Jokainen yritys haluaa, että verkon yli lähetettävä IoT-data on suojassa. Sveitsiläinen u-blox vastaa toiveeseen uusilla SARA-R4-moduuleilla. Niillä LTE-M-, NB-IoT- ja EGPRS-linkkiä pitkin lähetetty data on salattu laitteesta pilveen.
SARA-R4-sarja on u-bloxin mukaan ihanteellinen monenlaisiin kriittisiin Internet-ratkaisuihin, kuten liitettyyn terveydenhuoltoon, teollisuuden seurantaan, myyntipisteisiin ja myyntiterminaaleihin, seuranta- ja telematiikkalaitteisiin, älykkäisiin valaistusratkaisuihin ja rakennusautomaatioon.
Jokaisella moduulilla on oma RoT-resurssinsa (root-of-trust) eli moduulin käyttöjärjestelmä voi aina olla varma, että esimerkiksi salausavain on uniikki. Tämä luo perustan luotetulle edistyneille tietoturvatoiminnoille, jotka mahdollistavat tietojen salauksen ja salauksen purkamisen sekä laitteessa että laitteesta pilveen. PSK-pohjainen suojaus on monissa ioT-laitteissa PKI-avaimiin perustuvaa salausta kustannustehokkaampi.
Kaikki SARA-R422-moduulit tuottavat 23 dBm lähtötehon, jolloin päätelaite voi toimia kunnolla kaikissa verkon olosuhteissa. Tämä tarkoittaa, ettei ongelmia solujen reunoilla ole, ei peitto-ongelmia heikoissa signaaliolosuhteissa, ja mikä vielä tärkeämpää, ei toivottua uudelleenlähetystä, joka lyhentää akun käyttöikää lisäämällä lähetysaikaa ja järjestelmän kokonaisvirrankulutusta.
SARA-R422M8S on integroitu valmiiksi u-blox M8 GNSS (globaali navigointisatelliittijärjestelmä) -vastaanottimeen ja erilliseen GNSS-antenniliitäntään. Tämä tarjoaa ainutlaatuisen erittäin luotettavan ja tarkan paikannustiedon samanaikaisesti LTE-datan kanssa. Moduuli tukee myös hybridi-paikannusstrategioita, joissa satelliittikokoonpanojen tarjoamaa paikannustietoa parannetaan u-blox CellLocate -palvelun tiedoilla varmistaen, että sijaintitiedot ovat aina saatavilla kaikkialla.
SARA-R4 -moduuleja u-blox aikoo esitellä huomenna Nürnbergissä käynnistyvässä Embedded World -tapahtumassa. Tämänhetkisen tiedon mukaan messujen ovet avautuvat ennakkosuunnitelmien mukaisesti aamulla.