Suomalainen AR-sisältöjä yritysten käyttöön kehittävä FlyAR on yrittänyt ratkaista yhtä lisätyn todellisuuden isoa hidastetta: nimittäin sitä, että sisällöt yleensä vaativat erillisen sovelluksen asentamisen. Yhtiön kehittämä demo toimii webAR-pohjaisesti suoraan selaimessa.
Lisätty todellisuus alkoi vuonna 2020 siirtyä erillisistä sovelluksista mobiiliselaimiin. Kehityssuunta on hyvä, sillä juuri kukaan ei nauti sovellusten lataamisesta. Selainpohjaisen AR:n toimintavarmuutta kuitenkin hidasti erot mobiiliselaimissa ja niiden webAR-tuessa. Nyt suurin osa moderneista mobiiliselaimista tukee webAR-sisältöä luotettavasti.
FlyAR:n demo toimii niin, että QR-koodi toimii linkkinä AR-toteutukseen, joka avautuu mobiililaitteen oletusselaimeen. Ideaalisti käyttäjä skannaa QR-koodin laitteensa kameralla (iOS-laitteiden ja useiden Android-laitteiden kamerasovellukset lukevat QR-koodeja), siirtyy selaimeen, antaa selaimen pyytämät luvat, sisältö latautuu nopeasti pilvestä ja ilmestyy kohdekuvan päälle.
FlyAR:n AR-toteutuksen ensisijainen käyttökohde on painettu kuva, ei siis näytöllä oleva kuva. Toimistodemonsa yhtiö on toteuttanut pyöreällä flyerilla.
Demo on varsin monipuolinen. WebAR-rajapinnan yli selain voi näyttää esimerkiksi 360-kuvasisältöä, videota, ääntä, tietosisältöä ja linkkejä.
FLyAR:n töistä saa paremman kuvan yhtiön verkkosivuilta.