Tämän vuoden loppuun mennessä maailmassa on jo 62,4 miljardia avoimeen RISC-V-arkkitehtuuriin perustuvaa prosessoria. Suurin osa näistä laitteista sisältää sovelluskohtaisia ja mukautettuja RISC-V-ytimiä. Osa siruista tulee olemassa avaruudessa, näyttää Microchip.
Avaruuteen ei voida lähettää mitä tahansa siruja, vaan piirien täytyy kestää avruuden säteilyjä. Microchip kertoo nyt ottaneensa säteilynkestävän eli RT-version PolarFire-sarjan FPGA-järjestelmäpiiristään. Tälle RT PolarFire FPGA:lle on kehitetty ensimmäinen Linux-yhteensopiva, RISC-V-pohjainen mikroprosessorialijärjestelmä.
Tämä tarkoittaa, että kehittäjät voivat nyt aloittaa suunnittelun käyttämällä kaupallisesti saatavilla olevaa PolarFire-sarjan SoC-piiriä (MPFS460) ja Libero-kehitystyökaluja. RT PolarFire -järjestelmäpiiri mahdollistaa esimerkiksi satelliittien yhden kortin tietokoneiden kehittämisen, jotka ovat yleisiä avaruusteollisuudessa komentojen ja tietojen käsittelyssä, alustan avioniikassa ja hyötykuorman ohjauksessa.
Avaruudessa käytettävät järjestelmät altistuvat ankaralle säteilylle, mikä vaatii suunnittelumenetelmiä, jotka voivat tarjota suojan kriittisimmille säteilyn aiheuttamille häiriötyypeille. Toisin kuin SRAM-pohjaiset FPGA-piirit, uusi RT PolarFire SoC on suunniteltu siten, että konfigurointimuisti on täysin suojattu säteilyltä.
Microchipin kattava Mi-V-ekosysteemi auttaa suunnittelijoita lyhentämään markkinoilletuloaikaa tarjoamalla tukea symmetriselle moniprosessoinnille eli käyätnnössä Linuxille, VxWorksin ja PIKE OS:n kaltaisille reaaliaikaisille käyttöjärjestelmille. Mi-V on kattava valikoima työkaluja ja suunnitteluresursseja, jotka on kehitetty useiden kolmansien osapuolten kanssa tukemaan RISC-V-suunnittelua.