Automaatioyritys OMRON tuo markkinoille LD-250-mobiilirobotin, joka kykenee siirtämään 250 kilon hyötykuormia. Lisäksi uuden Fleet Manager -ratkaisun ansiosta yhdellä järjestelmällä voidaan ensimmäistä kertaa hallita useita eri hyötykuormia kuljettavia mobiilirobotteja, mikä mahdollistaa aiempaa joustavamman optimoidun itsenäisen kuljetusjärjestelmän toteuttamisen.
Tehtaat ympäri maailman pyrkivät nykyään parantamaan pienten volyymien ja laajojen valikoimien valmistuksen tuottavuutta ja kannattavuutta, samalla kun teollisuusmaiden työvoima vähenee ja nousevan talouden maiden työvoimakustannukset kasvavat. LD250-mobiilirobotti tuo avun tähän ongelmaan.
Uuden robotin hyötykuormakapasiteetti on 250 kiloa ja pinta-ala lähes kaksinkertainen, joten sitä voidaan käyttää kuljettamaan suuria kappaleita, kuten autojen vaihteistolohkoja ja suurikokoisia pakkausmateriaaleja. Tavallisesti tällaisten osien siirtäminen on hoidettu ihmisvoimin kuljetuskärryillä.
Itsenäisen kuljetusjärjestelmän optimoimiseen asiakkaat käyttävät OMRONin kehittämää Fleet Manager -kalustonohjausjärjestelmää. Sillä voidaan ohjata jopa sataa erilaista OMRONin mobiilirobottia, joissa on eri hyötykuormakapasiteetit ja ominaisuudet. Järjestelmää voidaan käyttää robottiliikenteen ja akkujen varaustilan hallintaan sekä robottiajoneuvojen reitinohjaukseen. LD-sarjan mobiilirobotti kykenee itsenäisesti väistämään ihmiset ja esteet ja laskemaan automaattisesti parhaat kulkureitit.
- Sen jälkeen, kun OMRON vuonna 2015 osti yhdysvaltalaisen robotiikkayrityksen Adept Technologyn, olemme osana uutta automaatiokonseptiamme kehittäneet monipuolisia ratkaisuja asiakkaidemme valmistusprosessin joustavuuden lisäämiseen robottivalikoimallamme. Uusi LD-250 on avainasemassa, kun konseptia kehitetään edelleen, kertoo OMRONin teollisuusautomaatiotoiminnan robottiratkaisujen kehityksestä vastaava Motohiro Yamanishi.
LD-250-mallin lisäys OMRONin mobiilirobottien LD-sarjaan tarjoaa esimerkiksi autojen, elektroniikan, elintarvikkeiden ja päivittäistavaroiden valmistuksen alalla toimiville asiakkaille mahdollisuuden rakentaa järjestelmä, joka kykenee joustavasti mukautumaan markkinoiden muuttuviin vaatimuksiin. Kiinteälle materiaalinsiirtojärjestelmälle ei siis enää ole tarvetta. OMRON pyrkii jatkossakin ratkaisemaan yhteiskunnallisia haasteita vapauttamalla työntekijöitä materiaalinsiirron kaltaisista yksinkertaisista, monotonisista ja väsyttävistä tehtävistä luovempiin töihin.