Huawei ja suomalinen Silo AI ovat julkistaneet uuden tekoälyä koskevan yhteystyönsä tänään. Yritykset luovat kehittyneitä konenäköratkaisuja käyttämällä Silo-käyttöjärjestelmää (Silo OS) yhdistettynä Huawein Atlas-laskenta-alustaan. Ratkaisu soveltuu skaalautuvan tekoälylaskennan käyttöönottoon.
Uudet tekoälyratkaisut pystyvät hyödyntämään useita web-kameroita, turvakameroita tai infrapunakameroita, ja analysoimaan dataa laitteen sisällä itsenäisesti millisekunneissa ilman ulkopuolisia yhteyksiä, parantaen tietoturvaa. Silo AI:n asiantuntemus tekoälylaskennasta yhdistettynä Huawein edistyneeseen Atlas-alustaan mahdollistaa asiakkaille räätälöidyn erinomaisen konenäkökokemuksen.
Huawein ja Silo AI:n yhteistyöllä voidaan tuottaa konenäköratkaisu esimerkiksi toimitiloihin, jolloin sisätilojen analytiikkaa käsitellään yksilönsuojasta tarkasti huolehtien. Teknologiaa pystyy soveltamaan esimerkiksi kauppakeskuksissa, toimistoissa ja muissa kiinteistöissä. Yksityisyyttä tiukimmin suojaavassa moodissa Silo OS -ratkaisu analysoi Atlas-alustan päällä olevaa kamerakuvaa ja tallentaa vain täysin anonyymejä tilastoja havaituista tapahtumista.
Sovellus auttaa ostoskeskuksia ja muita kiinteistöjä havainnoimaan sisätiloissa tapahtuvaa liikehdintää ja muita tietoja täysin anonyymisti, kuten esimerkiksi prosenttiosuus ihmisistä, jotka pitävät kasvomaskeja tai keskimääräinen etäisyys vierailijoiden välillä.
- On ollut ilo työskennellä Huawein ja heidän Atlas-laskenta-alustansa kanssa. Tämä avaa oven lukemattomille tekoälylaskentaa käyttäville projekteille tulevaisuudessa. Huawein laitteistoa hyödyntämällä voimme saavuttaa matalan latenssin ja saavuttaa muut kriittisten liiketoimintasovellusten toimintakriteerit, sanoo Silo Al:in toimitusjohtaja Peter Sarlin.
Silo OS on tekoälykomponenttien ja -järjestelmien kokoelma, joka on suunniteltu vähentämään merkittävästi tekoälyratkaisujen kehittämiseen liittyviä riskejä, kustannuksia ja viiveitä. Käyttöjärjestelmää on käytetty jo muun muassa robottipohjaiseen viemäriputkien analysointiin konenäyn avulla, valmistusprosessien laadunvalvontaan ja itsenäisiin aluksiin ja ajoneuvoihin.