Pienten 5G-solujen tukiasemien pitää yltää 10 gigabitin datanlähetysnopeuksiin, mikä käytännössä tarkoittaa suurta lähetystehoa ja suurta tehonkulutusta. Fujitsu Laboratorios on kehittänyt tekniikan, jolla pieni 5G-tukiasema kuluttaa saman verran tehoa kuin tavallinen wifi-reititin.
Fujitsun ratkaisussa säädellään tarkasti millimetriaalloilla toimivan 5G-tukiaseman antennielementtien signaalin vaihetta (phase). Kehitetty vaihemuunnin pienentää lähetyksen vaatimaa virtaa ja minimoi lähettimen energiahävikin.
Tuloksena on jopa 128 antennielementin 5G-tukiasema, joka kuluttaa tehoa vain noin 10 wattia. Tämä mahdollistaa hyvin tiheän 5G-verkon toteuttamisen esimerkiksi juna-asemilla ja muissa julkisissa tiloissa.
Fujitsun kehittämä piiri on kooltaan vain 0,65 x 1,33 milliä. Sen tehonkulutus on noin 50 prosenttia pienempi kuin minkään vastaavan aiemmin kehitetyn ratkaisun.
Tähän asti jokaista antennikeilaa ohjaava muunnin on vaatinut noin neljän ampeerin virran. Fujitsu leikkasi muuntimen virrantarpeen kahteen ampeeriin, mikä kutisti komponentin tehonkulutuksen kolmeen wattiin ja koko tukiaseman jatkuvan tehonkulutuksen 10 wattiin.
Fujitsu aikoo nyt viedä uuden vaihemuuntimen kenttätesteihin. Tarkoituksena on tuoda markkinoille kaupallinen tuote vuoden 2020 aikana.