Verenpaineen mittauksen markkinat ovat noin 45 miljardin dollarin suuruiset. Infineon aikoo yhdessä piilaaksolaisen Blumon kanssa mullistaa nämä markkinat ensimmäisellä tutkatekniikkaan perustuvalla mittarilla. Tekniikka mahdollistaa verenpaineen jatkuvan ja tarkan mittauksen ilman mansettia.
Uusi ratkaisu perustuu Infineonin 60 gigahertsin taajuudella toimivaan XENSIV-piirisarjaan. Tavoite on saada ratkaisu markkinoille jo ensi vuonna Infineonin Piilaakson innovaatiokeskuksen kautta.
Kun ratkaisu on valmis, voi Blumio tarjota lääketieteen yrityksille kehityskorttia. Paketti sisältää Infineonin tutkapiirin lisäksi Blumion ohjelmistot ja algoritmit, joiden avulla voidaan kehittää langattomia verenpaineen mittauslaitteita.
Infineonin tutkapiirit käyttävät taajuusmoduloitua jatkuvaa lähetystä (FMCWR, frequency-modulated continuous-wave radar). Tällaisen mittauslaitteen kehittämisessä on useita haasteita.
Ensinnäkin tutkan vastaanottama signaali on erittäin kohinainen, mikä edellyttää älykkäiden suotimien käyttöä. Käyttäjän pitää pystyä normaalisti liikkumaan, eivätkä erilaiset heijastumat saa vaikuttaa mitattuun signaaliin.
Toinen haaste on antenni. Sen pitää olla joustava ja pieni, jotta liike ei häiritsisi sen toimintaa sähköisesti. Kolmas haaste on piirin lähetysteho. Eri terveysviranomaiset ovat määritelleet kudoksen säteilyrajaksi noin 4 wattia kiloa kohti. Pienellä mittausalueella tämä tarkoittaa, että lähettimen teho saa olla noin 2 milliwattia. Blumion mukaan tämä riittää sykkeen sekä systolisen että diastolisen verenpaineen tarkkaan, jatkuvaan mittaamiseen.
Tutkamittaus olisi mullistava ratkaisu kaikille niille, joiden on sairauden takia välttämätöntä seurata verenpainettaan jatkuvasti.