Konfiguroitavat sekasignaalipiirit eli CMIC-sirut ovat pieniä piirejä, joiden toiminnallisuutta voidaan kasvattaa sekä analogisilla että digitaalisilla toiminnoilla. Dialog Semiconductor on nyt esitellyt ensimmäiset piirit, joilla voidaan ajaa korkeampia, yli 12 voltin jännitteitä.
CMIC on alun perin piilaaksolaisen Silegon kehittämä tekniikka. Se päätyi englantilaisen Dialog Semiconductorin omistukseen yrityskaupassa syksyllä 2017. Kaikkiaan CMIC-piirejä on nyt toimitettu markkinoille lähes viisi miljardia kappaletta. Niitä myydään muun muassa GreenPAK-tuotenimellä.
Dialogin markkinointijohtaja John McDonaldin mukaan korkeammat jännitteet avaavat huimia mahdollisuuksia tuoteperheelle moottorinohjauksessa. - GreenPAK-piirejä voidaan käyttää laajemmin sekä harjattujen että askelmoottorien ohjaukseen niin teollisuudessa, kulutuselektroniikassa kuin älykodin laitteissa, McDonald kehui.
Uusi SLG47105-piiri on kustannustehokas, kertaohjelmoitava vaihtoehto suunnittelijoille, jotka haluavat integroida sekä digitaalisen että analogisen järjestelmän toiminnot ilman lisäkomponentteja. Piiri pystyy ohjaamaan kahta harjattua DC-moottoria, yhtä askelmoottoria, solenoidia tai mitä tahansa muuta kuormaa, joka vaatii enintään 1,5 ampeerin RMS -virtaa lähtöä kohden ja käyttöjännitteitä aina 13,2 volttiin saakka.
Tavallisten suojausominaisuuksien, kuten ylikuumenemisen, alijännitteen ja ylivirtasuojan lisäksi SLG47105 sisältää myös konfiguroitavat digitaaliset ja analogiset resurssit, joiden avulla käyttäjä voi luoda räätälöityjä suojaus- ja moottorinohjausjärjestelmiä. Nämä voivat olla virran tai jännitteen säätöä, jumiutumisen tunnistuksella tai moottorin pehmeäkäynnistystä, millä päästään järjestelmässä parempaan luotettavuuteen ja tehokkaampaan akun käyttöön.
SLG47105-piiri kuluttaa valmiustilassa vain 70 nanoampeerin verran virtaa. Volyymituotanto alkaa vuoden toisella puoliskolla. Lisätietoja Dialog Semiconductorin verkkosivuilta.