logotypen
 
 

IN FOCUS

Suojaa datasi kunnolla

SSD-levyt tarjoavat luontaisesti korkean luotettavuuden kaikentyyppisiin sovelluksiin, aina aloitustason kuluttajalaitteista kriittisiin järjestelmiin. Asianmukaiset tietosuojamekanismit voivat maksimoida levyn käyttöiän toteuttamalla ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä tarpeen mukaan, kertoo Silicon Motion artikkelissaan.

Lue lisää...
" "

Suuri osa talouslehdistä keskittyy puolijohdeteollisuuden osa-alueisiin, joilla innovointi perustuu prosessointitehon kasvattamiselle. Tällaiset piirit muodostavat kuitenkin vain pienen osan suuremmasta kuvasta. Kun digitaaliset päätökset on tehty, on data lähetettävä liikkeelle tai tallennettava pilveen, mikä kaikki vaatii tehokasta energian käyttöä.

Artikkelin kirjoittaja Armin Derpmanns vastaa puolijohteiden markkinoinnista Toshiba Electronics Europe GmbH:ssa.

Teollisuus 4.0 tai teollinen IoT (IIoT) on olut isossa roolissa, kun halutaan siirtyä puhtaasti mekaanisista tai sähkömekaanisista järjestelmistä älykkäämpiin ja hienostuneempiin yhdistettyihin elektronisiin järjestelmiin. Tämä vaatii kuitenkin enemmän laitteita, jotka kuluttavat sähköä. Jos tämä toteutetaan ottamatta huomioon energiatehokkuutta, osa IIoT:n alkuoletuksista kaatuu. Tämä vastaa sitä, kun tietotekniikkateollisuus edellytti tehokkaampia teholähteitä, kun käytössä olevien tietokoneiden ja palvelimien määrä kasvoi nopeasti.

Jokaiselle markkinasegmentille

Kun valtiot teollistuvat ja teollisuusmaat pohtivat hiilijalanjälkeään, tehokas energiankulutus on yleinen sitova teema. Teollisessa kontekstissa tämä kattaa laajan valikoiman sovelluksia, kuten virtalähteitä ja moottorin ohjausjärjestelmiä, sekä akkulaturit, koska autonomisten kuljetusajoneuvojen määrä lisääntyy. Asennettujen sähkölaitteiden jatkuvan kasvun myötä voidaan odottaa, että myös uusia määräyksiä syntyy tai nykyisiä määräyksiä kiristetään, jotta ne velvoittavat alhaisen energiankulutuksen ja vauhdittavat muita energiaystävällisiä aloitteita.

Sitten on robotteja ja yhä useammin yhteistyörobotteja (cobotteja), joiden moottoreiden on myös oltava energiatehokkaita, pienikokoisia ja kevyitä. Ja kun kannustamme ihmisiä ja tavaroita siirtymään yksityisestä maantiekuljetuksesta ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin, myös raideliikenteen kaltaisia vaihtoehtoja on laajennettava ja samalla parannettava tehokkaampiin valvontajärjestelmiin. Lopuksi suuritehoisten sähkönsiirtojärjestelmien (HVDC) kautta toimitetun energian on varmistettava, että – toivottavasti - vihreillä keinoilla tuotettu sähkö siirtyy lähteestä käyttöpisteeseen mahdollisimman pienellä häviöllä.

Sama koskee myös muita markkinoita: autoteollisuus on siirtymässä 48 V:n sähköjärjestelmiin ja -käyttöihin (alemman teholuokan ajoneuvoissa), kodinkoneiden, kuten jäähdytyksen ja ilmastoinnin, on kulutettava vähemmän energiaa ja samalla oltava hiljaisempia.

Innovointia yli pienempien geometrioiden

Digitaaliset järjestelmät, kuten prosessorit ja tekoäly, hyötyvät siirtymisestä yhä tarkempaan litografiaan, mutta suurella määrällä analogisia komponentteja rakennettu pii ei. Monet passiiviset komponentit, kuten kondensaattorit ja induktorit, eivät kutistu, mikä tarkoittaa, että innovaatioiden on tapahduttava muualla. Tehopiirit kuten IGBT- ja MOSFET -laitteet, eivät myöskään hyödynnä hienompaa litografiaa. Sen sijaan valmistajat tarvitsevat perusteellisen ymmärryksen laitteen rakenteen fyysisistä ominaisuuksista sekä vuorovaikutuksesta eri materiaalien risteyksissä, jotta ne voisivat vastata markkinoiden kysyntään.

Viime vuosikymmenten aikana tässä on tapahtunut jatkuvaa parannusta loisvaikutusten, kuten vastuksen, lähtökapasitanssin ja muiden parametrien, vähentämisessä samalla kun kytkentänopeutta on kasvatettu. Tällaiset parannukset staattisiin ja dynaamisiin häviöihin parantavat tehokkuutta ja vähentävät lämmönhukkaa virtalähteissä ja ohjausjärjestelmissä, kuten servokäytöissä. Kotelo on toinen innovaatioalueen avainalue. Nykyiset kotelorakenteet varmistavat, että mahdollinen haihtunut lämpö voidaan poistaa helposti, koska sirun ja kotelon väliset johtumishäviöt on eliminoitu. Lisäksi johtamisen kokonaishäviöt ovat myös pienentyneet, mikä puolestaan vähentää lämmöntuotantoa. Kaikki tämä saavutetaan samalla, kun koteloa kutistetaan, jolloin ne ovat pienempiä ja kevyempiä, säilyttävät luotettavuuden ja tukevat automaattisen optisen tarkistuksen laatuvaatimuksia. Tämä täydentää siitä saavutuksia, joita on saatu sirun sisäisen resistanssin vähentämisessä.

Käytetyt ohjaustekniikat ovat myös kehittyneet, jolloin suunnittelijat voivat torjua ja joskus poistaa vaikutukset, joita näillä loisvaikutuksilla voi olla. Tämä yhdessä tehonmuuntimien kytkentänopeuksien kasvun kanssa mahdollistaa sellaisten edistysaskeleiden saavuttamisen, joita ei voida saavuttaa pelkästään valmistusprosessin parannusten ja fysiikan avulla.

Viimeisen vuosikymmenen yksi tärkeimpiä kehityksiä on ollut laajan kaistaeron (WBG, wide bandgap) tekniikoiden, kuten piikarbidin (SiC) ja galliumnitridin (GaN), laajamittainen käyttöönotto. Nämä voittavat monet piin fyysisistä rajoituksista ja mahdollistavat innovatiivisten tehoratkaisujen käytön, jotka voivat maksimoida suorituskyvyn. Nämä ovat sovelluksia, joissa tehonmuutos tapahtuu 99 tai jopa sitä paremmalla hyötysuhteella.

Digitaalisia prosessoreita analogisessa maailmassa

Vaikka IIoT:ssa on kyse ennen kaikkea datan jakamisesta ja analysoinnista, tällaisiin järjestelmiin tulevat signaalit ja ulostuloja toteuttavat toimilaitteet toimivat edelleen analogisella alueella. Mikro-ohjainten muodossa olevat digitaaliset prosessorit ovat olennainen osa kokonaisuutta, mutta raakaprosessointitehoa ei ole ainoa, mitä tarvitaan. Sen sijaan erittäin integroidut ja kehittyneet ohjausmekanismit, jotka toimivat joissain tapauksissa lähes itsenäisesti, ovat tärkeämpiä kuin puhdas prosessointikyky ja ne on integroitava digitaalisten prosessorien rinnalle.

Toshiba tarjoaa valikoiman mikro-ohjaimia, jotka integroivat tällaisia ohjausmekanismeja, kuten integroitu vektoriprosessori (Vector Engine), joka käsittelee suurimman osan monimutkaisuudesta esimerkiksi kenttäohjauksen takana tai jotka mahdollistavat anturittoman moottorin ohjauksen. Tämä helpottaa suunnittelijoiden työtä ja integroimista tehokkaaseen moottorin ohjaustekniikkaan. Se myös osaltaan ratkaisee yleistä tarvetta toteuttaa älykkäitä lähestymistapoja, jotka tuovat hyötyä järjestelmätasolla, kuten pienen nopeuden moottorin suurella vääntömomentilla.

Kaikki ei ole halvempaa

Vaikka puolijohdetoimittajat ovat hyötyneet litografian kutistumisesta ja kiekkojen koosta, tämä ei tarkoita sitä, että nämä laitteet hinnoiteltaisiin pelkästään käytetyn piin määrän mukaan. Puolijohteiden valmistus vaatii massiivisia investointeja uusien valmistusprosessien, uusien kotelointiratkaisujen ja lisäkapasiteetin luomiseksi tuotantolaitoksissa. Kun vanhat teknologiat "siirtyvät digitaaliseksi" ja nykyiset sovellukset integroituvat yhä enemmän, ne vaativat yhä enemmän tukea ja asiantuntemusta. Nykypäivän mikro-ohjaimeen perustuvat järjestelmät voivat sisältää moottorinohjauksen, digitaalisen tehonmuunnoksen, graafisen käyttöliittymän, verkkoyhteyden ja myös suojauksen. Jokainen näistä olisi aiemmin käsitelty erikseen.

Lisäksi siirtyminen laajan kaistaeron tehokomponentteihin ei korvaa vanhoja piirejä suoraan. Tehoajurien, loistehon parametrien ja pitkäaikainen ikääntyminen ovat erilaisia verrattuna niiden korvaamiin piin MOSFET- ja IGBT-piireihin. Kytkentäprosessin ohjaaminen, nopeiden kytkentäsiirtymien hallinta ja monet muut näkökohdat edellyttävät myös huolellista pohdintaa menestyksekkään suunnittelun varmistamiseksi pitkällä aikavälillä.

Laajan kaistaeron komponentit ovat myös jonkin aikaa kalliimpia kuin aiemmat piivaihtoehdot. Puolijohdetoimittajien osalta tämä edellyttää kapasiteetin arviointia: miten piikarbidin markkinoille saattaminen vaikuttaa seuraavan sukupolven superliitoksen perustuvien MOSFET-piirien kysyntään ja miten tämä muutos pitäisi suunnitella?

Siksi vuorovaikutuksessa puolijohdetoimittajien kanssa on yhä enemmän otettava huomioon pitkän aikavälin kokonaiskustannukset (TCO) ja siitä aiheutuvat järjestelmätason ja loppukäyttäjien edut sen sijaan, että keskityttäisiin pelkästään yksittäisten komponenttien hintaan piirilevyllä.

Uusi normaali

Koska tuotantolaitoksia ja asiakkaita on ympäri maailmaa, Toshiballe on tuttua käsitellä kriisejä, katastrofeja ja niistä aiheutuvia haasteita. Viimeaikaisilla koronaviruksen asettamilla rajoituksilla on kuitenkin ollut vaikutuksia kaikkialla. Ehkä kaikkein vakavin näistä on ollut henkilökohtaisen vuorovaikutuksen väheneminen asiakkaiden kanssa. Näyttelyt ja kongressit siirtyvät verkkoon, joten olemme nopeasti sopeutuneet vaihtoehtoisiin lähestymistapoihin.

Verkkoseminaari tai -näyttely kuten "Journey of Motor Control", tiivisti 40 vuoden kokemuksen ja intohimon tähän aiheeseen. Vierailijat saivat tietoa innovatiivisesta, energiaa säästävästä askelmoottorin ohjauksesta, jossa on automaattinen vahvistuksen säätö (AGC), kolmivaiheinen harjaton moottorinohjauksen InPAC-tekniikka ja muut pienen nopeuden anturittomat (LSSL) ratkaisut.

Toinen tapahtuma oli ”Passion for Power Solutions”, joka keskittyi informoimaan suunnittelijoita niistä haasteista, jotka liittyvät siirtymiseen laajan kaistaeron tehopuolijohteisiin, olemassa olevien DTMOS VI- ja UMOS X -piirien käyttöön sekä sähkömekaanisten releiden elektronisiin korvaajiin.  Tämä korosti, että siirtämällä jatkuvasti olemassa olevien tekniikoiden rajoja tuonnemmaksi optimoimalla johtavuutta ja parantamalla kytkentäominaisuuksia voidaan kustannus -suorituskykysuhteessa edistyä edelleen, kunnes uusista laajan kaistaeron WGB-tuotteista tulee valtavirtaa. Joka tapauksessa verkkotapahtumat osoittavat, miten Toshiba hallitsee siirtymistä uuteen materiaaliteknologiaan.

Myös asiakastuki siirtyy verkkoon ja muuttaa tapaamme pitää yhteyttä ja neuvotella asiakkaiden kanssa suunnittelun haasteista. Ylläpidämme myös korkeatasoista verkkosivustoa, jonka kautta asiakkaat saavat käyttöön tekniset white paper -dokumentit ja sovellusesimerkit, datalehdet, sovellustiedot, viitemallit ja monet muut oppimateriaalit, kuten online-webinaarit ja koulutuspaketit.

Yhteenveto

Epäilemättä käytettävissä olevan energian tehokas käyttö ohjaa suuressa määrin puolijohdeteollisuuden kysyntää nykyään. Riippumatta siitä, onko tarpeen vähentää kohinaa, minimoida lämmöntuotto vai pienentää ratkaisun kokoa, ongelman ydin on elektronien mestarillisessa käsittelyssä.

Puolijohdeteollisuuden arvo on kuitenkin paljon enemmän kuin sen toimittamat tuotteet. Sen sovellustason asiantuntemus, konsultin rooli ja syvä ymmärrys markkinoista ovat yhtä tärkeitä kuin sen kyky innovoida kaikilla tasoilla prosessista kotelointiin ja asiakkaidemme kehittämiin loppujärjestelmiin.

MORE NEWS

Realme näyttää, että kännykkäakuissa on paljon kehitettävää

Älypuhelinvalmistaja realme julkaisee ensi viikolla uudet realme 14 5G- ja realme 14T -mallit, jotka nostavat erityisesti akunkeston uudelle tasolle. Uutuusmallit on suunniteltu tarjoamaan poikkeuksellisen pitkän käyttöajan, ja ne haastavat kilpailijat keskiluokan älypuhelinmarkkinoilla.

EU:n Chips Act saa kovaa kritiikkiä: tavoitteet epärealistisia

Euroopan tilintarkastustuomioistuin on esittänyt voimakasta kritiikkiä EU:n puolijohdestrategiaa, eli niin sanottua Chips Actia, kohtaan. Tuoreessa raportissaan tuomioistuin toteaa, että ohjelman keskeinen tavoite – nostaa EU:n osuus kehittyneiden ja energiatehokkaiden puolijohteiden maailmanlaajuisesta tuotannosta 20 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä – on nykymenolla saavuttamattomissa.

C++ sopii piirien suunnitteluun, mutta ei aina

Diplomi-insinööri Sakari Lahden tuore väitöskirjatutkimus Tampereen yliopistosta osoittaa, että korkean tason synteesi voi jopa puolittaa piirien kehitystyöhön kuluvan ajan verrattuna manuaaliseen RTL-suunnitteluun. Erityisesti FPGA-pohjaisissa projekteissa HLS tarjoaa huomattavan tuottavuushyödyn, kun aikaa vievät mikroarkkitehtuurin yksityiskohdat jätetään automaattisen työkalun huoleksi.

Uudenlainen valoanturi kiihdyttää optisen datansiirron nopeuden jopa 10-kertaiseksi

Elektroniikka- ja materiaaliteknologiayhtiö TDK on esitellyt vallankumouksellisen uuden valoanturin, joka lupaa kiihdyttää optisen datansiirron nopeuden jopa kymmenkertaiseksi nykyisiin teknologioihin verrattuna. Kyseessä on Spin Photo Detector – niminen muunnoselementti, joka yhdistää optiikan, elektroniikan ja magneettisuuden täysin uudella tavalla.

Tämän piti olla melkein mahdotonta – Wi-Fi 7 tulee IoT-käyttöön

Synaptics on rikkonut odotuksia tuomalla Wi-Fi 7 -teknologian kevyisiin ja vähävirtaisiin IoT-laitteisiin. Yhtiön uusi Veros-sarjan piiri tarjoaa huippunopeuden, matalan latenssin ja monipuolisen yhdistettävyyden, mikä avaa uusia mahdollisuuksia älylaitteille.

Uusi eSIM tulee Telenorin IoT-verkkoon

Telenor IoT ottaa käyttöön uuden sukupolven SGP.32-eSIM-standardin syksyllä 2025, vahvistaen asemaansa edelläkävijänä teollisen IoT-yhteyksien hallinnassa. Uusi standardi tuo merkittäviä parannuksia skaalautuvuuteen, hallinnan helppouteen ja energiankulutuksen optimointiin verrattuna aiempiin eSIM-ratkaisuihin.

Olisiko UWB parempi kuulokkeisiin kuin Bluetooth?

UWB-teknologia, joka lähettää dataa nopeina purskeina erittäin laajalla taajuusalueella (3,1–10,6 GHz), tarjoaa useita etuja perinteiseen Bluetoothiin verrattuna. Siinä missä Bluetoothin parhaatkin koodekit, kuten aptX Lossless ja LDAC, jäävät 1–1,2 megabitin sekuntinopeuksiin, UWB voi teoriassa tarjota yli 100 Mbps siirtonopeuden jopa 10 metrin säteellä.

Click-lisäkortti tarkkaan moottorinohjaukseen

MIKROE on julkaissut uuden Power Step 2 Click -lisäkortin, joka tuo erittäin tarkan ja tehokkaan moottorinohjauksen osaksi mikroBUS-ekosysteemiä. Uutuus sopii vaativiin sovelluksiin, kuten robotiikkaan, lääkintälaitteisiin, antennien suuntaukseen sekä turvajärjestelmiin.

​Intelin uusi pomo laittaa tuulemaan – joka viides saa lähteä

Intel on ilmoittanut suunnittelevansa vähentävänsä jopa yli 20 prosenttia henkilöstöstään. San Francisco Chroniclen raportoimat vähennyksen olisivat samalla yhtiön historian suurin irtisanomisaalto.

Lenovo jäähdyttää GPT-laskentaa nesteellä

Lenovo on julkaissut uuden sukupolven tekoälyratkaisun, jossa yhdistyvät hyperkonvergoitu infrastruktuuri (HCI), generatiivinen tekoäly ja ensi kertaa myös nestejäähdytys. Yhtiön uusi ThinkAgile V4 -sarjan laitekokonaisuus esittelee maailman ensimmäisen nestejäähdytetyn HCI-alustan, jonka tavoitteena on tehostaa tekoälylaskentaa ja pienentää energiankulutusta jopa 25 prosentilla edellisiin sukupolviin verrattuna.

Ransomware kasvaa hurjaa vauhtia

Kiristyshaittaohjelmahyökkäysten määrä kasvoi alkuvuonna 2025 peräti 126 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, kertoo Check Point Researchin tuore raportti. Tammi-maaliskuussa kiristyshaittaohjelmaryhmät ilmoittivat yhteensä 2289 uhrista – enemmän kuin koskaan aiemmin yhden vuosineljänneksen aikana.

Kalle Härkki on VTT:n uusi toimitusjohtaja

Tekniikan tohtori Kalle Härkki on nimitetty Teknologian tutkimuskeskus VTT:n uudeksi toimitusjohtajaksi 13.8.2025 alkaen. Härkki siirtyy VTT:lle Resand Oy:n toimitusjohtajan paikalta, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2021 lähtien.

USBC-liitännästä aiempaa viileämpi

Brittiläinen tehonmuunnospiirejä kehittävä Pulsiv julkaisee uuden sarjan 65–70 W:n USB-C-moduuleja, jotka on kehitetty erityisesti asennettaviin sovelluksiin, kuten pistorasioihin, työpöytiin ja huonekaluihin. Nämä erittäin kompaktit ja täysin koottavat moduulit saavuttavat maailman alhaisimman käyttölämpötilan.

Joka neljännellä on tili, joka on murrettu heikon salasanan takia

Salasanojen huono hallinta jatkaa tietoturvariskien kasvattamista myös vuonna 2025. Tuoreen Panda Securityn tutkimuksen mukaan joka neljäs ihminen on kokenut tilimurtoja, joissa heikko salasana on ollut syynä.

Varjon 3D-maailmoja voi nyt luoda vaikka älypuhelimen kameralla

Varjo on julkaissut Teleport 2.0 -alustan, joka mullistaa tavan, jolla ammattilaiset voivat luoda korkealaatuisia 3D-maailmoja. Uusi versio mahdollistaa fotorealistisen 3D-taltioinnin millä tahansa kameralla – aina älypuhelimista droneihin – ilman raskaita fotogrammetriarvotyökaluja tai manuaalisia työnkulkuja.

Uudet moduulit tekevät Bluetoothista paremman

Bluetooth-teknologia ottaa ison harppauksen eteenpäin uusien moduulien myötä. Panasonic Industry Europe on julkaissut uuden PAN1783 Bluetooth Low Energy -moduulin, joka tuo markkinoille merkittäviä parannuksia äänenlaadun, virrankulutuksen ja monikäyttöisyyden saralla.

Canatulle tärkeä autoteollisuuden sertifiointi

Canatu on onnistuneesti uusinut tärkeän autoteollisuuden laatujärjestelmäsertifiointinsa, kun sen Vantaan tuotantolaitokselle on myönnetty jatkettu IATF 16949:2016 -sertifikaatti. Sertifiointi on voimassa vuoteen 2028 asti ja vahvistaa Canatun asemaa luotettavana toimittajana maailmanlaajuisessa autoteollisuudessa.

Raipe vienyt tekoälyä 6-0

Digian tekoäly on yrittänyt datan perusteella ennustaa Liigan voittajaa lähes ifk-maisella menestyksellä. Nyt Digia myöntää, että SaiPa on Raimo Helmisen luotsaamana yllättänyt niin tekoälyn kuin koko jääkiekkoyleisön. SaiPan mestaruuteen tekoäly ei vieläkään usko, vaan povaa mestariksi KalPaa.

Sähköauton akku lähes täyteen 18 minuutissa

Autoteollisuus otti merkittävän askeleen kohti seuraavan sukupolven sähköajoneuvoja, kun Stellantis ja Factorial Energy julkistivat onnistuneen validoinnin uudelle kiinteän elektrlyytin FEST-akkuteknologialle. Uudet 77Ah-akut tarjoavat 375 Wh/kg energiatiheyden ja mahdollistavat akun lataamisen täyteen vain 18 minuutissa.

TSMC: CPU-sirut 1,4 nanometriin, RF-piirit neljään nanometriin

TSMC esitteli Pohjois-Amerikan teknologiaseminaarissaan seuraavan sukupolven A14-prosessinsa, joka vie prosessoritekniikan uudelle 1,4 nanometrin aikakaudelle. Samalla yhtiö julkisti myös uuden N4C RF -prosessin, joka tuo neljän nanometrin valmistustekniikan radioyhteyksiä hyödyntäviin siruihin.

Rekoistakin pitää tulla hiilivapaita

Maantiekuljetukset ovat elintärkeitä talouselämälle. Kuorma-autoilla kuljetetaan ruokaa, tarvikkeita, materiaaleja ja monia muita tavaroita mihin tahansa paikkaan. Vaikka keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen osuus maailman ajoneuvoista on vain neljä prosenttia, niiden osuus tieliikenteen hiilidioksidipäästöistä on 40 prosenttia, tehden niistä kasvihuonekaasupäästöjen päälähteen, joka on otettava huomioon pyrittäessä kohti hiilivapautta.

Lue lisää...

Kovaa käyttöä kestävät koneet voi ostaa palveluna

Kenttätyö vaatii kovia koneita – ja nyt ne saa palveluna. Panasonicin uusi Toughbook Mobile-IT As-A-Service (MaaS) -ratkaisu mullistaa tavan, jolla liikkuvaa työtä tukevat laitteet ja IT-palvelut hankitaan ja hallitaan. Ei enää isoja kertahankintoja, pitkiä IT-projekteja tai laitteiden elinkaaren miettimistä – nyt saat kaiken tarvittavan helposti ja kuukausimaksulla.

Lue lisää...

 

Tule tapaamaan meitä tulevissa tapahtumissamme.
R&S-seminaareihin saat kutsukirjeet ja uutiskirjeet suoraan sähköpostiisi, kun rekisteröidyt sivuillamme.
 
R&S -seminaari: 6G
Oulussa 13.5.2025 (rekisteröidy)
Espoossa 14.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Calibration
Tampereella 22.5.2025 (rekisteröidy)
 
R&S -seminaari: Aerospace & Defence Testing
Tampereella 5.6.2025. Tiedustelut asiakaspalvelu@rohde-schwarz.com
 

 

LATEST NEWS

NEW PRODUCTS

 
 
article