Real Time Engineers Ltd on julkistanut mikro-ohjainten suositusta FreeRTOS-käyttöjärjestelmästä version 7.5.0. Uusien ominaisuuksien lisätty RTOSiin on lisätty tuki ARM:n Cortex-A9-prosessorille. Tämän myötä käyttöjärjestelmän tukemia arkkitehtuureita on jo 32.
Uusi versio on taaksepäin yhteensopiva kaikkien 7-sarjan versioiden kanssa. Tämän ansiosta kehittäjät voivat yksinkertaisesti pudottaa päivitetyt lähdekoodit työn alla oleviin projekteihinsa.
7.5.0-versioon on lisätty joitakin käyttäjien toivomia rajapintoja. Tällaisia ovat esimerkiksi aiempaa helpompi tietojen keräys eri tiloista (state) sekä ajonaikainen prosessien tilastodata.
Uuden version voi ladata ilmaiseksi osoitteesta www.FreeRTOS.org.
NXP on esitellyt ratkaisun, joka mahdollistaa erittäin tarkan liikkeentunnistuksen ultralaajakaistaisella UWB-tutkalla. Uusi Trimension-siru on markkinoiden ensimmäinen yksisiruinen ratkaisu, jossa UWB-tutkaan on tuotu tarkan liiketunnistuksen mahdollistava laskenta.
Ihmisen korvalehdillä on tärkeä rooli äänen tulosuunnan määrittämisessä. Kuulolaitteissa mikrofonin sieppaama signaali sen sijaan kulkee vahvistamisen jälkeen ohutputkea pitkin suoraan korvakäytävään. Siksi äänilähteet tuntuvat täyttävän pään, mikä on häiritsevää ja väsyttävää etenkin tilaisuuksissa, joissa on paljon ihmisiä. Kun äänten suunnat katoavat, myös eri puhujien erottaminen toisistaan on vaikeampaa.
Teknologian kehityksen myötä elintoimintojen seuranta yleistyy eri toimialoilla ja jokapäiväisessä elämässämme. Tällaiset terveyteen liittyvät ratkaisut vaativat luotettavaa ja vankkaa tekniikkaa. Analog Devicesin signaalinkäsittelyyn kehitettyjen tuotteiden laajasta valikoimasta elintoimintojen seurantajärjestelmien suunnittelijat löytävät joukon ratkaisuja eteen tuleviin haasteisiin.
Riittääkö sähköauton lataus seuraavalle latausasemalle? Ilmiölle on keksitty jo nimikin: latausahdistus. Geneven yliopiston tutkijoiden mukaan kognitiiviset tekijät estävät monia siirtymästä sähköautoon.
Painetun elektroniikan pioneereihin kuuluva InnovationLab ilmoittaa ostaneensa tulostettavien paristojen TAeTTOOz-teknologian Evonikilta. InnovationLab ja Evonik ovat olleet läheisiä kumppaneita tällä alalla useiden vuosien ajan ja ovat yhdessä ajaneet TAeTTOOzin teknologista kehitystä teollisen mittakaavan tuotannon nykyiselle kynnykselle.
ETN julkaisee vuosittain 2-3 digitaalista erikoislehteä. Tämän vuoden ensimmäinen numero ilmestyi toukokuun alussa. Lehti sisältää jälleen vankan kattauksen elektroniikan ja huipputekniikan eri osa-alueilta. PoE eli Power-over-Ethernet etenee koko ajan, FPGA-piireillä voidaan taiteilla suorituskyvyn ja tehonkulutuksen välillä, automaation avulla on mahdollista kaikki hyöty irti digitalisaatiosta. Ja jos VR:n muuttuminen ketteräksi ohjelmistotaloksi kiinnostaa, sekin löytyy uudesta ETNdigistä.
Asusin pelibrändi ROG eli Republic of Gamers on julkistanut maailman ensimmäisen pelinäytön, jonka virkistystaajuus on 500 hertsiä. ROG Swift 500Hz on kooltaan 24,1-tuumainen ja erottelee 1920 x 1080 pikseliä. Ne virkistyvät siis 500 kertaa sekunnissa.
Telia ja Digita toimittavat yhdessä Nokian kanssa 5G-privaattiverkon Posiva Oy:lle Eurajoelle valmistuvan ydinpolttoaineen loppusijoitusprosessin tarpeisiin. Yksityinen 5G-verkko mahdollistaa loppusijoitusprosessissa pitkälle viedyn automaatiojärjestelmän toiminnan. Nykyaikaisen 5G-tekniikan tuella rakennettava automaatio parantaa prosessien turvallisuutta työntekijöiden kannalta.
Yhteistyö perinteisten kameravalmistajien kanssa on ollut käytetty tapa parantaa älypuhelinten kameraominaisuuksia. Saksalainen Leica ryhtyi monivuotiseen yhteistyöhön Huawein kanssa jo vuonna 2015 ja ensimmäinen yhtiön Leica-malli oli vuonna 2016 julkistettu P9. Tänään Leica ja Xiaomi ilmoittivat yhteistyöstään.
Kiinalainen Xiaomi ja ikoninen kameravalmistaja Leica ovat julkistaneet mobiilikuvaamiseen keskittyvän strategisen kumppanuutensa. Leican brändi ja tuotteet tunnetaan erityisesti laadukkaasta teknologiasta ja korkeatasoisesta saksalaisesta osaamisesta. Ensimmäinen yhteistyössä kehitetty älypuhelin julkistetaan heinäkuussa.
Teknologian kehityksen myötä elintoimintojen seuranta yleistyy eri toimialoilla ja jokapäiväisessä elämässämme. Tällaiset terveyteen liittyvät ratkaisut vaativat luotettavaa ja vankkaa tekniikkaa. Analog Devicesin signaalinkäsittelyyn kehitettyjen tuotteiden laajasta valikoimasta elintoimintojen seurantajärjestelmien suunnittelijat löytävät joukon ratkaisuja eteen tuleviin haasteisiin.
Elektroniikan suunnittelijat ovat usein haluttomia harkitsemaan sovelluskohtaisesti räätälöityjä liitäntäratkaisuja ennen kuin on selvää, ettei muita vaihtoehtoja juuri ole. Tämä johtuu suurelta osin yleisestä näkemyksestä, että sovelluskohteeseen räätälöidyt liittimet ovat kalliita ja että kustomointi tuo projektiin kohtuuttomia viiveitä. Lisäksi usein katsotaan, että vain yhteen valmistajaan luottaminen on riskialtista. Näillä kolmella yleisellä käsityksellä on vain vähän tai ei lainkaan todellista perustaa, vakuuttaa liitinvalmistaja Nicomaticin Phil McDavitt.