logotypen
 
 

IN FOCUS

Gallimnitridi tuo laatua, kestävyyttä ja luotettavuutta

Gallium-nitridi (GaN) tarjoaa merkittäviä etuja tehokkuuden ja tehotiheyden lisäämisessä, mikä mahdollistaa suunnittelijoille huomattavasti haastavampien virtalähdemääritysten täyttämisen verrattuna piipohjaisiin MOSFET-komponentteihin. Yksi kohtuullinen huolenaihe minkä tahansa uuden, merkittäviä etuja tarjoavan teknologian suhteen on sen kestävyys ja luotettavuus. Poistaaksemme mahdolliset epäilykset, joita käyttäjillä saattaa olla, tarkastellaan GaN-teknologian kestävyyttä, luotettavuutta ja laatua.

Lue lisää...

Suuri osa talouslehdistä keskittyy puolijohdeteollisuuden osa-alueisiin, joilla innovointi perustuu prosessointitehon kasvattamiselle. Tällaiset piirit muodostavat kuitenkin vain pienen osan suuremmasta kuvasta. Kun digitaaliset päätökset on tehty, on data lähetettävä liikkeelle tai tallennettava pilveen, mikä kaikki vaatii tehokasta energian käyttöä.

Artikkelin kirjoittaja Armin Derpmanns vastaa puolijohteiden markkinoinnista Toshiba Electronics Europe GmbH:ssa.

Teollisuus 4.0 tai teollinen IoT (IIoT) on olut isossa roolissa, kun halutaan siirtyä puhtaasti mekaanisista tai sähkömekaanisista järjestelmistä älykkäämpiin ja hienostuneempiin yhdistettyihin elektronisiin järjestelmiin. Tämä vaatii kuitenkin enemmän laitteita, jotka kuluttavat sähköä. Jos tämä toteutetaan ottamatta huomioon energiatehokkuutta, osa IIoT:n alkuoletuksista kaatuu. Tämä vastaa sitä, kun tietotekniikkateollisuus edellytti tehokkaampia teholähteitä, kun käytössä olevien tietokoneiden ja palvelimien määrä kasvoi nopeasti.

Jokaiselle markkinasegmentille

Kun valtiot teollistuvat ja teollisuusmaat pohtivat hiilijalanjälkeään, tehokas energiankulutus on yleinen sitova teema. Teollisessa kontekstissa tämä kattaa laajan valikoiman sovelluksia, kuten virtalähteitä ja moottorin ohjausjärjestelmiä, sekä akkulaturit, koska autonomisten kuljetusajoneuvojen määrä lisääntyy. Asennettujen sähkölaitteiden jatkuvan kasvun myötä voidaan odottaa, että myös uusia määräyksiä syntyy tai nykyisiä määräyksiä kiristetään, jotta ne velvoittavat alhaisen energiankulutuksen ja vauhdittavat muita energiaystävällisiä aloitteita.

Sitten on robotteja ja yhä useammin yhteistyörobotteja (cobotteja), joiden moottoreiden on myös oltava energiatehokkaita, pienikokoisia ja kevyitä. Ja kun kannustamme ihmisiä ja tavaroita siirtymään yksityisestä maantiekuljetuksesta ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin, myös raideliikenteen kaltaisia vaihtoehtoja on laajennettava ja samalla parannettava tehokkaampiin valvontajärjestelmiin. Lopuksi suuritehoisten sähkönsiirtojärjestelmien (HVDC) kautta toimitetun energian on varmistettava, että – toivottavasti - vihreillä keinoilla tuotettu sähkö siirtyy lähteestä käyttöpisteeseen mahdollisimman pienellä häviöllä.

Sama koskee myös muita markkinoita: autoteollisuus on siirtymässä 48 V:n sähköjärjestelmiin ja -käyttöihin (alemman teholuokan ajoneuvoissa), kodinkoneiden, kuten jäähdytyksen ja ilmastoinnin, on kulutettava vähemmän energiaa ja samalla oltava hiljaisempia.

Innovointia yli pienempien geometrioiden

Digitaaliset järjestelmät, kuten prosessorit ja tekoäly, hyötyvät siirtymisestä yhä tarkempaan litografiaan, mutta suurella määrällä analogisia komponentteja rakennettu pii ei. Monet passiiviset komponentit, kuten kondensaattorit ja induktorit, eivät kutistu, mikä tarkoittaa, että innovaatioiden on tapahduttava muualla. Tehopiirit kuten IGBT- ja MOSFET -laitteet, eivät myöskään hyödynnä hienompaa litografiaa. Sen sijaan valmistajat tarvitsevat perusteellisen ymmärryksen laitteen rakenteen fyysisistä ominaisuuksista sekä vuorovaikutuksesta eri materiaalien risteyksissä, jotta ne voisivat vastata markkinoiden kysyntään.

Viime vuosikymmenten aikana tässä on tapahtunut jatkuvaa parannusta loisvaikutusten, kuten vastuksen, lähtökapasitanssin ja muiden parametrien, vähentämisessä samalla kun kytkentänopeutta on kasvatettu. Tällaiset parannukset staattisiin ja dynaamisiin häviöihin parantavat tehokkuutta ja vähentävät lämmönhukkaa virtalähteissä ja ohjausjärjestelmissä, kuten servokäytöissä. Kotelo on toinen innovaatioalueen avainalue. Nykyiset kotelorakenteet varmistavat, että mahdollinen haihtunut lämpö voidaan poistaa helposti, koska sirun ja kotelon väliset johtumishäviöt on eliminoitu. Lisäksi johtamisen kokonaishäviöt ovat myös pienentyneet, mikä puolestaan vähentää lämmöntuotantoa. Kaikki tämä saavutetaan samalla, kun koteloa kutistetaan, jolloin ne ovat pienempiä ja kevyempiä, säilyttävät luotettavuuden ja tukevat automaattisen optisen tarkistuksen laatuvaatimuksia. Tämä täydentää siitä saavutuksia, joita on saatu sirun sisäisen resistanssin vähentämisessä.

Käytetyt ohjaustekniikat ovat myös kehittyneet, jolloin suunnittelijat voivat torjua ja joskus poistaa vaikutukset, joita näillä loisvaikutuksilla voi olla. Tämä yhdessä tehonmuuntimien kytkentänopeuksien kasvun kanssa mahdollistaa sellaisten edistysaskeleiden saavuttamisen, joita ei voida saavuttaa pelkästään valmistusprosessin parannusten ja fysiikan avulla.

Viimeisen vuosikymmenen yksi tärkeimpiä kehityksiä on ollut laajan kaistaeron (WBG, wide bandgap) tekniikoiden, kuten piikarbidin (SiC) ja galliumnitridin (GaN), laajamittainen käyttöönotto. Nämä voittavat monet piin fyysisistä rajoituksista ja mahdollistavat innovatiivisten tehoratkaisujen käytön, jotka voivat maksimoida suorituskyvyn. Nämä ovat sovelluksia, joissa tehonmuutos tapahtuu 99 tai jopa sitä paremmalla hyötysuhteella.

Digitaalisia prosessoreita analogisessa maailmassa

Vaikka IIoT:ssa on kyse ennen kaikkea datan jakamisesta ja analysoinnista, tällaisiin järjestelmiin tulevat signaalit ja ulostuloja toteuttavat toimilaitteet toimivat edelleen analogisella alueella. Mikro-ohjainten muodossa olevat digitaaliset prosessorit ovat olennainen osa kokonaisuutta, mutta raakaprosessointitehoa ei ole ainoa, mitä tarvitaan. Sen sijaan erittäin integroidut ja kehittyneet ohjausmekanismit, jotka toimivat joissain tapauksissa lähes itsenäisesti, ovat tärkeämpiä kuin puhdas prosessointikyky ja ne on integroitava digitaalisten prosessorien rinnalle.

Toshiba tarjoaa valikoiman mikro-ohjaimia, jotka integroivat tällaisia ohjausmekanismeja, kuten integroitu vektoriprosessori (Vector Engine), joka käsittelee suurimman osan monimutkaisuudesta esimerkiksi kenttäohjauksen takana tai jotka mahdollistavat anturittoman moottorin ohjauksen. Tämä helpottaa suunnittelijoiden työtä ja integroimista tehokkaaseen moottorin ohjaustekniikkaan. Se myös osaltaan ratkaisee yleistä tarvetta toteuttaa älykkäitä lähestymistapoja, jotka tuovat hyötyä järjestelmätasolla, kuten pienen nopeuden moottorin suurella vääntömomentilla.

Kaikki ei ole halvempaa

Vaikka puolijohdetoimittajat ovat hyötyneet litografian kutistumisesta ja kiekkojen koosta, tämä ei tarkoita sitä, että nämä laitteet hinnoiteltaisiin pelkästään käytetyn piin määrän mukaan. Puolijohteiden valmistus vaatii massiivisia investointeja uusien valmistusprosessien, uusien kotelointiratkaisujen ja lisäkapasiteetin luomiseksi tuotantolaitoksissa. Kun vanhat teknologiat "siirtyvät digitaaliseksi" ja nykyiset sovellukset integroituvat yhä enemmän, ne vaativat yhä enemmän tukea ja asiantuntemusta. Nykypäivän mikro-ohjaimeen perustuvat järjestelmät voivat sisältää moottorinohjauksen, digitaalisen tehonmuunnoksen, graafisen käyttöliittymän, verkkoyhteyden ja myös suojauksen. Jokainen näistä olisi aiemmin käsitelty erikseen.

Lisäksi siirtyminen laajan kaistaeron tehokomponentteihin ei korvaa vanhoja piirejä suoraan. Tehoajurien, loistehon parametrien ja pitkäaikainen ikääntyminen ovat erilaisia verrattuna niiden korvaamiin piin MOSFET- ja IGBT-piireihin. Kytkentäprosessin ohjaaminen, nopeiden kytkentäsiirtymien hallinta ja monet muut näkökohdat edellyttävät myös huolellista pohdintaa menestyksekkään suunnittelun varmistamiseksi pitkällä aikavälillä.

Laajan kaistaeron komponentit ovat myös jonkin aikaa kalliimpia kuin aiemmat piivaihtoehdot. Puolijohdetoimittajien osalta tämä edellyttää kapasiteetin arviointia: miten piikarbidin markkinoille saattaminen vaikuttaa seuraavan sukupolven superliitoksen perustuvien MOSFET-piirien kysyntään ja miten tämä muutos pitäisi suunnitella?

Siksi vuorovaikutuksessa puolijohdetoimittajien kanssa on yhä enemmän otettava huomioon pitkän aikavälin kokonaiskustannukset (TCO) ja siitä aiheutuvat järjestelmätason ja loppukäyttäjien edut sen sijaan, että keskityttäisiin pelkästään yksittäisten komponenttien hintaan piirilevyllä.

Uusi normaali

Koska tuotantolaitoksia ja asiakkaita on ympäri maailmaa, Toshiballe on tuttua käsitellä kriisejä, katastrofeja ja niistä aiheutuvia haasteita. Viimeaikaisilla koronaviruksen asettamilla rajoituksilla on kuitenkin ollut vaikutuksia kaikkialla. Ehkä kaikkein vakavin näistä on ollut henkilökohtaisen vuorovaikutuksen väheneminen asiakkaiden kanssa. Näyttelyt ja kongressit siirtyvät verkkoon, joten olemme nopeasti sopeutuneet vaihtoehtoisiin lähestymistapoihin.

Verkkoseminaari tai -näyttely kuten "Journey of Motor Control", tiivisti 40 vuoden kokemuksen ja intohimon tähän aiheeseen. Vierailijat saivat tietoa innovatiivisesta, energiaa säästävästä askelmoottorin ohjauksesta, jossa on automaattinen vahvistuksen säätö (AGC), kolmivaiheinen harjaton moottorinohjauksen InPAC-tekniikka ja muut pienen nopeuden anturittomat (LSSL) ratkaisut.

Toinen tapahtuma oli ”Passion for Power Solutions”, joka keskittyi informoimaan suunnittelijoita niistä haasteista, jotka liittyvät siirtymiseen laajan kaistaeron tehopuolijohteisiin, olemassa olevien DTMOS VI- ja UMOS X -piirien käyttöön sekä sähkömekaanisten releiden elektronisiin korvaajiin.  Tämä korosti, että siirtämällä jatkuvasti olemassa olevien tekniikoiden rajoja tuonnemmaksi optimoimalla johtavuutta ja parantamalla kytkentäominaisuuksia voidaan kustannus -suorituskykysuhteessa edistyä edelleen, kunnes uusista laajan kaistaeron WGB-tuotteista tulee valtavirtaa. Joka tapauksessa verkkotapahtumat osoittavat, miten Toshiba hallitsee siirtymistä uuteen materiaaliteknologiaan.

Myös asiakastuki siirtyy verkkoon ja muuttaa tapaamme pitää yhteyttä ja neuvotella asiakkaiden kanssa suunnittelun haasteista. Ylläpidämme myös korkeatasoista verkkosivustoa, jonka kautta asiakkaat saavat käyttöön tekniset white paper -dokumentit ja sovellusesimerkit, datalehdet, sovellustiedot, viitemallit ja monet muut oppimateriaalit, kuten online-webinaarit ja koulutuspaketit.

Yhteenveto

Epäilemättä käytettävissä olevan energian tehokas käyttö ohjaa suuressa määrin puolijohdeteollisuuden kysyntää nykyään. Riippumatta siitä, onko tarpeen vähentää kohinaa, minimoida lämmöntuotto vai pienentää ratkaisun kokoa, ongelman ydin on elektronien mestarillisessa käsittelyssä.

Puolijohdeteollisuuden arvo on kuitenkin paljon enemmän kuin sen toimittamat tuotteet. Sen sovellustason asiantuntemus, konsultin rooli ja syvä ymmärrys markkinoista ovat yhtä tärkeitä kuin sen kyky innovoida kaikilla tasoilla prosessista kotelointiin ja asiakkaidemme kehittämiin loppujärjestelmiin.

MORE NEWS

ROHM nosti lidarin valotehon kilowattiin

Japanilainen ROHM on esitellyt uuden infrapunalaserin, joka mullistaa lidar-sovellusten suorituskyvyn. Uusi RLD8BQAB3-laserdiodi tuottaa jopa 1 kW:n valotehon, mikä merkittävästi parantaa etäisyyden mittauksen tarkkuutta ja resoluutiota. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia muun muassa autonomisten ajoneuvojen, droonien ja robottien käyttöön.

Qualcommille ainakin erävoitto Arm:n kanssa

Qualcomm julistaa itsensä voittajaksi kiistassa Armin kanssa sen jälkeen, kun valamiehistö antoi päätöksen kahdessa kolmesta ratkaistavasta kysymyksestä. Tuomari ei salli uutta oikeudenkäyntiä ennen kuin yritykset ovat keskustelleet sovittelijan kanssa.

Vuoden Professori estää häiriöitä paikannussignaalissa

Professoriliitto on valinnut Vuoden Professoriksi 2025 tietotekniikan professori Heidi Kuusniemen Vaasan yliopistosta. Kuusniemi on kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu paikkatietotekniikan ja satelliittinavigoinnin asiantuntija, joka on tehnyt merkittävää työtä avaruusteknologian ja paikannusjärjestelmien parissa yli 20 vuoden ajan.

Miksi ohjelmoitavuus tekee MEMS-ajoituksesta kvartsia paremman?

Mikroelektromekaanisiin järjestelmiin eli MEMS-komponentteihin perustuvat piiajoituslaitteet päihittävät kvartsin elektroniikkasuunnittelun uudella aikakaudella. Yksi MEMS-ajoituspiirien vahvuuksista on ohjelmoitavuus.

Kvanttitekniikan läpimurto: Atomikello mullistaa puolustusteknologian

Englannissa kehitetty vallankumouksellinen kvanttitekniikkaan perustuva atomikello lupaa parantaa turvallisuutta ja tarkkuutta sotilasoperaatioissa. Puolustusministeriön salaisessa tutkimuslaitoksessa (Dstl) kehitetty kvanttitekniikkaa hyödyntävä atomikello on tarkkuudessaan täysin omaa luokkaansa.

Japanilaiset kehittävät jo softapohjaista autoa

Autonvalmistaja Honda Motor ja Renesas Electronics ovat ilmoittaneet yhteistyöstä, jonka tavoitteena on kehittää korkean suorituskyvyn järjestelmäpiiri (SoC) ohjelmallisesti määritettäville autoille (SDV, Software-Defined Vehicle). Uusi SoC tulee tarjoamaan huippuluokan tekoälysuorituskykyä (2000 TOPS) yhdistettynä maailmanluokan energiatehokkuuteen (20 TOPS/W).

Melkoinen yllätys - PC-myynti kääntyi kasvuun

PC-markkinoilla puhaltavat uudet tuulet: ensimmäistä kertaa neljään vuoteen myynti kääntyy nousuun. Stocklyticsin keräämien tuoreiden tilastojen mukaan PC-myynti kasvaa globaalisti 2,9 prosenttia ja saavuttaa 225 miljardin dollarin rajapyykin vuonna 2025. Tämä merkitsee merkittävää käännettä markkinoille, jotka ovat kärsineet viime vuosina mittavista laskuista.

Nokian 4G-verkko valmis kuumatkalle

Nokia ja Intuitive Machines ovat saaneet valmiiksi maailman ensimmäisen Kuuhun lähetettävän 4G-verkon integroinnin. Verkko lähtee matkalle helmikuun lopussa osana IM-2-missiota.

Japanilaisjätti investoi oululaiseen ruiskuvalettuun elektroniikkaan

Japanilainen teknologiayhtiö Kyocera on sijoittanut 5 miljoonaa euroa oululaisen TactoTekin kehittämään IMSE-teknologiaan (Injection Molded Structural Electronics). Investoinnin myötä Kyocera ja TactoTek laajentavat strategista yhteistyötään, jonka tavoitteena on kehittää entistä ohuempia, kevyempiä ja intuitiivisempia ihmisen ja koneen rajapintoja.

Suomalainen anturijärjestelmä osoitti tehonsa ammattikeittiössä

Ravintolakeittiö on varsin vihamielinen ympäristö paitsi työtään tekeville ammattilaisille, myös omistajan sähkölaskulle. Kiinteistösijoittaja Areim voitti viime vuoden Energianerokas 2024 -palkinnon onnistuttuaan puolittamaan ravintolakeittiöiden ilmanvaihdon aiheuttaman sähkölaskun. Temppu onnistui suomalaisella anturitekniikalla.

Murata kutisti induktorin hiekanjyvän kokoiseksi

Japanilainen Murata Manufacturing on esitellyt maailman pienimmän induktorin, jonka mitat ovat vain 0,16 x 0,08 millimetri. Tämä 006003-kokoinen siruinduktori, joka on kooltaan lähes hiekanjyvän luokkaa, julkistettiin maailman suurimmilla kulutuselektroniikan messuilla CES 2025 -tapahtumassa Las Vegasissa.

Nokia kiihdytti kuidun jo terabitin nopeuteen

Nokia ja Saudi-Arabian stc Group ovat yhdessä tehneet historiaa Lähi-idän ja Afrikan alueella suorittamalla ensimmäisen onnistuneen terabitin (1Tbps) pitkän matkan kenttäkokeen. Testi toteutettiin stc Groupin DWDM-verkossa (Dense Wavelength Division Multiplexing) ja siinä käytettiin Nokian kuudennen sukupolven PSE-6s-prosessoria (Photonic Service Engine).

HDMI-väylän nopeus kaksinkertaistuu

HDMI Forum on julkistanut uuden HDMI 2.2 -standardin, joka nostaa HDMI-väylän kaistanleveyden ennätykselliseen 96 gigabittiin sekunnissa. Tämä kaksinkertainen nopeus verrattuna edeltävään HDMI 2.1 -versioon mahdollistaa korkeammat resoluutiot, nopeammat virkistystaajuudet ja uuden sukupolven audiovisuaaliset kokemukset.

OnePlus astui lopullisesti premium-kisaan

OnePlus on julkistanut uuden lippulaivapuhelimensa. Eilen esitellyt 13-mallin myötä yhtiö viimeistään hyppää premium-laitteiden kisaan, sillä 16 gigatavun muistilla ja 512 gigatavun tallennustilalla laitteen hinta on 1149 euroa. Uutuutta pitääkin verrata lähes Applen ja Samsungin kalleimpiin malleihin.

OnePlus julkisti 13-sarjansa, tässä speksit

OnePlus ilmoitti tänään virallisesti uusimpien lippulaivalaitteidensa, OnePlus 13 -sarjan, globaalista lanseerauksesta. Tarjolla on uusi lippulaiva eli OnePlus 13 sekä sen edullisempi tytärmalli 13R.

Tektronixin mittauslaitteita saa jatkossa myös CN Roodilta

Hollantilainen ja mittaus- ja testausratkaisujen jakelija CN Rood laajentaa yhteistyötään Tektronixin kanssa ja alkaa edustaa yhtiötä nyt myös Suomessa, Tanskassa ja Norjassa. CN Rood on saavuttanut suuren menestyksen Tektronixin tuotteiden edustajana Alankomaissa, Belgiassa, Luxemburgissa ja Ruotsissa.

CES: Paristo lataa itsensä lamppujen valolla

Energian varastointiratkaisujen kehittävä japanilainen Nichicon ja ruotsalainen Epishine ovat esitelleet Las Vegasin CES-messuilla vallankumouksellisen itsestään latautuvan paristoratkaisun. Uusi SCB-EpNi-2500-000400-moduuli yhdistää Nichiconin huippuluokan LTO-paristot ja Epishinen ultrakevyet, joustavat orgaaniset aurinkokennot.

Nokialla jo 7000 5G-essentiaalipatenttien perhettä

Nokia ilmoitti tänään saavuttaneensa merkittävän rajapyykin, kun sen 5G-teknologiaan essentiaaleiksi julistettujen patenttiperheiden määrä on ylittänyt 7000. Yhtiön keskeiset keksinnöt, kuten innovaatiot 5G-radioiden protokollasuunnittelussa, 5G-turvallisuudessa ja käyttöliittymäteknologioissa määrittelevät, miten älypuhelimet, älyautot ja muut yhdistetyt laitteet kommunikoivat 5G-verkkojen kanssa.

HMD:n uutuus tuo hätäyhteydet satelliittien kautta

Suomalainen HMD Global on esitellyt uuden innovaation, HMD OffGrid -palvelun, joka hyödyntää huipputason satelliittiteknologiaa varmistaakseen yhteydet myös perinteisten mobiiliverkkojen ulottumattomissa. Pakettiin kuuluu OffGrid-laite, joka painaa vain 60 grammaa ja maksaa 169 euroa.

Liikeanturi tuo eleohjauksen pieniin laitteisiin

Bosch Sensortecin liikeanturit mahdollistavat tehokkaan eleohjauksen pienikokoisissa ja energiaa säästävissä älylaitteissa. Yhtiö esittelee uusia anturiratkaisuaan Las Vegasin CES-messuilla.

Miksi ohjelmoitavuus tekee MEMS-ajoituksesta kvartsia paremman?

Mikroelektromekaanisiin järjestelmiin eli MEMS-komponentteihin perustuvat piiajoituslaitteet päihittävät kvartsin elektroniikkasuunnittelun uudella aikakaudella. Yksi MEMS-ajoituspiirien vahvuuksista on ohjelmoitavuus.

Lue lisää...

Tekoäly edellyttää yhä nopeampia verkkoja

Kestävä digitaalinen infrastruktuuri on kriittinen, jotta tietoliikenneverkot voidaan tehokkaasti valjastaa tekoälyinnovaatioiden ja pilvipohjaisten palveluiden tarpeisiin. Tekoälyyn liittyvien datarikkaiden sovellusten lisääntyvä kysyntä edellyttää tietoliikenneverkkoa, joka kykenee käsittelemään suuria tietomääriä alhaisella viiveellä, kirjoittaa Orange Businessin kumppaniratkaisuista vastaava Carl Hansson.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
Tapahtuma: Winter Satellite Workshop 2025
Espoo Otaniemi / Dipoli, 21. - 23.1.2025
Lisätietoja täällä
 
Tapahtuma: EMC -seminaari (Kotel)
Tampere 5. – 6.2.2025. Lisätietoja: asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com

R&S -seminaari: Demystifying SA and VNA
Oulussa 12.2.2024 ja Vantaalla 13.2.2024
Ilmoittautuminen: asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com

 
R&S -koulutus: RF Mittaustekniikan 2-päiväinen koulutus (huom. maksullinen)
Vantaalla 12.-13.3.2025
Ilmoittautuminen: RF Mittaustekniikka - Rohde & Schwarz Finland Oy
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 

NEWSFLASH

 
article