Microchip on esitellyt joukon sulautettuja kehitysratkaisuja IoT-laitteiden nopeaan prototypointiin. Yhtiö tarjoaa avaimet käteen -tyyppistä pilviyhteyttä kaikille mikro-ohjaimilleen. Yhteys voi olla mihin tahansa pilveen wifi-, Bluetooth- tai mobiiliverkkojen IoT-tekniikoilla.
IoT-markkina on pirstoutunut ja projekteista tulee koko ajan monimutkaisempia. Tämä tekee suunnittelijoiden elämän koko ajan haastavammaksi. Nämä haasteet johtavat pidentyneisiin kehitysaikoihin, lisääntyneisiin tietoturvauhkiin ja epäonnistuneisiin ratkaisuihin.
Microchip haluaa nyt helpottaa suunnittelijoiden tuskaa valmiilla, pilviagnostisilla kehityspaketeilla. Microchip tarjoaa kehittäjille mahdollisuuden muodostaa yhteys mihin tahansa pilvipalveluun wifi-, Bluetooth- tai mobiiliverkon kapeakaistaisilla verkkoyhteyksillä, oli kyse sitten pienimmistä antureiden ja toimilaitteiden PIC- ja AVR-ohjaimista tai edistyneemmistä 32-bittisistä prosessoripohjaisista yhdyskäytäväratkaisuista.
Microchipin valikoima IoT-ratkaisuja sisältää nyt kuusi lisäratkaisua. Jotta niiden ydin, liitettävyys, turvallisuus, kehitysympäristö ja virheenkorjausominaisuudet olisivat helposti saavutettavissa, kaikki on suunniteltu alentamaan projektikustannuksia ja kehittämisen monimutkaisuutta:
- PIC-IoT WA- ja AVR-IoT WA -kortit: Kaksi uutta PIC- ja AVR MCU -kehityskorttia, joiden mukana on räätälöity nopea prototyyppityökalu, joka on kehitetty yhteistyössä Amazon Web Servicesin kanssa. Yhteys AWS-pilveen wifin kautta.
- Yhdyskäytäväratkaisut, jotka käyttävät AWS IoT Greengrass -sovellusta: ATSAMA5D27-WLSOM1 integroi viimeisimmän langattoman järjestelmän päällä olevan moduulin (SOM) pohjalta SAMA5D2 MPU-, WILC3000 Wi-Fi- ja Bluetooth-yhdistelmämoduulin, joka on varustettu MCP16502:n virranhallintajärjestelmällä.
- SAM-IoT WG: Yhdistää Google Cloud IoT Coren mikrosirun suositun 32-bittisen SAM-D21 Arm Cortex M0 + -sarjan mikro-ohjaimiin.
- Azure IoT SAM MCU -pohjainen IoT-kehitysalusta: Integroi Azure IoT -laitteen SDK ja Azure IoT -palvelut Microchipin MPLAB X -kehitystyökalujen ekosysteemiin.
- PIC-BLE- ja AVR-BLE-levyt: Kaksi uutta PIC- ja AVR-korttia anturisolmulaitteille, jotka yhdistetään mobiililaitteisiin teollisuus-, kuluttaja- ja turvallisuussovelluksia varten ja pilveen yhdyskäytävien kautta, joissa on BLE-yhteys.
- LTE-M / NB-IoT -kehityspaketti: Sequansin Monarch-piireihin pohjaavat moduulit, jotka mahdollistavat IoT-solmujen toteuttamisen 5G-yhteyksillä.
Microchipin uudet IoT-ratkaisut perustuvat yrityksen laajaan kehitystyökalujen ekosysteemiin, jonka keskipiste on MPLAB X -integroitu kehitysympäristö (IDE). Koodigeneraattorit, kuten MPLAB X Code Configurator (MCC), automatisoivat ja nopeuttavat sovelluskoodin luomista ja mukauttamista pienimmille PIC- ja AVR-mikrokontrollereille, kun taas Harmony-ohjelmistokirjasto tukee kaikkia 32-bittisiä mikro-ohjaimia ja mikroprosessoriratkaisuja.