Oulussa järjestetyn maailman ensimmäisen 5G-hackathonin voitto meni Intiaan. Grand Prix -palkinnon voittanut intialaistiimin Navify-sovellus auttaa suunnistamaan lisätyn todellisuuden avulla. Se mahdollistaa myös esimerkiksi itsenäisesti toimivien robottien tavaratoimitukset laajoissa rakennuskomplekseissa.
Oulu 5GFWD Hackathon kasvattaa osaltaan Oulun tunnettuutta uuden teknologian ja erityisesti 5G-tekniikan kansainvälisenä keskuksena. Oulun yliopistolla lentelivät villit ideat ja kaikui kova koodien kumina, kun Oulu 5GFWD Hackathonin kansainväliset osallistujat ratkoivat 48 tunnin kisassa Telian, Nokian ja Oulun yliopistollisen sairaalan antamia haasteita viikonloppuna.
Intensiiviseen kehityskilpailuun kokoontui 70 koodaajaa ja eri alojen osaajia kolmesta maanosasta ja tiimeillä oli lisäksi taustajoukkoja apunaan internetin kautta. Tiimit kehittivät ja esittelivät supernopean, langattoman 5G-teknologian mahdollistamia ratkaisuja haasteet antaneille yrityksille.
Kisassa palkittiin voittajat kolmessa eri kategoriassa, ja heistä valikoitui koko tapahtuman Grand Prix -voittaja intialainen Navify. Tapahtuman järjestelyistä vastanneen Ultrahackin toimitusjohtajan, Mikko Järvilehdon mukaan Oulussa nähtiin hackathonien historian kovatasoisin kilpailu.
Kolmanneksi kisassa tuli Nokian tehtaille kehitetty älylaisratkaisu SMartWorker 4.0. Toiseksi sijoittui Telian kehittämä virtuaalitodellisuutta hyödyntävä opetusalusta kouluihin.
Tuomaristo valitsi finalistien joukosta Navifyn 5000 € lisäpalkinnon saajaksi ja koko hackathonin voittajaksi. Voittaja julkistettiin osana Euroopan Komission tukemaa EuCNC-konferenssia, jossa kokoontui niin akateemisia kuin myös teollisuuden 5G-asiantuntijoita yli 30 maasta esittelemään 5G:n uusimpia tutkimustuloksia ja sovelluksia.