Jokainen uusia Android-älytelevisioita testannut tietää, mikä niiden suurin ongelma on: periaatteessa kaikki mahdollinen on saatavilla verkosta, mutta käyttöjärjestelmä ja käyttöliittymä ovat tolkuttoman hitaita ja kömpelöitä. OnePlus yrittää ensimmäisellä televisiollaan muuttaa kaiken tämän.
OnePlus-älytelevisiota on kehitetty 14 kuukauden ajan. Yhtiön perustajan Pete Laun mukaan sitä on tehty samalla tavoitteella kuin yhtiön älypuhelimet. – Haluamme muuttaa televisiokokemusta, Lau hehkutti.
OnePlus kehuu televisioidensa kuvanlaatua. Kyse on QLED- eli kvanttipistenäytöstä, jossa OnePlus on kuitenkin kustomoineensa kvanttipistekerrosta ruudun ledi- ja LCD-kerrosten välissä. Näin saadaan kirkkaudeltaan paras näyttö, yhtiö kehui eilen Intiassa järjestetyssä julkistustilaisuudessa.
Kuvanlaadun taustalla on OnePlussan kehittämä prosessori, jossa ajetaan erilaisia parannusalgoritmeja reaaliajassa. Esimerkiksi liikkeenparannusalgoritmi lisää yhden ruudun vakiruutujen väliin. Näin 30 ruudua sekunnissa muuttuu 60 ruudun päivitystahdiksi, mikä parantaa esimerkiksi urheilu liikkeen luonnollisuutta. Toki vaikutelma pitää nähdä, jotta siihen voi ottaa kantaa.
Televisiosta on kaksi mallia, joista Pro-versioon OnePlus on integroinut valmiin soundbar-elementin. Se laskeutuu alas, kun televisio kytketään päälle. Soundbarissa on kahdeksan kaiutinta, joista kuusi on suunnattu eteenpäin ja kaksi taakse. OnePlussan mukaan soundbar tuottaa 50 watin lähtötehon ja poistaa tarpeen kotiteatterityylisille kaiutinvirityksille.
Televisiopaneeli on itsessään vain 7 milliä paksu ja laite on yksi ensimmäisiä, joissa myös takapuoli on designattu. Esimerkiksi liittimet löytyvät magneettisen takakannen alta. Myös kaukosäätimessä OnePlus on hakenut uudenlaista minimalistista otetta.
Käyttöliittymän uudistus perustuu kuitenkin uusiin sovelluksiin ja Google Assistant -tukeen. Esimerkiksi Oxygen Play löytää halutun sisällön eri sovelluksista, jolloin vaikkapa elokuvaan pääsee yhdellä klikkauksella. Netflixiä OnePlus lupaa valikoimaan myöhemmin tänä vuonna.
Ehkäpä kaikkein merkittävin uudistus on kuitenkin OnePlus Connect -sovellus, jonka avulla televisiota voi ohjata älypuhelimen kosketusnäytöllä. Esimerkiksi kaikki tv-sovellukset löytyvät, kun kännykän näytöllä pyyhkäisee alhaalta ylös. Sovellus toimii myös television ohjauksen trackpadina. Sisältöjä voi hakea puhelimen ruudulta näppäilemällä, joten typerä nuolinäppäimillä valikoissa liikkuminen on historiaa.
Intiassa OnePlus TV:n perusmallin hinnaksi ilmoitettiin 69900 rupiaa, mikä kääntyy noin 900 euroksi. Soundbarilla varustettu Pro-malli maksaa karvan alle satatuhatta rupiaa, mikä olisi 1300 euroa.