Vaikka kuluttajat eivät ole enää valtavan innostuneita 3d-televisiosta, sen uskotaan silti lyövän vielä laajalti läpi. Saksalainen Fraunhofer-instituutissa on kehitetty tekniikkaa, joka parantaa merkittävästi autostereoskooppisen kuvan katsomiskokemusta.
Autostereoskooppinen kuva muodostaa 3d-efektin ilman erillisiä laseja. Tähän asti tekniikan ongelma on ollut se, että kuvan katselukulma on ollut aika pieni. Sivun siirtyminen aiheuttaa väärityksiä kuvaan. Samoin on katseluetäisyyden kanssa.
Näitä ongelmia on pitänyt korjata kalliilla mekaanisilla ratkaisuilla. Fraunhoferin Heinrich Herz -instituutissa on kehitetty ohjelmisto, joka ei suoraan korjaa vääristymää, mutta siirtää sitä niin, että kokemus on miellyttävä.
Ensinnä tämä edellyttää, että vastaanottimessa on kamera, jonka perusteella järjestelmä tietää tarkkaan, missä katsoja istuu. Sen jälkeen ohjelmisto uudelleen laskee kuvan alipikselit (subpixels) niin, että oikea kuva molemmille silmille näkyy aina juuri oikealla tavalla.
Autostereoskooppisia näyttöjä käytetään jo nyt paljon lääketieteessä, tutkimuksessa ja teollisuuden sovelluksissa. Fraunhoferissa uskotaan, että uuden tekniikan myötä 3d valtaa lopulta myös olohuoneet.
Tutkimuslaitos esittelee tekniikkaansa yleisradiotekniikan IFA-messuilla Berliinissä syyskuun alussa.