Sony Mobile Communications on teettänyt Ruotsissa mielenkiintoisen tutkimuksen. Sen mukaan 38 prosenttia ruotsalaisista uskoo, että tabletti ohittaa perinteisen kirjan seuraavan 10 vuoden kuluessa.
Yli puolet eli 53 prosenttia ruotsalaisista omistaa jo tabletin. Niistä, joilla tablettia ei vielä ole, lähes neljännes aikoo sellaisen hankkia seuraavan vuoden kuluessa.
TNS:n haastattelemat ihmiset kertovat, että kirjoja luetaan tableteilta käytännöllisistä syistä. Yli puolet kehuu tableteissa sitä, että samaan laitteeseen voidaan ladata useampia kirjoja. Vain 7 prosenttia sanoo, että tabletin näytöltä on helpompi lukea kirjaa kuin perinteistä paperia.
Kirja voi silti pitää paikkansa vielä pitkän aikaa, ainakin joidenkin yöpöydällä. Haastatelluista 10 prosenttia piti paperia aina parempana, kun luettavana oli dekkari. Klassikkokirjallisuutta luettaessa vain prosenttia valitsisi mediakseen tabletin.
Euroopassa tapahtumat on haluttu avata yleisölle, vaikkei koronapandemia ole kadonnut minnekään. Aasiassa ja erityisesti Kiinassa halutaan edelleen rajoittaa tartuntoja. Tämä tarkoittaa peruttuja ja siirrettyjä messuja.
Autojen markkinakehitystä Euroopassa seuraavan JATO Dynamicsin mukaan sähköajoneuvojen myynti on kääntynyt laskuun ensimmäistä kertaa sitten kesäkuun 2021 jälkeen. Kesäkuussa 2022 rekisteröitiin yhteensä 215 000 uutta sähköautoa, mikä on 8 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Uusista autoista täyssähköisiä oli 62 prosenttia ja 38 prosenttia ladattavia hybridisähköautoja.
Bluetooth on luultavasti maailman laajimmalle levinnyt langaton tekniikka. Mutta kuinka kauaksi linkki kahden laitteen välillä yltää eli mikä on kantama? Bluetooth SIG on julkaissut työkalun, jonka avulla linkin kantamaa voi eri tilanteissa ja kohteissa arvioida.
Monissa teollisuuden ohjaussovelluksissa tarvitaan reaaliaikaista ohjausta. Usein tämä tapahtuu ethernetin ja sen päällä toimivien eri protokollien avulla. Renesas on nyt esitellyt ohjainpiirien perheen, joka tukee käytetyimpiä teollisuuden verkkoprotokollia.
Kiina yrittää kovasti tulla omavaraiseksi huipputekniikassa, mutta puolijohteissa tavoite on vähintään hankala. Nyt kiinalainen Biren Technology on kuitenkin julkistanut GPU-prosessorin, joka laittaa tosissaan kampoihin esimerkiksi Nvidian parhaimmille suorittimille.
Check Point Research kertoo heinäkuun haittaohjelmakatsauksessaan, että Emotet on edelleen maailman yleisin haittaohjelma, vaikka sen esiintyvyys on vähentynyt merkittävästi. Suomessa kolmen kärjessä ovat Ramnit, Emotet ja Remcos.
Euroopan kemikaalivirasto ECHA ehdottaa, että litium luokiteltaisiin vaaralliseksi aineeksi. Akkujen ja materiaalien valmistajat ovat hermostuneet ideasta, sillä se uhkaa paitsi nopeasti kasvavaa akkuteollisuutta myös koko sähköistymisen tavoitteita.
Intel esitteli eilen jo vuosi sitten hehkuttamansa Arc Pro -sarjan ensimmäiset grafiikkapiirinsä ja kaksi korttia. Samaan aikaan markkinoilla huhutaan vahvasti, että koko Arc-sarja voi jäädä tulematta markkinoille ollenkaan.
STMicroelectronicsin 32-bittiset ohjainpiirit ovat hyvin suosittuja erilaisissa sulautetuissa sovelluksissa. Nyt ST on päivittänyt ohjainten käyttöliittymien suunnitteluohjelmistonsa. Aiemmasta pikselien manipuloinnista siirrytään edistyneempään vektorigrafiikkaan.
Omnitele on mitannut 5G-verkkojen nopeudet kahdeksassa suurimmassa kaupungissa. DNA:n liittymällä saavutettiin suurin keskimääräinen latausnopeus seitsemässä kaupungissa. Mittaus osoittaa, että kaikkien operaattoreiden keskimääräiset tiedonsiirtonopeudet ovat kansainvälisesti vertailtuna erittäin hyvällä tasolla.
Kaikkialla maailmassa halutaan päästä hiilidioksidipäästöissä nettonollan tasolle. Teollisuus voisi olla tässä edelläkävijänä. Hyödyntämällä Teollisuus 4.0 -konseptia valmistajat voivat yhdistää lukuisia eri tekniikoita liiallisten hiilidioksidipäästöjen ja turhan energiankäytön vähentämiseen. Yhdessä ne tukevat tavoitetta, joka mahdollistaa nettonollatasoisen toiminnan.
Elektroniikan suunnittelijat ovat usein haluttomia harkitsemaan sovelluskohtaisesti räätälöityjä liitäntäratkaisuja ennen kuin on selvää, ettei muita vaihtoehtoja juuri ole. Tämä johtuu suurelta osin yleisestä näkemyksestä, että sovelluskohteeseen räätälöidyt liittimet ovat kalliita ja että kustomointi tuo projektiin kohtuuttomia viiveitä. Lisäksi usein katsotaan, että vain yhteen valmistajaan luottaminen on riskialtista. Näillä kolmella yleisellä käsityksellä on vain vähän tai ei lainkaan todellista perustaa, vakuuttaa liitinvalmistaja Nicomaticin Phil McDavitt.