Joidenkin arvioiden mukaan jopa yli puolet sovelluskoodista olisi tekoälyn tuottamaa. Linuxiin GenAI-generoitu koodi ei kuitenkaan ole niin tervetullutta. Esimerkiksi NetBSD on päivittänyt omat ohjeensa ja ne kieltävät tai rajoittavat voimakkaasti tekoälyn luoman koodin käyttöä avoimen lähdekoodin Linux-jakeluissa.
Uusien NetBSD-ohjeiden mukaan "suurella kielimallilla tai vastaavalla tekniikalla luotu koodi" "oletetaan saastuneeksi koodiksi. Sitä ei saa luovuttaa tai ehdottaa osaksi koodikantaa ilman kirjallista lupaa. Tämä tarkoittaa, että tekoälyn generoima koodi tulee ihmisen valvonnan alle.
Myös Gentoo Linuxissa tekoälykoodia käyttö rajataan. Gentoon kehittäjät vetoavat tekijänoikeuksiin, laatuun ja eettisiin ongelmiin perusteluissaan olla sallimatta LLM:n luomaa koodia käyttöjärjestelmäänsä. Eettisissä perusteluissa sanotaan, että kaupalliset tekoälyprojektit "syyllistyvät usein räikeisiin tekijänoikeusrikkomuksiin kouluttaakseen mallejaan".
Samaa keskustelua käydään muidenkin Linux-projektien ympärillä. Esimerkiksi Debianin kehittäjät käyvät keskustelua tekoälykoodin kieltämisestä, mutta tätä ei olla ainakaan vielä päätetty.