksi tekoälysuorittimeksi. Piiri ja sen MindSpore-laskentaympäristö ovat kuin uhmakas vastaus Nvidian, Intelin ja Qualcommin kaltaisille kilpailijoille.
Huawei puheenjohtaja Eric Xun mukaan yhtiö on edennyt vakaasti eteenpäin siitä lähtien, kun se julkisti tekoälystrategiansa viime vuoden lokakuussa. - Lupasimme kattavan, kaikkiin käyttötarkoituksiin soveltuvan tekoälyportfolion, ja tämän lunastimme julkaisemalla Ascend 910:n ja MindSporen. Tämä merkitsee uutta aikakautta Huawein tekoälystrategiassa, Xu hehkutti piirin julkistamisen yhteydessä.
Ascend 910 kuuluu Huawein Ascend-Max-piirisarjoihin. Sen suorituskykyarvoiksi ilmoitetaan FP16-laskennassa (half-precision floating point) 256 teraflopsia. INT8-laskennassa nopeus on 512 teraopsia. Silti piirin tehonkulutus on vain 310 wattia.
- Ascend 910:n suorituskyky ylittää reilusti odotuksemme. Siinä on kiistatta enemmän laskentatehoa kuin missään muussa tekoälysuorittimessa koko maailmassa, Eric Xu hehkuttaa.
Ascend 910 ‑suoritinta käytetään tekoälyn mallikoulutukseen. Tyypillisessä ResNet-50:een perustuvassa koulutussessiossa Ascend 910:n ja MindSporen yhdistelmä kouluttaa AI-malleja noin kaksi kertaa nopeammin kuin muut TensorFlow’ta käyttävät yleisesti saatavana olevat koulutuspiirit.
Ascend 910 -kehityksen tueksi Huawei esitteli MindSporen, tekoälylaskentaympäristön, joka tukee tekoälysovellusten kehittämistä kaikkiin käyttötarkoituksiin. Alusta soveltuu kaikenlaisiin skenaarioihin – kaikkiin laite-, reuna- ja pilviympäristöihin. Huawein mukaan tyypillisessä luonnollisen kielen käsittelyyn (NLP) tarkoitetussa neuroverkossa MindSporessa on 20 prosenttia vähemmän ydinkoodirivejä kuin markkinoiden johtavissa kehyksissä. Se auttaa kehittäjiä parantamaan tehokkuuttaan vähintään 50 prosenttia.
Xu lupasi, että MindSpore julkaistaan avoimena lähdekoodina vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä.